svavo Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Witajcie, mam opryskiwacz Marolex 3L przerobiony na pianownicę z filcami od Glorii z którego jestem całkiem zadowolony, poza tym, że boli ręka od ciągłego pompowania. Wydaje mi się, że najwygodniej byłoby zastosować kompresor zasilany bateryjne (nie ma potrzeby podłączania do akumulatora samochodu czy ciągnięcia przewodu ciśnieniowego z kompresora czy koła zapasowego). Na YT jest sporo filmików z kompresorem " ChiliTec Akku Pumpe" - nawet nie wiem jaka jest tego prawidłowa nazwa. Koszt <200 zł, jest dostępny na ebaju i Alli. Pytanie zasadnicze: czy ktoś z Was używa tego wynalazku, jak to się sprawuje? Tak wygląda ten kompresor: A tak wygląda przerobienie Glorii i działanie w praktyce: Przykładowy link na Alli ($39,99). 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bielutomek Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Cześć, ja od kad zobaczyłem przeróbkę @Domel tutaj na forum, to od razu zamówiłem na alie ten akumulator. Wyszedł mi 140zl~. Przerobilem marolexa, wentyl samochodowy, 2 "kolanka" wentylowe, z kątem 45' do tego 2 przedłużone przewody do wentyli, i akumulator mam idealnie trzymany w ręce, w czasie psikania auta. Nabijam marolexa do 3barów, i zaczynam działać, z ciągle odpalonym aku. Na Focusa mk1 wychodzi mi ledwo dwa nabicia marolexa na full (2x3bar). Jak dla mnie, po prostu rewelka. Na bezdotyku to spełnienie oczekiwań każdego dbajacego o autko 😊😊😊 polecam ogromnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 16 Grudnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 W dniu 23.06.2017 o 10:25, svavo napisał: Pytanie zasadnicze: czy ktoś z Was używa tego wynalazku, jak to się sprawuje? Nie widziałem tego tematu wcześniej a więc dodam swoje filmiki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolBreeze Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Kurcze, chodzi mi ten mod po głowie i chodzi, ale... jakoś nie mogę się przełamać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bielutomek Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Jak dla to patent mega. Nie wymagający szczególnych umiejętności, a przydatny znakomicie!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 No patent jest spoko i po paru probach mozna uzyskac naprawde dobre efekty. Jakby kogos interesowalo to pare moich filmikow [/url] Jaka piana? Dysze jakoś modyfikowane? Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Czerwony filc +30ml/1l ValetPro SnowFoam Gloria czy Axel? Którą lepiej Ci się pracuje? Gloria na filmikach wydaje się lepsza, tzn. Szybciej pianuje. Powiedz proszę gdzie dostanę te filce? Zdrowych i wesołych świąt wszystkim!️️Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomson Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 https://www.deepgloss.pl/mobile/pl/p/Gloria-Wkladki-Filce-do-pianownic-FM10-FM50/1313Tutaj masz filce.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 [mention=11176]kusiu[/mention] Gloria vs Axel jest u mnie ze wzgledu na wielkosc auta Gloria na c2 mojej zony wystarcza spokojnie a Axel spokojnie ogarnia moja Octavie w kombii. Axel przy pelnym napelnieniu tez ogarnal spokojnie Touareg tescia. Co do predkosci pianaowania to zalezy od dyszy czy masz 45stopni czy 110, noi nabite cisnienie. Moim zdaniem Axel jest bardziej uniwersalny przy pojemnosci 3l, ale jesli masz male autko i zajmujesz sie glownie nim to bierz glorie fm10. Mniejsza lzejsza i robi robote Dziękuję bardzo wszystkim za odpowiedź, jeszcze gdybym mógł prosić tylko gdzie najkorzystniej kupić tą pompke i co jeszcze jest do niej potrzebne by zrobić taki zestaw, pomijam oczywiście pianownice i filce - (zestaw tych trzech) bo o nich już wiem..Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrozdekPL Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Sprawdźcie sobie bo na stronie shiningcar.pl widziałem te kompresorki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 25 minut temu, DrozdekPL napisał: Sprawdźcie sobie bo na stronie shiningcar.pl widziałem te kompresorki 235zł... a na ali za 35e to wolę poczekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrozdekPL Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Każdy kupuje tam gdzie chce i za ile chce ,może ktoś woli podjechać i zobaczyć na żywo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomson Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Ja mam z Lidla podobny kompresor ma 2 minusy takie, że trzeba trzymać guzik cały czas oraz wymiary. