Administrator AreK Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 Justyna, jakaś zwykła marketowa "żaba". Będzie więcej ale kupa z tym roboty i dlatego robię to na raty.
uri90 Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 Arekkaz, zapowiada się ciekawie kawał dobrej roboty wykonałeś Współczuję akcji z wulkanizatorami. Powinni ponieść jakieś konsekwencje, zwłaszcza że felgi nowiutkie a oni są fachowcami więc powinni zwracać uwagę na każde nawet stare i podrapane. ja jak jade do zmianu opon rodziców autem a mają kołpaki to po prostu od razu je sciągam i zostawiam w domu bo za pierwszym razem koleś je pościągał i położył na betonie lakierowaną stroną- zrobił to chyba na złość bo inteligentny człowiek pomyśli o tym żeby jednak położyć odwrotnie i nie porysować. no ale cóż nawet jeśli ktoś jest super fachowcem a jest niechlujny w tym co robi to takie są efekty współczuję jaka była mina gościa który ci obił felgę i co potem mówił??
Administrator AreK Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 ETAP SZÓSTY --- KOREKTA I ZABEZPIECZENIE LAKIERU W ubiegłym roku robiłem korektę. Niby korektę! Wtedy efekt w pełni mnie zadowalał. Teraz jednak jestem innego zdania. Postanowiłem podejść do tematu wykorzystując wiedzę zdobytą w ostatnich miesiącach. Od razu zaznaczam ,że moim celem nie było usunięcie 100% rys bo wg mnie jest to bez sensu w aucie zadbanym, codziennie użytkowanym. Lakier oczyściłem poprzedniego dnia. Jedyne co mi pozostało przed korektą to oklejenie elementów plastikowych,gumowych itd... Do tego celu wykorzystałem taśmy firm 3M ,DenBraven oraz BlueDolphin. Do zabawy z lakierem użyłem następujących środków: Pasty polerskie - 3M FastCut+ - Menzerna FG500 - Poorboys SSR3 - Menzerna PF2500 - Poorboys SSR1 - Menzerna SF4000 i oczywiście IPA Pady polerskie 150mm - ABW czarny karbowany - Urban seria Honey - biały,żółty i pomarańczowy - Urban seria Snake - żółty (rewelacyjny na dolne partie karoserii/super prowadzenie) - Urban Square - niebieski agresywny dobrze działający w połączeniu z SSR3 - Urban czarny karbowany Pady polerskie 80mm - SIA biały,gładki - ABW - pomarańczowy, niebieski i czarny karbowane Poniżej zdjęcia z prac. Po przetarciu lakieru IPA i inspekcji stwierdziłem ,że nie ma co szaleć. WYSTARCZY!!! Efekt w pełni zadowalający. O pracy z maszyną nie będę się rozpisywał bowiem bawiłem się przesadnie długo testując różne konfiguracje padów i past. Jedyne co było w miarę stałe to technika jaką pracowałem tzw SLOWCUT. Po całym zabiegu polerskim "rozkleiłem" auto i porządnie umyłem używając do tego celu: - myjka Karcher - pianownica - piana aktywna ValetPRO pH Neutral Snow Foam - różnego rodzaju pędzle Następnie osuszyłem auto Fluffy Dreyer'em i zabrałem się za czynności na które czekałem od stycznia br. Na początku roku dotarł do mnie zestaw ZYMOLA. - HDC - CARBON - dedykowane aplikatory Możecie się śmiać ale walczyłem z sobą żeby ich nie otworzyć do tego czasu. 5 m-cy stały i czekały na półce. Dla mnie to wyższa półka na którą ciułałem sporo czasu i stąd takie podejście. HDC nakładałem dedykowanym aplikatorem. Aplikacja prosta o ile nie zostawimy go do zaschnięcia. Wtedy jest cholernie trudny do usunięcia. Ze względu na bajeczny zapach musiałem go pilnować. Dzieciaki się czaiły. "tata to pachnie jak budyń czekoladowy" Po przygotowaniu lakieru przyszła kolej na wosk. Wybrałem Carbona po rozmowie z kilkoma "fachowcami". Otwarcie było całą ceremonią Aplikacja i polerowanie dziecinnie prosta i zarazem przyjemna. Wosk polerowałem super delikatną MF ze stajni Monster Shine. Dodam ,że wosk nałożyłem również na elementy plastikowe. Super efekt! Po zabawie z lakierem pozostało poprawienie plastików i dressing na opony. Po następnym dniu walki auto pojechało do garażu a ja wykończony poszedłem spać. Następnego dnia rano pierwsze co kierunek garaż. Tam piękny zapach spoconego Carbona. Auto przetarłem MF i nie mogłem się nacieszyć efektem końcowym pomimo mojej niechęci do tego auta. Cieszyłem się jak dzieciak. Zdjęcia nie odzwierciedlają efektu końcowego. Zobaczcie i oceńcie sami. Po sesji z bananem na twarzy wróciłem do domu. Kładąc się spać pomyślałem: "mógłby popadać deszcz ,zobaczyłbym kropelki zymola. To już nie jest normalne. Rano budzę się a tu PADA. Oto krople na pocarbonowanym lakierze PODSUMOWUJĄC!!! Jeżeli ktoś z Was tu dotarł to wielki szacunek. Relacja obszerna ale tak się cieszyłem z każdego szczegółu ,że musiałem to pokazać. Zymol daje radę. Chyba wart jest swojej ceny chociaż nie jestem tego pewien w 100% bowiem ciągle mam za mało praktyki z innymi produktami. Moje zaangażowanie i zapał zostały wynagrodzone pięknym wyglądem Focusa. Kolega pięknie to ujął."Nie miałem pojęcia ,że gówniany srebrny może się bardziej świecić od mojego czarnego." Zapał detailera mam. Precyzję również a czy umiejętności? Dziękuję za uwagę i pozdrawiam. Arek
