Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zacząłem walczyć dziś ze srebrnym Volvo, lakier był w bardzo złym stanie pełno głębokich rys, mocno zmatowiony, itd. więc od razu zacząłem od 3M FCP i pomarańczowej gąbki :ad: . Zacząłem od małej powierzchni, kilka pasów, wytarłem MF żeby zobaczyć skuteczność, wziąłem lampę i zobaczyłem idealny lakier bez hologramów, swirlsów, efekt taki na jaki normalnie trzeba by dużo więcej się napracować. W sumie nie wiem jak to możliwe. I teraz zastanawiam się czy mimo to wykańczać czy tak to zostawić i od razu na to wosk? W sumie samochód i tak przygotowywany tylko na wesele, później i tak pojedzie pewnie na myjnie automatyczną. Co radzicie?

• Partner forum
Posted

voit, w sztucznym świetle często hologramów nie widać, a jak będzie słońce to może okazać się że jest pełno hologramów pod odpowiednim kontem tym bardziej że jechałeś na padzie cutting.

Posted

przy dużej wprawie bądź szczęsciu można FC+ zrobić małe hologramy,a le zawsze jakiś zostaną. koniecznie finish.

Posted
przy dużej wprawie bądź szczęsciu można FC+ zrobić małe hologramy,a le zawsze jakiś zostaną. koniecznie finish.

Za to przy połączeniu wełniaka i FC+ można zrobić nie tylko hologramy :P

Posted

dzięki wszystkim, już myślałem że uda mi się zaoszczędzić trochę ultrafiny :P:lol:

Swoją drogą FC+ ciągle mnie zadziwia. Raz robiłem Toyote '93 bardzo twardy lakier więc w ruch poszła FC+ a efektem było więcej swirlsów niż przed polerowaniem :lol:

Ale cóż to chyba wszystko brak doświadczenia jeszcze dużo nauki przede mną ;)