Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zastanawiam się nad zakupem powłoki do skóry, cenowo spodobał mi się Gyeon i tak się zastanawiam czy oprócz skóry naturalnej można go aplikować na skaj i powierzchnie z vinylu. Głównie kupuję go na skóry ale mam też trochę i vinylu. Na stronie producenta zero informacji więc pomyślałem, że zapytam tutaj. Z tego co mi się zdaje to CarPro leather się nadaje do tego typu powierzchni ale nie wchodzi w grę bo jest prawie 2x droższy i jest go mniej. 

Posted

O to w takim razie produkt w sam raz dla mnie 🙂 

15 godzin temu, Gozdziu23 napisał:

jezeli jest to dach z vinylu jak w starych roadsterach, lepszy do tego bedzie trim

Myślałem o vinylowym pokryciu boczków drzwiowych dokładniej takich jak na zdjęciu poniżej

1eac8af9-88ec-4f12-b864-2d3b5f421cbe2.JP

Nie jest to skóra ale jakiś materiał sztuczny. Otwierasz drzwi pada deszcz i dressingi tradycyjne szybko się wymywają albo zostawiają ślady, a oglądając testy powłok do skór to widzę nie maja z tym problemu i ładnie odpychają wodę. Poza tym czyszczenie ogranicza się do wytarcia wilgotną mikrofibrą powierzchni a tam akurat często odkłada się brud 🙂 W takim razie nie ma co się zastanawiać tylko brać, dzięki za odpowiedź w temacie. 

Posted
23 godziny temu, DaV napisał:

O to w takim razie produkt w sam raz dla mnie 🙂 

Myślałem o vinylowym pokryciu boczków drzwiowych dokładniej takich jak na zdjęciu poniżej

1eac8af9-88ec-4f12-b864-2d3b5f421cbe2.JP

Nie jest to skóra ale jakiś materiał sztuczny. Otwierasz drzwi pada deszcz i dressingi tradycyjne szybko się wymywają albo zostawiają ślady, a oglądając testy powłok do skór to widzę nie maja z tym problemu i ładnie odpychają wodę. Poza tym czyszczenie ogranicza się do wytarcia wilgotną mikrofibrą powierzchni a tam akurat często odkłada się brud 🙂 W takim razie nie ma co się zastanawiać tylko brać, dzięki za odpowiedź w temacie. 

boczki z e36? , mysle ze bez problemu mozesz uzyc shielda

• Lubię to 1
Posted

Taa dokładnie e36  🙂 

5 minut temu, Gozdziu23 napisał:

mysle ze przez problemu mozesz uzyc shielda

Znaczy się bez problemu miało być napisane :D? 

• 6 months later...
Posted

Podczepię się pod temat,

planuję w najbliższym czasie wyczyścić skore przy użyciu RRC Leather Strong i nałożenie powłoki Gyeon leather shield i mam pytanie czy dobrze interpretuje ze to wystarczy i przed powłoka nie należy nic już kłaść - żadnej odzywki. 

Pozdrawiam 

Posted
3 godziny temu, tombk02 napisał:

Podczepię się pod temat,

planuję w najbliższym czasie wyczyścić skore przy użyciu RRC Leather Strong i nałożenie powłoki Gyeon leather shield i mam pytanie czy dobrze interpretuje ze to wystarczy i przed powłoka nie należy nic już kłaść - żadnej odzywki. 

Pozdrawiam 

Można, produkty typu Gyeon leather coat, wszystkie odżywki syntetyczne.
Po czyszczeniu dodatkowo odtłuść skóre.

Posted
3 godziny temu, Gozdziu23 napisał:

Można, produkty typu Gyeon leather coat, wszystkie odżywki syntetyczne.
Po czyszczeniu dodatkowo odtłuść skóre.

Coat przed Shield? 🤨

• 1 month later...