Justyna Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 Zapał detailera mam. Precyzję również a czy umiejętności? myślę, że umiejętności też ford wygląda super, powiedziałabym nawet, że jak nowy rozumiem całą ceremonię otwierania carbona i banana na twarzy też planuję jego zakup w przyszłości
uri90 Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 Arek dla mnie jestes mistrzem a dlaczego piszesz o niechęci do focusa?? przez jego kolor?? mam to samo teraz to chciałbym czarny albo czerwony haha a niejlepszy efekt będzie jak teraz postawisz fordziaka kolo jakiejs 2-3 letniej srebrnej fury a ona bedzie blado wyglądać na jego tle srebrny to spoko kolor
gruby_RS Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 Hehe, ale skromniś. I zapału i umięjętności starczy dla trzech. Ogrom pracy, to jednak nie zabawa z prawie nowym, przykurzonym autem. Focus jak laleczka - fajne koła. A btw pozdrawiam Kolege z FKP
Administrator AreK Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 Miałem ostatnio dwa srebrne i stąd przesyt a Focus dał mi do wiwatu swego czasu i stąd niechęć. Teraz kupiłem czarne auto które niedługo poznacie [ Dodano: 8 Maj 2011, 21:20 ] gruby_RS, to nie ze skromności tylko z ciągłego dążenia do doskonałości. Chciałbym jeszcze więcej i lepiej...
yukon Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 bardzo ładna fotorelacja widać, że włożyłeś w to dużo pracy czekamy na czarne autko...
Tasaq Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 Relacja pierwsza klasa! Trzeba oddać, że widać pasję i jednak pedantyczne pojęcie(oczywiście w pozytywnym sensie), które jednak jest wymagane dla kogoś, kogo pochłonął detailing:) Jeszcze raz gratulacje uzyskanych efektów
sirtrojan Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Jeśli jesteś zadowolony ze swojego dzieła to to jest właśnie najważniejsze. Wg mnie kawał świetnej roboty + ciekawa relacja. Oby takich więcej ps. dziwne pytanie ale czym spłukiwałeś APC z wnęk ? woda ze szlauchu, opryskiwacz?
Administrator AreK Opublikowano 9 Maja 2011 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 sirtrojan, woda z węża małe ciśnienie i po sprawie!
DRIVER Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Widać że dużo pracy i czasu wkładasz w to co robisz,super efekt Bardzo przyjemnie ogląda się twój wątek, zawsze jest co poczytać i pooglądać.
yukon Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Arekkaz uważaj z tą relacją, bo znowu wylądujemy na Wykop.pl
Muti Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Arek co tu dużo mówić... Wypas generalnie i cieszę się,że są tacy ludzie co auto traktują jak osobę i dbają prawie lepiej jak o żonę Arekkaz uważaj z tą relacją, bo znowu wylądujemy na Wykop.pl Yukon,podsuniesz link o co chodzi??
yukon Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 klik a to sam sprawca http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... sc&start=0
Dark Knight Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Piękna ta Foczka teraz wygląda , Zymol nawet na srebrnym pięknie wyciąga kolor , profi robota , gratulacje i pokłony za taką wytrwałość , i małe pytanko cóż to za szczoteczka co czyściłeś nią pady ??
Administrator AreK Opublikowano 9 Maja 2011 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Dark Knight, nie uwierzysz!!!!!! zakosiłem córkom z małego zestawu do sprzątania. Spisuje się świetnie i każdemu polecam!!!
Gość Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Arekkaz, szacun za ten ogrom pracy, który włożyłeś w ten projekt. Podziwiam Cię również za obszerną fotorelacje i załączone do niej opisy Btw, musiałbym kiedyś podpatrzeć jak polerujesz
Administrator AreK Opublikowano 9 Maja 2011 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Adm, zapraszam!!! Wkrótce nowy projekt.
Muti Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Adm, zapraszam!!! Wkrótce nowy projekt. Też bym mógł wpaść z jakims piwkiem??
uki Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 no pany- powoli mały spot poznański u arka się robi- ja grila przywiozę (jak zdążę kupić auto) aha świetna robota
tmw Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 tez bym sie pisal ! ps. moze juz cos na testy bede mial
Rekomendowane odpowiedzi