Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

Zaschnął na karoserii klej z taśmy którą musiałem przykleić uszkodzoną klapkę od wlewu paliwa.

Niestety starcie kleju totalnie olałem i teraz wygląda że dosłownie zintegrował się z lakierem. Wczoraj próbowałem go potraktować m.in wd40, rozpuszczalnikiem i preparatem do smoły, glinka i nic. Zaciek jest bardzo twardy i nie bardzo mam pomysł czym go rozpuścić i usunąć.

20180804_195901.jpg.220379758a7065102d0708ecacc43933.jpg20180804_195917.jpg.331cbc0c542b7bfedcd075f942f20d29.jpg20180804_195928.jpg.33185b2be945bd488d50afce7649e3cd.jpg

Pzd

Posted

Ja u siebie usunąłem bardzo mocny klej po listwach zmywaczem hamulcowym WURTH.

Benzyna, WD, preparaty do kleju wymiękały. Zmywacz zeżarł klej w oczach. Na lakierze żadnych skaz ale nie odpowiadam jak na innym lakierze coś zostanie.

Może spróbuj odrobiną u kogoś na warsztacie. Zawsze mają te zmywacza, chociaż mi to wygląda jak by klej na stałe zespolił się z lakierem. 

Posted
6 godzin temu, stepien napisał:

A krążek do usuwania gumy mógłby coś pomóc czy ewentualnie zaszkodzić?

Tak + polerowanie. Albo targlue + plastikowa żyletka i polerowanie. Albo KochChemie Eulex.

Posted

Ja bym pomyślał jeszcze o Concept Chu-Sol.  Może nie pomóc skoro klej zintegrował się z lakierem ale jak nie chcesz wytaczać jeszcze najcięższych dział i nie szkoda Ci 30 ziko w razie gdyby nie zadziałał to może warto.