Eidos71 Posted October 6, 2018 Report Posted October 6, 2018 Dzisiaj po raz drugi w życiu, a po raz pierwszy na całe auto, aplikowałem Tac System Ceramic Coat. Ciekawy jestem, czy ktoś z Forumowiczów używał tego produktu i jakie ma związane z nim wrażenia..? Moje odczucia są bardzo pozytywne. Aplikacja i docieranie/polerowanie - jakbym używał Petes'a 55 Produkt wydajny, przy aplikacji gąbką z MF widocznie, ale oszczędnie (nie tak, jak kładzie się Nutellę na kanapkę) produkt po ok. 5-6 minutach zaczyna "wtapiać" się w lakier - warstwa produktu znika i samoczynnie pojawia się połysk. Po wskazanych przez producenta 10 minutach docieranie jest banalnie proste. Połysk fajny - choć nie taki chyba, jak "oblewanie szkłem" Moonlighta, ale baaardzo bliski tego efektu. Wydajność - wg mnie - bardzo dobra: na całą karoserię Octavii kombi w dwóch warstwach poszło ok. 1/5-1/6 zawartości butelki. Jeśli trwałość rzeczywista deklarowanych przez producenta 9 miesięcy zbliży się do 6 miesięcy - kolejny produkt TS stanie się stałym gościem na mojej półce. Trwałość sprawdzę - do marca przyszłego roku nie trafi na lakier żadne QD, ani inny produkt "wzmacniający" TS CC. Zdjęć po aplikacji (na gotowo) nie robiłem, gdyż na dworzu było już ciemno, a w garażu nie miałem tak dobrego oświetlenia, aby oddać prawdziwy efekt. Postaram się jutro rano coś ustrzelić. 1
ghost Posted October 6, 2018 Report Posted October 6, 2018 Mało opinii, więc będziesz pioneerem Tu temat też się nie rozwinął: Jest szansa, że będzie trwały, ale łatwością Tac System Shinee Wax-a nie przebije
Gregory902 Posted October 26, 2018 Report Posted October 26, 2018 Używam bardzo często tego produktu i faktycznie praca z nim jest przyjemnością. a co do trwałością to to dokladnie nie sprawdzalem bo aplikowalem go ponownie od nałożenia juz po 3-4 miesiacach i wspomagalem qd przez ten czas. ale efekt wizualny bomba
ghost Posted October 18, 2019 Report Posted October 18, 2019 @Eidos71 jak testy trwałości i ogólne spostrzeżenia?
Eidos71 Posted October 18, 2019 Author Report Posted October 18, 2019 2 godziny temu, ghost napisał: jak testy trwałości i ogólne spostrzeżenia? Na Skodzie nie dotrwał do marca b.r. - zdjąłem produkt po chyba 2-3 tygodniach (zmieniły się plany). Ale chyba pod koniec października/na początku listopada ub. r. aplikowałem (w ramach rozrywki i wolnego weekendu) Tac System Ceramic Coat na Jeep'a Compass (srebrny, chyba z 2007 r.) - sprzedawany był w kwietniu, lub na początku maja i właściciel opowiadał mi, że cały czas po myciu na lakierze były kropelki, a woda spływała wąskimi strużkami. Nie widziałem tego auta po aplikacji, ale wnioskuję, że TS CC musiał jeszcze być obecny na lakierze, bo znam właściciela - to pan ok. 70-tki i wszystko, co robi przy swoich samochodach, to mycie na bezdotyku, a od święta - na szczotach, bez żadnych QD i wosków (jest zbyt zaawansowany wiekowo, abym był w stanie mu przetłumaczyć, jak należy dbać o lakier).
Tomas-sg Posted August 2, 2020 Report Posted August 2, 2020 Trochę odkopię temat. Czy komuś kto ma Ceramic coat zdążyło się by pękła sama z siebie butelka 150 ml? Fajny produkt i nie tani a rozlał mi się w szafce...
D@ViD Posted August 4, 2020 Report Posted August 4, 2020 @Tomas-sg ahh ehh chce się tylko powiedzieć.. Ten cudowny tac system
darreck Posted August 6, 2020 Report Posted August 6, 2020 mam to samo . a myslalem ze to ja nie delikatnie potraktowalem butelke czego sobie nie moglem przypomniec
Recommended Posts