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 W dniu 16.12.2017 o 14:33, Domel napisał: Nie widziałem tego tematu wcześniej a więc dodam swoje filmiki: Witam, mogę prosić byś ktoś dobrał na podstawie tego sklepu: https://sklep.phu-szczepan.pl/pol_m_Wentyle-samochodowe-366.html lub jakiegoś innego przedłużkę taką jak u kolegi wyżej, widzę "jakieś" dwie złączki i jakiś dziwny wentyl, widzę że tutaj udało się połączyć na jednym wężyku i all gra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 27 Grudnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 29 minut temu, kusiu napisał: widzę "jakieś" dwie złączki i jakiś dziwny wentyl, widzę że tutaj udało się połączyć na jednym wężyku i all gra na niebiesko to jest wentyl skęcany na czerwono - to sa dwa węzyki w komplecie z pompa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Dziękuję bardzo Przedłużka zaworu kątowa 45 2szt. czy wkradł się błąd? Jeśli coś złe, proszę o info: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Tak 2 sztuki 45. Wygodniej wezyk jest poprowadzic. Dziękuję, szukam jeszcze alternatywy dla kompresora, ale nic sensownego nie mogę znaleźć. Jeśli by ktoś miał jakiś model proszę pisać.. Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 30 Grudnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Mozna kupic dedykowaną pompe Aku do Glorii https://www.homebook.pl/produkty/20666770/dla-domu-ogrod-i-taras-narzedzia-ogrodnicze-opryskiwacze-gloria-pompa-autopump-bezplatny-odbior-warszawa-wroclaw-katowice-krakow Albo cały opryskiwacz https://www.krejsashop.cz/cs/p-350-aku-pumpa-autopump i przerobic na pianownice I to tez nie jest głupi pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
battalion Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Też mam duet Axel + akku. Przy tym nie instalowałem dodatkowych przedłużek i wężyków, tylko wentyl na zbiorniku pianownicy. Do wentyla podłączam wprost wężyk kompresora. Jak pianuję, jedną ręką trzymam pianownicę, drugą przytrzymuję pompkę. W sumie nie do końca rozumiem sens tych rozwiązań z przedłużkami i montowaniem kompresora do pianownicy. Gdybym miał teraz budować taki zestaw użyłbym kompresora akumulatorowego black & decker. Jest trochę większy, byłby bardziej uniwersalny dla moich potrzeb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 30 Grudnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 12 minut temu, battalion napisał: W sumie nie do końca rozumiem sens tych rozwiązań z przedłużkami i montowaniem kompresora do pianownicy. bo wygodnie mieć drugą rękę wolną albo trzymać w niej np rękawicę lub pędzel i pionować lub myć od razu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 W dniu 22.12.2017 o 20:48, Malwin41 napisał: Czerwony filc +30ml/1l ValetPro SnowFoam Ten filc podejdzie bez problemu do Marolex Axel 3000 czy dysza Marolex była taka jak od producenta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Czy u was również wyświetlacz jest mało czytelny i należy trzymać pod odpowiednim kontem i czy nie ma możliwości jeśli dobijemy do 3 barów i upuścimy powietrza by nabił sam do brakujących 3 barów? @Domel podpowiesz? Jeszcze z aku nie brałem na myjnie a obecnie na minusie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 21 Lutego 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 moj nie jest automatem co się włącza i wyłącza. U mnie wyswietlacz jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomson Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Kompresor z Lidla tak ma, że odłącza pompowanie przy danym ciśnieniu. Tylko, że trzeba cały czas guzik trzymaćWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gac3k Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Panowie mam pianownicę epoca 2L. Mam też kompresor duzy. Myślę nad zrobieniem szybko złączki pneumatycznej. Wpinalbym jak bym był auto pod domem a tak to zaślepka. Ktoś tak robił ? Ciśnienie na wyjściu czytam o ok 3bar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi