leszcz Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 A ja mam karchera puzzi 8/1C . Zakupiłem nówkę za 1000 zł . Jestem bardzo zadowolony.Przepralem kilka aut i dywany w domu. Działa super polecam http://www.ceneo.pl/10552434 pozdr Leszcz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gerypl Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 @leszcz Coś kolego tam twojej ceny nie widać A za cenę 1500 to chyba jednak lepszym wyborem będzie GVE-370-2 w końcu tyle osób co go poleca nie może się mylić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubexx Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Od 2 lat używam Puzzi 8/1C i też bardzo go polecam jak na razie sprzęt bez awarii. Wcześniej miałem Puzzi 200. leszcz, jak kupiłeś 8/1C nowego za 1000 zł to bardz odobra cena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagmar Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Panowie... u rodziców znalazłem odkurzacz Zelmer Aquawelt Przejrzałem ten wątek cały i wyczytałem że jego końcówka nie nadaje się do prania tapicerki w samochodzie... ale skoro już jest to może istnieje jakaś możliwość żeby jednak go użyć ? Nie wiem, jakieś opryskiwacze a go tylko do wciągania wody czy jakaś inna końcówka ? szkoda mi wydawać pieniędzy na "dżordża" skoro tylko sobie mam przeprać samochód... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adii Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 cóż za Polskie myślenie, szkoda mi wydawać pieniędzy na "dżordża" skoro tylko sobie mam przeprać samochód... nie prościej zgłośić się do kogoś kto pierze ? lub firmy,myjni itp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falon Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 @leszczCoś kolego tam twojej ceny nie widać A za cenę 1500 to chyba jednak lepszym wyborem będzie GVE-370-2 w końcu tyle osób co go poleca nie może się mylić. za około 1000zł można mieć z UK więc skąd te 1500zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubstone Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 jagmar, Ja mam Aquawelta i 2 razy prałem tapicerkę samochodową. Generalnie nie jest najgorzej- jedynym minusem jest brak elastycznego węża i trzeba przyjmować dzikie pozy podczas prania z tą metalową rurką Poza tym bez zastrzeżeń. Nie wiem o którym modelu mówisz, ale końcówka ssąca dodana do mojego odkurzacza nawet dobrze sprawdza się przy praniu tapicerki. Do sporadycznego prania raz na ruski rok wystarczy, da się wytrzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gerypl Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 @falon Nie róbmy off topa. 1500 wzięło się z porównywarki ceneo. Georga w UK też można wyrwać poniżej 1000zł, ale jesteśmy PL i mamy trochę wyższe ceny. Ale może ich się trzymajmy a o okazjach piszmy w dziale do tego przeznaczonym. A tak przy okazji lepszym wyborem za ok 1500zł będzie George czy ww puzzi 8/1C ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timur Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 George ma jedna ogromną wadę- jeśli ktoś chce zrobić to za kasę/barterem dla znajomego to zawsze padnie pytani "ale masz karchera, tak?" Myślę, że profesjonaliści to potwierdzą bo już kilka razy o takiej sytuacji słyszałem. potwierdzam-często odbieram telefon od klientów i tu - dzień dobry ,,kerszer,,?? a pózniej pytaniem podstawowym jest cena a dalej marka sprzetu( panie a robi pan na pewno na ,,kerszerze,,?? ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogo Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 potwierdzam-często odbieram telefon od klientów i tu - dzień dobry ,,kerszer,,?? a pózniej pytaniem podstawowym jest cena a dalej marka sprzetu( panie a robi pan na pewno na ,,kerszerze,,?? ) dziwne podejście Twoich klientów, dla mnie przy usługach priorytetem jest jakość usługi, a co do "żółtej" marki to tak jak w przypadku każdej innej - brak kompetencji operatora=katastrofa Polecam filmik - same "żółte" sprzęty i sporo sławetnego środka dobrego na wszystko: http://www.youtube.com/watch?v=CNqKD8DIpew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagmar Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 cóż za Polskie myślenie, szkoda mi wydawać pieniędzy na "dżordża" skoro tylko sobie mam przeprać samochód... nie prościej zgłośić się do kogoś kto pierze ? lub firmy,myjni itp? nie nie prościej, bo w moim mieście nie ma większej firmy, która się w tym specjalizuje a do "Pana Mietka" co ma "karczera" nie dam - nie chce płacić pieniędzy za fuszere (wystarczy spojrzeć w temacie firmy Rascall jak było pokazane jak ktoś przed nimi prał tapicerkę - pieniądze wywalone w błoto). Więc reasumując - jazda do innego miasta i płacenie za usługę czy za darmo wykorzystać odkurzacz piorący który już jest ? Nadal nie widzisz logiki w tym myśleniu ? jagmar, Ja mam Aquawelta i 2 razy prałem tapicerkę samochodową. Generalnie nie jest najgorzej- jedynym minusem jest brak elastycznego węża i trzeba przyjmować dzikie pozy podczas prania z tą metalową rurką Poza tym bez zastrzeżeń. Nie wiem o którym modelu mówisz, ale końcówka ssąca dodana do mojego odkurzacza nawet dobrze sprawdza się przy praniu tapicerki. Do sporadycznego prania raz na ruski rok wystarczy, da się wytrzymać. ok w takim wypadku szukam chemii i w cieplejsze dni się za to zabieram, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pestar-Karcher Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Jeżeli chodzi o odkurzacz piorący to z własnego doświadczenia mogę polecić Kärcher WD 5.400 plus dodatkowo ssawke do tapicerki i bardzo fajnie wszystko czyści,w zasadzie wtedy mamy juz cały komplet. Cenowo też nie jest drogo bo jakieś 500zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogo Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Jeżeli chodzi o odkurzacz piorący to z własnego doświadczenia mogę polecić Kärcher WD 5.400 plus dodatkowo ssawke do tapicerki i bardzo fajnie wszystko czyści,w zasadzie wtedy mamy juz cały komplet. Cenowo też nie jest drogo bo jakieś 500zł. WD 5.400 to nie jest odkurzaczem piorącym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timur Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Jeżeli chodzi o odkurzacz piorący to z własnego doświadczenia mogę polecić Kärcher WD 5.400 plus dodatkowo ssawke do tapicerki i bardzo fajnie wszystko czyści,w zasadzie wtedy mamy juz cały komplet. Cenowo też nie jest drogo bo jakieś 500zł. kolega miał chyba na mysli ze jedynie tym sprzetem mozna odswiezyc tapicerke a nie wyprać(szamponowanie plus odciagniecie chemi)bo raczej pełnej ekstrakcji tym nie zrobisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mik-17 Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Witam postanowiłem wyprać fotele samochodowe, do dyspozycji mam odkurzacz budowlany. najpierw pryskałem Vanishem a potem wyciągałem to odkurzaczem tyle że alcantara stała się "leppka" nie pomogło nawet kilkukrotne pryskanie wodą i odsysanie, kupiłem jakiś spray do alcantary z którym powtórzyłem zabieg jak z vanishem i jest lepiej ale z powodu mojego chopla na punkcie samochodów nie jestem zadowolony. Chciałbym kupić se kupić Ekstraktor(odkurzacz piorący) ale taki dobry żeby mógł służyć głównie w myjni ręcznej do prania tapicerek samochodowych a dodatkowo do wyprania jakiś 4 aut które mam w domu oraz paru materacy i kanap w mieszkaniach które wynajmuję ( jakieś 15-20 materacy i kanap na rok (studenci brudzą ) na początku z przyzwyczajenia szukałem w produktach firmy karcher lecz po przeczytaniu tego wątku stwierdziłem że puzzi nie są idealne: puzzi 8/1 ma fajne odsysanie i jest w miarę tani puzzi 100 zaczyna być drogi i wedle danych wygląda ze ma gorsze odsysanie jak P 8/1 puzzi 200 jest za drogi alternatywą wydaje się być Numatic CT-470-2 : -podobno ma większą siłę spryskiwania jak puzzi ( 1 bar) ale czy wiecie jaką dokładnie?? -ma o 1 m więcej węża od puzzi i metalowe żłączki - czy z doświadczenia numatic ct-470-2 lepiej odsysa od puzzi albo jest porównywalny?? - ct-470-2 ma możliwość pracy również na sucho czego nie ma puzzi(8/1, 100, 200) puzzi 100 lub ct-470-2 można kupić na allegro za ok 2400zł w zależności od wyposażenia i ilości dodatków. czy można do nich dokupić ssawki szczelinowe takie przeźroczyste do prania(np. miedzy fotelem a progiem)?? który z nich lepiej wybrać?? wydaje mi się że ct-470-2 ale czy napewno?? jakie środki do nich zastosować żeby wyprać: fotele zwykłe alcantarę podsufitkę Gdzie kupić i za jaką cenę powyższe ekstraktory oraz środki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinezzg Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 a karcher 555c? ja w zasadzie poszukuję czegoś czym po wypraniu wyssam brud z