Tomasz KRK Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 fiber - z ang. włókno. Mikrowłókno to po prostu spolszczenie nazwy microfiber. Terminem tym określa się włókna syntetyczne o gęstości 1 deniera lub mniejszej. Denier, oznaczenie den, jednostka gęstości liniowej włókien syntetycznych. Włókno o długości 9000 metrów i masie 1 grama ma gęstość 1 deniera. Jakkolwiek będziemy to nazywać, różnica pomiędzy mikrofibrami/mikrowłóknami różnych producentów jest zauważalna.
MOTOSPA Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Mikrowłókno=Mikrofibra Mikrofibry Swissvaxa są w 100% bawełniane i można je prać w 90 stopniach. Osobiście również polecam te ściereczki!
CMQ Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Aż ich sobie domówiłem więcej, tak je lubię Te Sonaxowskie też, cena dobra a od przybytku głowa nie boli.
Tomasz KRK Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Mikrofibry Swissvaxa są w 100% bawełniane i można je prać w 90 stopniach. Zgodnie z moją wiedzą nie jest możliwe żeby mikrofibra była w 100% bawełniana. Zazwyczaj mikrofibry są kompozycjami polyesteru i polyamidu. Mikrowłókno jest 100 razy cieńsze od ludzkiego włosa, 30 razy cieńsze od bawełny. Stąd mikro w nazwie.Którą szmatkę Swissvax masz na myśli?
Xeper Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 grubeer, i jak sie sprawuje czerwona MF od Sonaxa? Czy ktos z Was uzywal mikrofibry Meguiars Ultimate Wipe? Jesli tak, to jak wypada w porownaniu do standardowej Supreme Shine?
julian Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 Xeper, MF Sonaxa jest porównywalna z Supreme Shine, może kilka proent gorsza;) trzeba pamiętać, żeby na początku prać ją osobno, dzieki niej wszystkie moje mikrofibry stały sie różowo-pomarańczowe, z nutą fioletu...
Łukasz Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 Czy ktos z Was uzywal mikrofibry Meguiars Ultimate Wipe? Jesli tak, to jak wypada w porownaniu do standardowej Supreme Shine? Ja używam - bardzo fajna mikrofibra, lekko się nią poleruje i łatwo czyści. Jest trochę mniej miękka niż Supreme Shine Microfiber, ale też godna polecenia. Używam jej na przemian z SSM.
Gość Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Czy pad sprzedawany z polerką nadaje się do polerowania po nałożeniu wosku ? Jeśli nie do do czego może się przydać ?
Łukasz Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Czy pad sprzedawany z polerką nadaje się do polerowania po nałożeniu wosku ?Jeśli nie do do czego może się przydać ? Co masz konkretnie na myśli ? Jaki pad ?
Gość Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Źle się wyraziłem, miałem na myśli tą wełnianą nakładkę.
Thomas Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Źle się wyraziłem, miałem na myśli tą wełnianą nakładkę. ale jak taki pad razem z woskiem co jest dawany do jego nakładania ??
Łukasz Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Jak kupujesz polerkę Makity to masz wełniak w zestawie i pewnie o to chodzi.
Gość Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Chodzi o to, czy ten wełniak na zdjęciu nadaje się do polerowania wosku, a jeśli nie to do czego się nadaje.
Łukasz Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Chodzi o to, czy ten wełniak na zdjęciu nadaje się do polerowania wosku, a jeśli nie to do czego się nadaje. Sorry, może coś przeoczyłem, ale na jakim zdjęciu ?
Gość Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Sorry, może coś przeoczyłem, ale na jakim zdjęciu ? Przepraszam, ale link do aukcji zaginął, wklejam raz jeszcze: http://www.allegro.pl/item721640495_pol ... 200_w.html
Łukasz Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Na pierwszy rzut oka nie wygląda na dobry, ale może ktoś miał to okazję przetestować.
Big Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Ja bym ten "wełniak" zakwalifirkował jako ścierny a nie polerujący.
nOx Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Dokładnie futro jest mocno ścierne porównywalne z twardymi gąbkami ,polerowanie owsku ? zdecydował bym się jednak ręcznie dobra puszysta mikrofibra
Gość Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 Podłącze się do tematu Dostałem od znajomego maszynę polerską, jako że jestem zielony w tych sprawach to mam dość nietypowe pytanie czy mogę za każdym razem nakładać wosk maszyną polerską ?
fonnes Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 czy mogę za każdym razem nakładać wosk maszyną polerską ? Nie, wosk nakłada się aplikatorem, najlepiej gąbkowym lub gołą ręką. Wielu profi detailerów preferuje tą drugą metodę.
julian Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 ale nie każdy wosk można dłonią nakładać, raczej nadają się do tego wyższe modele najbardziej renomowanych producentów. wosk maszyna? zdecydowanie nie. to co można nakładać maszyną to ew. glaze/politury. pozdrawiam
Gość Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 politury właśnie taki wynalazek mam zrobiłem maszyną maskę i całkiem spoko wyszło
julian Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 politurę należy jednak zabezpieczyć woskiem.
nOx Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 No nie jest tak do końca większość twardych/miękkich wosków można nakładać maszyną na miękkiej gąbce . Osobiście nie preferuje tej metody ale wiele osób ją używa , z zalet to przede wszystkim szybkość i punktowo taki wosk jest bardzo dobrze "wmasowany" w lakier .
Łukasz Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 Maszyną DA lub mimośrodową bardzo fajnie nakłada się woski
Rekomendowane odpowiedzi