Jump to content

Recommended Posts

• Moderator
Posted

Maszyny Rupesa są świetne i absolutnie nie warte swojej ceny;)

Marketing firma ma rewelacyjny - widać ze profesjonalnie przygotowany. Nasi rodzimi producenci i proterzy z Chin powinni się od Rupesa uczyć. 

Jeśli nie wiesz czy Rupesa jest wart swojej ceny to raczej nie polecam go kupować.  Widać że dopiero wkrecasz się w temat - szkoda przeinwestowac na wstępie. 

PS: z drogich maszyn, dużo lepszy stosunek jakość do ceny ma np rotacja Flexa.

• Lubię to 1
Posted

Mam Rupesa w pracy, i Evoflexa w domu. Poza znaczkiem nie widzę różnicy w pracy, a nawet Rupesem gorzej mi się pracuje
Wg mnie plus może być za Rupesem jeżeli chodzi o logo na nim i dostępność części zamiennych. Jakoś mi Rupes nie leży, wolę Evoflexa z którego jestem bardziej zadowolony, ale każdy ma indywidualne podejście do tematu ;).

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1
Posted
11 minut temu, Rzemo napisał:

Mam Rupesa w pracy, i Evoflexa w domu. Poza znaczkiem nie widzę różnicy w pracy, a nawet Rupesem gorzej mi się pracuje
Wg mnie plus może być za Rupesem jeżeli chodzi o logo na nim i dostępność części zamiennych. Jakoś mi Rupes nie leży, wolę Evoflexa z którego jestem bardziej zadowolony, ale każdy ma indywidualne podejście do tematu ;).

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Mówisz o rotacji, da czy gear-driven DA?

Posted
5 godzin temu, Birkhof napisał:

Mówisz o rotacji, da czy gear-driven DA?

Mówię i o rotacji i o da, bo i jedno i drugie w użytku ;).

• 3 weeks later...
Posted

Witam. Proszę o pomoc w doborze maszyn polerskich budżet to około 4tys. Posiadam aktualnie tylko ADBL Roller D09125-01 skok 9mm talerz 125mm i talerz 75mm. Kasy wystarczy chyba na dwie maszyny wiec pytanie jakie? Może jakieś inne zestawienie? Może coś doradzicie do małych rozmiarów tarczy do detali i trudno dostępnych miejsc? Może coś takiego AirPro DS30?  Z góry dziękuję za pomoc 🙂

Zastanawiałem się nad DA skok 15mm talerz 150mm i nad maszyna rotacyjną. Czy może kupić Flex VGR?

Rozważam maszyny DA np takie : RUPES Big Foot LHR15ES ; FLEX XFE 7-15 150

Rotacja to np : FLEX PE 14-2 150: RUPES LH19E

Posted
Witam. Proszę o pomoc w doborze maszyn polerskich budżet to około 4tys. Posiadam aktualnie tylko ADBL Roller D09125-01 skok 9mm talerz 125mm i talerz 75mm. Kasy wystarczy chyba na dwie maszyny wiec pytanie jakie? Może jakieś inne zestawienie? Może coś doradzicie do małych rozmiarów tarczy do detali i trudno dostępnych miejsc? Może coś takiego AirPro DS30?  Z góry dziękuję za pomoc
Zastanawiałem się nad DA skok 15mm talerz 150mm i nad maszyna rotacyjną. Czy może kupić Flex VGR?
Rozważam maszyny DA np takie : RUPES Big Foot LHR15ES ; FLEX XFE 7-15 150
Rotacja to np : FLEX PE 14-2 150: RUPES LH19E

Z takim budżetem proponuje udać sie do sklepu gdzie mozna organoleptycznie sprawdzic maszyny - każda z podanych maszyn ma swoich zwolenników

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Posted

Nie ma u mnie sklepu z takim sprzętem 😉 pytam też czy idę w dobrym kierunku  doborem sprzętu , no i sprawa jest dość pilna bo muszę coś w pisać do poniedziałku w biznesplan 😉

Posted
Nie ma u mnie sklepu z takim sprzętem pytam też czy idę w dobrym kierunku  doborem sprzętu , no i sprawa jest dość pilna bo muszę coś w pisać do poniedziałku w biznesplan

Ja nic nie umiem powiedzieć o tych maszyna h bo nie miałem ich w rękach - z tego co domyślam się planujesz dotacje. Poczytaj szerzej tu wątki, pojawialy się opinie o tych maszynach

Posted

Zamiast Flexa VRG kup sobie makite. Jesli planujesz profesjonalnie sie zajmowac i tak rotacji nie ominiesz. Rupes, flex spoko, ale za polowe kwoty kupisz sobie takie same maszyny Kraussa, ktore w skutecznosci w ogole nie ustepuja ww. Ale jesli chcesz isc markowo to mimo wszystko zostalbym przy Flexie. Rotacja i 15stka, na poczatek taki zestaw bym kupil.

Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka

Posted

Mam na sprzedaż maszyne vrg rupesa mille nowa i rotacja lh19 rupes nowka sztuka, sprzęty bralem na dotacje okolo 2 tygodni temu, tylko wyjete w celu sprawdzenia. Sprzedam po dobrych cenach, tak samo sounmatch 2 odkurzacz sucho kompresor itd 😉

Posted
Mam na sprzedaż maszyne vrg rupesa mille nowa i rotacja lh19 rupes nowka sztuka, sprzęty bralem na dotacje okolo 2 tygodni temu, tylko wyjete w celu sprawdzenia. Sprzedam po dobrych cenach, tak samo sounmatch 2 odkurzacz sucho kompresor itd

A to wolno tak sprzedawać?

Posted

😄😄 Panowie ochloncie, mam wszystkiego po pare sztuk nie bede kisil, trzeba kupowac nastepne rzeczy a nie przepierdzielac na glupoty, wzialem juz trzecią a druga w tym roku dotacje, a teraz staram sie o unijne środki...  Tak wiec bez sensu abyście pisalo czy wolno czy nie, czy tez  komus odrzucili. 👍 Trzeba działać coś robić, zaczynałem od kompletnego zera  6 lat temu, teraz porostu wiem co robic... Pozdrawiam 

• Lubię to 1
Posted
Panowie ochloncie, mam wszystkiego po pare sztuk nie bede kisil, trzeba kupowac nastepne rzeczy a nie przepierdzielac na glupoty, wzialem juz trzecią a druga w tym roku dotacje, a teraz staram sie o unijne środki...  Tak wiec bez sensu abyście pisalo czy wolno czy nie, czy tez  komus odrzucili. Trzeba działać coś robić, zaczynałem od kompletnego zera  6 lat temu, teraz porostu wiem co robic... Pozdrawiam 

Jak mozna wziac dwie dotacje?

• 6 months later...
Posted

Cześć ,przymierzam się do zakupów i zastanawiam się czy taki zestaw bedzie dobry a mianowicie :

1 .Rupes mille

2.ibrid nano (short/long neck) nie wiem która bardziej uniwersalna będzie

3.rupes ra75A lub rupes skorpio III

4.flex pe14-2-150 / czy może rotacja z rupesa?

5.rupes lhr 75 E mini

6.rupes lhr 21 mkIII

Dzięki za pomoc

• 3 weeks later...
Posted
Cześć ,przymierzam się do zakupów i zastanawiam się czy taki zestaw bedzie dobry a mianowicie :
1 .Rupes mille
2.ibrid nano (short/long neck) nie wiem która bardziej uniwersalna będzie
3.rupes ra75A lub rupes skorpio III
4.flex pe14-2-150 / czy może rotacja z rupesa?
5.rupes lhr 75 E mini
6.rupes lhr 21 mkIII

Dzięki za pomoc
A po co Ci 21 i mille jednoczesnie?

Posted
A po co Ci 21 i mille jednoczesnie?

Chyba za duzo YT i obsessed garage