wodą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adii Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Mik-17, Czytaj temat dokładnie bo wszystko już było, i odezwij się do użytkownika Poorboy a napewno wynegocjujesz lepszą cene na sprzęt jak i świetną chemię prochemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arglist Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Mik-17 Zastanowił bym się raczej nad czymś profesjonalnym, jeżeli ma to służyć do zarabiania pieniędzy. Druga sprawa przezbrajanie odkurzacza ma sens jeśli w dłuższym okresie czasu nie planujesz prać mi by było szkoda czasu na to. Rozejrzyj się lepiej za jakąś santoemma, sprintus lub Tersus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poorboy Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Wszystko jest kwestią gotówki jaka jest do dyspozycji, oraz do czego odkurzacz ma być wykorzystywany. Jeżeli chodzi o sprzęt do pracy zarobkowej - Numatic jako jedyny z powyższych ma 24 miesięczny okres gwarancyjny. Sprintusa raczej bym skreślił na wejściu (mowa o se7) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mik-17 Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Jeżeli miał bym coś kupić do użytku domowego to bym kupił Georga od użytkownika Poorboy(bardzo fajne parametry podcisnienia i wiele gadzetów w stosunku do ceny) ale mam firmę i chciał bym poszerzać działalność o myjnie ręczną, autodetailing i oczywiście w tym pranie tapicerek(tylko prywatnie dla siebie jakiś dywan czy materace) Jeżeli chodzi o odkurzacze to ma dwa: na sucho Nilfisk GD 1000 a na mokro jakiś odkurzacz budowlany który wciąga wszystko bardzo dobrze. A w garażu ma być odkurzacz centralny do domu, więc odkurzaczy na sucho i mokro dostatek. Rozmawiałem z Kanarem i wspominał o santoeemie. To tak alternatywnie proponujecie modele Santoemy(sabrina??) i tersus?? jakie maja parametry i ile kosztują?? gdzie je kupić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Np Tutaj dodatkowo szeroki wybór chemii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Lavor wrócił wczoraj po naprawie. Serwis i cała gwarancja "Door to door" działa bez zarzutu, odkurzacz dotarł do mnie w nienaruszonym stanie, wszystko co wysłałem dostałem z powrotem. Druga próba prania dywanika z łazienki przebiegła tym razem bez niespodzianek, natrysk ekstrakcji jest w sam raz, nie zalewa powierzchni ani też nie brakuje podczas płukania. Do odkurzacza pasują akcesoria z Karchera. Skromne 50/50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golden0282 Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Gdzie kupić i za jaką cenę powyższe ekstraktory oraz środki?? Na temat puzzi nic nie napiszę , gdyż nigdy z tym urządzeniem styczności nie miałem. Moim zdaniem prawie 2500 zł to spora suma jak na odkurzacze o których piszesz . CT 470 2 , od popularnego Georga parametrami zbyt wiele się nie różni . Georga w UK kupisz za 1000 zł , a za CT 470-2 nie powinieneś zapłacić więcej niż 1400 -1500 zł. Różnica pomiędzy tymi dwoma odkurzaczami jest niewielka , CT-470-2 ma bardziej profesjonalny wygląd , jest większy co za tym idzie ma większą pojemność i jest cięższy. Ja od półtora roku używam CT 570 -2, Zapłaciłem za niego na złotówki 3000 zł (z vatem).Mam również Georga kupiłem używany w stanie jak nowym , ceny nie podam bo i tak nikt nie uwierzy Porównując dane techniczne CT 470- 2(moc 1200w, przepływ powietrza 40l/s, 1 turbina) a CT 570-2 (moc 2400w , 80l/s 2 turbiny). Uważam ,że do wykonywania usług odkurzacz o parametrach jakie ma CT570-2 to minimum , do użytku sporadycznego CT-470-2 a nawet Gerorge nada się idealnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maru 123 Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 panowie a co sądzicie o takim odkurzaczu jako o multi kombajnie do garażu i auta? można nim też wciągać wodę więc i do prania by się nadał tylko dyszę odsysającą od karchera trzeba by założyć [ Dodano: 11 Maj 2012, 19:32 ] http://www.flex.info.pl/6839-S-47-Specj ... iltra.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fernando Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Maru 123, a czemu chcesz kombajn? Nie znam tego odkurzacza, ale - jeśli masz życzenie - mogę udostępnić Ci Sabrinę do przetestowania, to zobaczysz sobie, co to jest przyzwoity ekstraktor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi