kupusso Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Pracowałem z takim odkurzaczem na budowie i jest naprawdę świetny. Wciąga wszystko od gruzu po pył gipsowy i nic mu nie szkodzi. Jednak do prania średnio się nadaje. To jest odkurzacz sucho/mokro, nawet jak podłączysz dysze od Karczera to nie będziesz miał natrysku ekstrakcji, która trzeba ręcznie rozpylać przed ssawką. Prałem tak tapicerkę w dwóch samochodach i trzy dywany- mordęga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maru 123 Opublikowano 12 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 nawet jak podłączysz dysze od Karczera to nie będziesz miał natrysku ekstrakcji, która trzeba ręcznie rozpylać przed ssawką. Prałem tak tapicerkę w dwóch samochodach i trzy dywany- mordęga. ale ja tak zawsze robię mi jest tak wygodniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 To śmiało kupuj tego Flexa będziesz zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucof33 Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Witam przeczytałem cały temat ale dalej mam dylemat jaki odkurzacz piorący wybrać rozważam zakup se5.100 ale w całym wątku praktycznie brak informacji na jego temat dzwoniłem do jednego z przedstawicieli raczej odradzono mi całą serię SE że ogólnie słabe parametry i w ogóle słabe wykonanie ,i żebym za pół roku ich nie przeklinał że jakie dziadostwo mi sprzedali to polecają wypożyczyć puzzi 100 , tylko że jednak co swoje to swoje . Zaczołgam szukać dalej i teraz zastanawiam się nad puzzi 8\1 lub NUMATIC George . Za george przemawia duża ilość akcesoriów w zestawie natomiast w puzii8\1 jest tylko wąska ssawka do prania tapicerki ale wygląda na troszkę łatwiejszego w eksploatacji tylko ceny troszkę zaporowe w porównaniu do se5.100. co byście polecili z tych trzech modeli. Od razu dodam że odkurzacz będzie wykorzystywany tylko i wyłącznie do prania, 3 samochodów i kilku dywanów wypoczynku czasem może jakiś samochód znajomym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qba2802 Opublikowano 31 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Witam, przeczytałem z ciekawością cały temat i dalej mętlik w głowie... Otóż zamierzam kupić odkurzacz piorący za ok 3500zł(brutto) nie musi odkurzać tradycyjnie (mokro/sucho) bo do tego będzie oddzielne urządzenie.Chodzi mi o pranie. Na początku będą to tapicerki samochodowe(kilkanaście w miesiącu),później chce rozszerzyć to o pranie dywanów i wykładzin w firmach i domach(oczywiście średniej wielkości). Zależy mi również na serwisie i dostępności części zamiennych(okres pogwarancyjny)-żebym nie musiał szukać ich gdzieś na etiopskim allegro Naumatic CTD 570-2 czy Puzon 200-za tym przemawia możliwość podłączenia PW10,a czy w naumaticu jest dostępny odpowiednik takiej szczoty? Jeszcze to-SANTOEMMA Sabrina,ale ta nazwa i ten sprzęt mówią mi tyle co nic...Obawiam się dostępności części i serwisu... Jak z ewentualną rozbudową tych urządzeń-dostępna ilość gadżetów...Chyba w nautice i puzonie jest ok,a Sabrina? Pomoże ktoś?Wiem wiem,że już było na ten temat dużo tutaj-wszystko przeczytałem,ale prosiłbym o takie krótkie "+" i "-" odnośnie tych urządzeń. Takie ukazanie tych plusów i minusów w jednym miejscu znacznie ułatwiły by mi (i myślę,że nie tylko) podjęcie decyzji zakupu... Z góry dziękuję i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin3432 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Witam macie jakieś opinie na temat tego odkurzacza http://www.schaefer-shop.pl/shop/thomas ... 12840,0,0/ ostatnio udało mi isę taki tanio wyrwac co onim myślicie i jakie środki do prania tapicerki polecacie do niego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcello01 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 sucof33, jeśli do takiego użytku śmiało polecam SE4001/4002 zda egzamin bez problemu mam go od roku w domu spisuje się jak należy tj przy sprzątaniu oraz praniu dywanów i kanap. Swoje auto utrzymuje w czystości + kilka razy w miesięcznie dorabiam na nim usługowo piorę auta osobowe i ciężarowe. Fakt minusem są małe zbiorniki i hałas ale w tej cenie bardziej uniwersalnego nie znajdziesz oraz na duży + przemawia serwis oraz dostęp do części pozdrawiam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 marcello01, a nie dymi Ci podczas pracy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcello01 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 DawPi, nie nigdy się z tym nie spotkałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Bo mi trochę tak, ale ponoć to normalne i nie był to dym, a para z wody ze środka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salwinek91 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 DawPi, dokladnie tak jak napisales ze sie ,,dymilo". W moim wczesniejszym pioracym odkurzaczu se 4001 tak bylo. Ale zauwazylem ze tak sie robilo jak w zbiorniku na brudna wode byl prawie max. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcello01 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Salwinek91, potwierdzam to znak że czas wylać brudną wodę zazwyczaj po około 2-3 zbiornikach czystej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin3432 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 i co koledzy nikt nic nie powie na temat tego thomasa ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 jakich środków używacie do odkamienienia odkurzacza piorącego dokładnie George GVE370-2, rozcieńczony ocet czy jakieś inne preparaty ? co ile powinno się to robić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
embargo Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 do mojego Georga wlewam Prochem S777 (lub rm 760) a jako pre spray Prochem S789 , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 http://www.tenzi.sklep.pl/odkamienianie ... -4_22.html do urządzeń zimnowodnych i drobnych urządzeń typu czajniki itp cito, do ciepłowodnych ston (tam gdzie jest dużo kamienia kotłowego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 jak to stosować w odkurzaczu piorącym ? W georgu używam wody do 40 stopni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Czy SE4001 sprawdzi się w domu jako zwykły odkurzacz ?? plus co jakiś czas wyprać auta swoje lub znajomych ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 sebcio, ja używam go tylko do prania i odkurzania w aucie. Ale na upartego nada się i do domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salwinek91 Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 sebcio, ja mam go teraz w domu wlasnie do zwyklego odkurzania i jak najbardziej sie nadaje. Wczesniej jak nie bylo puzziego to byl do prania a teraz juz tylko na sucho jest uzywany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADI25 Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Ja również posiadam takowy już ponad rok wyprałem nim wszystkie auta znajomych/rodziny i jestem bardzo zadowolony z niego ale trzeba uważać na węża odsysającego aby nie zaginać za mocno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 dzięki Panowie za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 ADI25, fakt, na wąż trzeba uważać, bo podobno często ulega awarii, a koszt nowego zabija Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukasUK Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Witam. Panowie mam pytanie odnośnie piorącego odkurzacza.. Zastanawiam się nad zakupem KARCHER PUZZI 8/1C lub PUZZI 100 który jest lepszy i czy warto dołożyć parę groszy..aha bym zapomniał o środku czyszczącym z KARCHER RM760?? warto zakupić ten proszek czy znacie coś innego ?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwiecha Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 zależy co chcesz prać. Wg mnie do samochodówki lepiej kupić 8/1, który jest mocniejszy i poręczniejszy. Do proszku nie mam zastrzeżeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi