stepien Posted August 5, 2018 Report Posted August 5, 2018 Witam. Zaschnął na karoserii klej z taśmy którą musiałem przykleić uszkodzoną klapkę od wlewu paliwa. Niestety starcie kleju totalnie olałem i teraz wygląda że dosłownie zintegrował się z lakierem. Wczoraj próbowałem go potraktować m.in wd40, rozpuszczalnikiem i preparatem do smoły, glinka i nic. Zaciek jest bardzo twardy i nie bardzo mam pomysł czym go rozpuścić i usunąć. Pzd
StreamHD Posted August 5, 2018 Report Posted August 5, 2018 Ja u siebie usunąłem bardzo mocny klej po listwach zmywaczem hamulcowym WURTH. Benzyna, WD, preparaty do kleju wymiękały. Zmywacz zeżarł klej w oczach. Na lakierze żadnych skaz ale nie odpowiadam jak na innym lakierze coś zostanie. Może spróbuj odrobiną u kogoś na warsztacie. Zawsze mają te zmywacza, chociaż mi to wygląda jak by klej na stałe zespolił się z lakierem.
stepien Posted August 5, 2018 Author Report Posted August 5, 2018 A krążek do usuwania gumy mógłby coś pomóc czy ewentualnie zaszkodzić?
Kostek88 Posted August 5, 2018 Report Posted August 5, 2018 6 godzin temu, stepien napisał: A krążek do usuwania gumy mógłby coś pomóc czy ewentualnie zaszkodzić? Tak + polerowanie. Albo targlue + plastikowa żyletka i polerowanie. Albo KochChemie Eulex.
kowloonwax Posted August 5, 2018 Report Posted August 5, 2018 Ja bym pomyślał jeszcze o Concept Chu-Sol. Może nie pomóc skoro klej zintegrował się z lakierem ale jak nie chcesz wytaczać jeszcze najcięższych dział i nie szkoda Ci 30 ziko w razie gdyby nie zadziałał to może warto.
Gozdziu23 Posted August 11, 2018 Report Posted August 11, 2018 tylko krążek ,jak on nie pomoże to już nic
Recommended Posts