Skocz do zawartości

Wybór odkurzacza piorącego.

Rekomendowane odpowiedzi

Pracowałem z takim odkurzaczem na budowie i jest naprawdę świetny. Wciąga wszystko od gruzu po pył gipsowy i nic mu nie szkodzi. Jednak do prania średnio się nadaje. To jest odkurzacz sucho/mokro, nawet jak podłączysz dysze od Karczera to nie będziesz miał natrysku ekstrakcji, która trzeba ręcznie rozpylać przed ssawką. Prałem tak tapicerkę w dwóch samochodach i trzy dywany- mordęga.

nawet jak podłączysz dysze od Karczera to nie będziesz miał natrysku ekstrakcji, która trzeba ręcznie rozpylać przed ssawką. Prałem tak tapicerkę w dwóch samochodach i trzy dywany- mordęga.

ale ja tak zawsze robię :P mi jest tak wygodniej ;)

Witam przeczytałem cały temat ale dalej mam dylemat jaki odkurzacz piorący wybrać rozważam zakup se5.100 ale w całym wątku praktycznie brak informacji na jego temat dzwoniłem do jednego z przedstawicieli raczej odradzono mi całą serię SE że ogólnie słabe parametry i w ogóle słabe wykonanie ,i żebym za pół roku ich nie przeklinał że jakie dziadostwo mi sprzedali to polecają wypożyczyć puzzi 100 , tylko że jednak co swoje to swoje . Zaczołgam szukać dalej i teraz zastanawiam się nad puzzi 8\1 lub NUMATIC George . Za george przemawia duża ilość akcesoriów w zestawie natomiast w puzii8\1 jest tylko wąska ssawka do prania tapicerki ale wygląda na troszkę łatwiejszego w eksploatacji tylko ceny troszkę zaporowe w porównaniu do se5.100. co byście polecili z tych trzech modeli. Od razu dodam że odkurzacz będzie wykorzystywany tylko i wyłącznie do prania, 3 samochodów i kilku dywanów wypoczynku czasem może jakiś samochód znajomym.

• 3 tygodnie później...

Witam,

przeczytałem z ciekawością cały temat i dalej mętlik w głowie...

Otóż zamierzam kupić odkurzacz piorący za ok 3500zł(brutto) nie musi odkurzać tradycyjnie (mokro/sucho) bo do tego będzie oddzielne urządzenie.Chodzi mi o pranie.

Na początku będą to tapicerki samochodowe(kilkanaście w miesiącu),później chce rozszerzyć to o pranie dywanów i wykładzin w firmach i domach(oczywiście średniej wielkości).

Zależy mi również na serwisie i dostępności części zamiennych(okres pogwarancyjny)-żebym nie musiał szukać ich gdzieś na etiopskim allegro :/

Naumatic CTD 570-2 czy Puzon 200-za tym przemawia możliwość podłączenia PW10,a czy w naumaticu jest dostępny odpowiednik takiej szczoty?

Jeszcze to-SANTOEMMA Sabrina,ale ta nazwa i ten sprzęt mówią mi tyle co nic...Obawiam się dostępności części i serwisu...

Jak z ewentualną rozbudową tych urządzeń-dostępna ilość gadżetów...Chyba w nautice i puzonie jest ok,a Sabrina?

Pomoże ktoś?Wiem wiem,że już było na ten temat dużo tutaj-wszystko przeczytałem,ale prosiłbym o takie krótkie "+" i "-" odnośnie tych urządzeń.

Takie ukazanie tych plusów i minusów w jednym miejscu znacznie ułatwiły by mi (i myślę,że nie tylko) podjęcie decyzji zakupu...

Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

sucof33, jeśli do takiego użytku śmiało polecam SE4001/4002 zda egzamin bez problemu mam go od roku w domu spisuje się jak należy tj przy sprzątaniu oraz praniu dywanów i kanap. Swoje auto utrzymuje w czystości + kilka razy w miesięcznie dorabiam na nim usługowo piorę auta osobowe i ciężarowe. Fakt minusem są małe zbiorniki i hałas ale w tej cenie bardziej uniwersalnego nie znajdziesz oraz na duży + przemawia serwis oraz dostęp do części pozdrawiam

• Lubię to 1

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Witam.

Panowie mam pytanie odnośnie piorącego odkurzacza..

Zastanawiam się nad zakupem KARCHER PUZZI 8/1C lub PUZZI 100 który jest lepszy i czy warto dołożyć parę groszy..aha bym zapomniał o środku czyszczącym z KARCHER RM760?? warto zakupić ten proszek czy znacie coś innego ??

Pozdrawiam