JacekKu Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 No tak jak pisał Rogo: " Jacek - George ma "podwójne" wyposażenie - inaczej "zbroisz" go do pracy na sucho, a inaczej do pracy na mokro, miałem ten sprzęt i u mnie nigdy nie został użyty do pracy na sucho. Gdybyś traktował go jak sprzęt typowo domowy to do codziennej pracy uzbrajasz go do wersji "suchej", a do okazjonalnego prania wyciągasz worek, wkładasz wiaderko, filtr i wąż z ssawką do prania. Jeśli posiadasz doby odkurzacz "domowy" a chcez wyprać jedno auto i czasem jakiś dywanik to faktycznie nie warto wydawać tej kasy, lepiej to zlecić firmie _________________ " Boję się, że odkurzając normalnie z wodą w środku bez natrysku prędzej czy później rozwalę silnik jak kurz zacznie do niego wlatywać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Wydaje mi się, że nie kminisz o co mi chodzi, jak chcesz to podam ci namiar na sprzedawcę który powinien mieć to urządzenie na miejscu i by ci pokazał co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKu Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Ok możesz podesłać namiary Niemniej przestudiowałem instrukcję od Rogo http://www.numatic.co.uk/documents/00000505.pdf i w sumie jasno z niej wynika, że z wodą w środku George pracuje tylko z końcówkami z natryskiem (czyli na panele odpada) natomiast do odkurzania na sucho wkłada się worek. No chyba że odkurzam z końcówką do natrysku, ale nie pryskam ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Widziałem Georga ale na nim nie pracowałem natomiast z opisu sprzętu jednoznacznie wynika, że jest przystosowany do pracy na mokro czyli można zbierać z podłogi zanieczyszczenia mokre. W związku z tym, po wyjęciu worka odkurzasz każdą powierzchnię i możesz wciągać do środka co popadnie. Często odkurzam w ten sposób miejsce pracy np pył po polerowaniu auta wciągając jednocześnie wodę z podłogi (zawsze coś pocieknie z nadkola lub felgi). Zbieram też w ten sposób brud z podłogi po szorowaniu jej na mokro jeśli nie ma w danym miejscu możliwości spłukania wszystkiego do kratki. Skontaktuje się ze znajomym i jak się okaże, że ma sprzęt na miejscu to podeślę ci do nie go namiar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poorboy Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 W zestawie jest ssawa do zbierania wody, bez problemu zbierzesz nią brudna wodę. George natomiast nie może odkurzac na sucho bez worka, brud zabije turbine . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 I wszytko jasne, nie ma tam filtra dodatkowego? Bo jak nie to w konfiguracji jak do zbierania wody przy odkurzaniu zanieczyszczeń suchych cześć która nie wejdzie w wodę zamiast zatrzymać się na filtrze wbija się w silnik. Polegałbym na radzie Poorboya, u niego trochę się tych sprzętów przewnieło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adii Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 I wszytko jasne, nie ma tam filtra dodatkowego? Bo jak nie to w konfiguracji jak do zbierania wody przy odkurzaniu zanieczyszczeń suchych cześć która nie wejdzie w wodę zamiast zatrzymać się na filtrze wbija się w silnik. Polegałbym na radzie Poorboya, u niego trochę się tych sprzętów przewnieło. na mokro jest zabezpieczenie w postaci filtra typu firanka... george to jedyna sensowna opcja do 2tys z chemią i dodatkami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Muszę to sam zobaczyć z bliska, będę u jednego z dystrybutorów w przyszłym tygodniu to obejrzę i się wypowiem. Teoretycznie powinno się dać. Kiedyś zapomniałem odkurzacz (zdarza się ) na akcję wyjazdową to odkurzyłem całe auto za pomocą puzzi tylko zalałem na 3/4 zbiornik z brudną wodą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKu Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 W zestawie jest ssawa do zbierania wody, bez problemu zbierzesz nią brudna wodę.George natomiast nie może odkurzac na sucho bez worka, brud zabije turbine . Tutaj na tym ta kobit zbiera syf z podłogi na mokro (0:48) chociaż później do odkurzania dywanu zakłada chyba worek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniels Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 ale pytasz o zasadność słów poorboya czy coś stwierdzasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKu Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Chodziło mi o to, że George uzbrojony do pracy mokro zbiera syf z podłogi jak leci z tym , że chyba o ile widziałem dobrze z natryskiem, czyli na terakocie da radę a na panelach nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniels Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 co ma jedno do drugiego, poorboy wyjaśnił to myślę wystarczająco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poorboy Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Na filmie (0:48) jest zbierane błoto, lub coś podobnego. Tak jak pisałem wodę czystą/brudną, błoto pośniegowe, rozlaną zupę, ketchup i co tylko chcesz aby było mokre możesz wciągać w konfiguracji "na mokro" czyli bez worka z założonym pływakiem. Natomiast piasek, pył , rozsypaną makę, kurz itp. musisz zbierać w konfiguracji "na sucho" czyli z założonym workiem i filtrem. To zdjęcie dobrze to obrazuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barman Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Chłopaki rozglądam się za odkurzaczem piorącym i wpadł mi w oko Karcher puzzi 8/1c, czy lepiej brać puzzi 100?? Z tego co się dowiedziałem to różnicy jakiejś wielkiej nie ma pomiędzy nimi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flips13 Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Karcher puzzi 8/1c, czy lepiej brać puzzi 100?? Z tego co się dowiedziałem to różnicy jakiejś wielkiej nie ma pomiędzy nimi. Różnicy jako takiej wielkiej niema, różnica jest tylko w pojemności brudnej i czystej wody. Cena jest praktycznie taka sama jeżeli kupujesz odkurzacz z dwoma końcówkami. karcher 8/1c 1670pln + d.ssawka 330 pln karcher p100 duża i mała 2000 pln ja wybrałem to drugie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKu Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Na filmie (0:48) jest zbierane błoto, lub coś podobnego. Tak jak pisałem wodę czystą/brudną, błoto pośniegowe, rozlaną zupę, ketchup i co tylko chcesz aby było mokre możesz wciągać w konfiguracji "na mokro" czyli bez worka z założonym pływakiem. Poorboy a warto do Georga dokupywać takie coś ? Numatic 32mm Dia - Airo Brush (Black) http://www.cleanstore.co.uk/products/Pr ... sp?ID=3097 To chyba turboszczotka ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barman Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 kontakt z Łukaszem był i padłą decyzja na George. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fancivi Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 JacekKu, zalezy od powierzchni odkurzanych, rodzaju dywanu bo np wykladzine raczej gladka to nic specjalnego, a dywan fredzelkowy czysci eksra. Ja George cenie za uniwersalnosc kupiony z mysla prania auta, a pierze co sie da, myje plytki, odkurza wszystko gdzie ssawka sięgnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poorboy Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Na filmie (0:48) jest zbierane błoto, lub coś podobnego. Tak jak pisałem wodę czystą/brudną, błoto pośniegowe, rozlaną zupę, ketchup i co tylko chcesz aby było mokre możesz wciągać w konfiguracji "na mokro" czyli bez worka z założonym pływakiem. Poorboy a warto do Georga dokupywać takie coś ? Numatic 32mm Dia - Airo Brush (Black) http://www.cleanstore.co.uk/products/Pr ... sp?ID=3097 To chyba turboszczotka ? Pozdrawiam Tak to jest tutboszczotka, w Numaticu są dwa rodzaje większa czyli Airo i mniejsza Hairo. Większa nadaje się raczej tylko na dywany, wykładziny etc. Mniejszą do radę odkurzyć płaszczyzny foteli i kanapy w aucie, dywaniki etc. Pracujemy jeszcze nad bardzo małą turboszczotką, tak by wejść we wszystkie zakątki:). Przy detailingu bardzo fajną koncówką jest: do odkurzania na sucho trudno dostępnych miejsc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogo Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 poorboy - na jaką śrdnicę rury będzie to pasowało ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poorboy Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 poorboy - na jaką śrdnicę rury będzie to pasowało ? fi32mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKu Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Tak to jest tutboszczotka, w Numaticu są dwa rodzaje większa czyli Airo i mniejsza Hairo. Dzięki za info ale w zestawie startowym jest coś do wykładziny i na płaskie powierzchnie ? Stainless Steel Lower Nozzle Extraction Tube Stainless Steel Extension Tube Stainless Steel Extraction Trigger Bend Tube 1.9m Bayonet Hose 3m Cleantec Extraction Hose 275mm Fishtail Extraction Nozzle 300mm Combination Floor Tool 100mm Upholstery Extraction Nozzle 300mm Dual Scrub/Wet Pick Up Nozzle Cleantec Trigger Valve and Spray Tube Tritex Filter Double Taper Hose/Tool Adaptor 150mm Upholstery Nozzle 150mm Slide on Brush for Upholstery Nozzle 240mm Crevice Tool 65mm Soft Dusting Brush Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LT 7 Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Cześć.Ja kupiłem Zelmer Aquawelt 919.0 ST za niecałe 600 zł z full wyposażeniem.Po pierwszych próbach jestem zadowolony.Bardzo łatwy do wyczyszczenia zbiornik na brudną wodę .Na własny użytek bardzo fajny.Pierze fajnie tak dywany jak i tapicerkę ważny dobry środek piorący i neutralizator piany do zbiornika na brudną wodę..Odkurza z filtrem wodnym jak i na sucho.Za te pieniądze nie ma nic lepszego.A George jest po prostu brzydki do garażu może być, ale nie chciał bym go mieć w domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barman Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 LT 7, nie wygląd świadczy o odkurzaczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LT 7 Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Tylko jak to wytłumaczyć żonie...Często trzeba iść na kompromis-no i tu pozostaje tylko Zelmer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi