Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czesc, mam nadzieje, ze dzial przejdzie ;-) Co polecacie do czyszczenia szyb w mieszkaniu, parownice czy sciagaczke? Albo inaczej, czy sama parownica nie bedzie zostawiala smug i zaciekow na szybach? Mam tu na mysli Karchera SC 2.

Posted

Wiesz jak działa taka parownica? Jakim sposobem wyrzucona gorąca para , skroplona i wysychająca na szybie ma Ci nie zostawić "syfu"? Nie pomyliłeś się przypadkiem i chodziło Ci o myjkę do okien Karcher WV ? 

Posted

Mam i parownicę i ściągaczkę elektryczną karchera.

Parownica nawet ładnie czyści bez detergentów z tym, że pracując dyszą parową ze ściągaczką, całą wodę z brudem ściągasz w dół. Musisz mieć podłożony ręcznik lub coś takiego na dole.

Ściągaczka działa całkiem inaczej. Myjesz klasycznie płynem na bogato, a ściągaczka elektryczna wciąga do pojemnika.

Co wybrać, hmmm kwestia indywidualnych preferencji i sposobu pracy.

Posted

Czyli tak jak myslalem, klasyka + sciagaczka. Na parownicy mi zalezy do mycia podlog, wiec sila rzeczy chyba bede zmuszony kupic jedno i drugie, szczegolnie, ze mop parowy kosztuje niewiele mniej niz parownica z dodatkami.