Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

PrZedstawiam swoje wozidło  na codzień,którym jest Ford Ka z rocznika 2014 .Jak narazie Wash &waxreceived_1898835927077948.jpeg

W dniu dzisiejszym użyłem płynnego wosku firmy CarPlan Demon Shine

20180825_105459.jpg

20180825_105411.jpg

Nie bawem zaczne lepsza zabawe z autodetalingiem jaką firme środków użyć do tego auta

Posted

Zależy co potrzebujesz. Jak wolisz długotrwałą ochronę i lustro niedrogim kosztem to polecam Fusso 12 months, oczywiście przed woskiem trzeba lakier przygotować porządnie - aktywna piana, dekontaminacja i te sprawy, ale skoro tu jesteś to raczej nie trzeba o tym mówić 😄 

Przedtem jednak polecam go potraktować maszyną polerską bo wygląda na wyblakły ten czarny.

Posted
Godzinę temu, KUBAS_95 napisał:

Zależy co potrzebujesz. Jak wolisz długotrwałą ochronę i lustro niedrogim kosztem to polecam Fusso 12 months, oczywiście przed woskiem trzeba lakier przygotować porządnie - aktywna piana, dekontaminacja i te sprawy, ale skoro tu jesteś to raczej nie trzeba o tym mówić 😄 

Przedtem jednak polecam go potraktować maszyną polerską bo wygląda na wyblakły ten czarny.

Pierwsza fota zrobiona przed czyszczeniem a reszta po myciu i woskowaniu.

A co do środków to szukam długotrwałego efektu.

Co do rysek polecasz oraz do kół i wnętrza

Posted

Do wnętrza chyba klasyka - Poorboy's Natural Look, daje fajny efekt, z tego co wiem to Fordy z ostatniej serii, szczególnie te mniejsze mają podobne plastiki do Fiata, a na tych twardych Fiatowskich plastikach bardzo ładnie siada, jedyne co to trzeba się liczyć z tym, że po jakimś czasie pojawiają się ślady palców na schowku, jeśli go często używasz no i białe naloty po kontakcie z wodą. Mam w arsenale kolejnego zawodnika, tym razem od @Detailer's Magic - Interior Magic. Niebawem mam zamiar wrzucić go na plastiki w moim Fiacie i wtedy zdam relację co i jak w porównaniu do PB NL. 

Koła zależy czy regularnie je myjesz czy są szczury - ja używam @ShinyGarage Monster Wheel Cleaner Plus Gel i jestem bardzo zadowolony. Nie wali tak jajami jak inne deironizery i jednocześnie bardzo dobrze domywa koła. Do opon polecam preparat tego samego producenta Pure Black Tire Cleaner i jako dressing wrzucam Back2Black.

Do rysek - ja rysy usuwam maszynowo przy pomocy @ADBL Roller 9mm na padach NAT'a i przy pomocy past Koch H8.02, @SONAX PROFILINE CutMax i Koch M2.01, ale są lepsi w tej kwestii i im pozostawiam pole popisu, bo w kwestii cięcia lakieru dopiero zaczynam zabawę 😉