Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale przecież Butter to taki typowy wosk konkursowy, nie ma się co spodziewać wielkiej trwałości. Ma podbić wygląd i tyle :)

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

cleaner - butter ; cleaner - colli - butter => takie stosowałem kanapki, kładzenie na buttera jeszcze reda to bezsensowna robota, w odwrotnym przypadku raczej chyba też, no może te pare % butter podbije look.

Opublikowano

Dziś nałożyłem masełko bez żadnego przygotowania jedynie porządne mycie i masełko i na to QD wyszło tak :

63020989686773137580.jpg

24948487746456687808.jpg

49973160881534892460.jpg

15055715203155066344.jpg

:ad:

Opublikowano
Jakich kosmetyków użyłeś do tej Laguny? Jakbyś mógł to podaj nazwy. Bd bardzo wzdzięczny.

podpinam się pod pytanie i jak wygląda cały proces ?

Opublikowano
jak wygląda cały proces
Bo wyglada powalająco.

robisz zdjęcie wrzucasz do PhotoShop'a i masz efekt :good:

Pół żartem pół serio.. nie ujmuje tutaj nic PitBull89 bo efekt na pewno jest, ale widać że zdjęcie mocno podkręcone kontrastem, co wpływa na efekt lakieru ;) na takie forum jak nasze nie widzę sensu wrzucania zdjęć po PS i pokrewnych

Opublikowano

Zdjęcie z przed dwóch lat, mycie na 2 wiadra+glinka+ masełko bez podkładu i bez QD,

Wiem, że bez rewelacji ale moje pierwsze glinkowanie i woskowanie:)

Moim zdaniem jeśli chodzi o to ile włożysz czasu a jaki efekt uzyskać możesz to jest super wet wax

Opublikowano
jak wygląda cały proces
Bo wyglada powalająco.

robisz zdjęcie wrzucasz do PhotoShop'a i masz efekt :good:

Pół żartem pół serio.. nie ujmuje tutaj nic PitBull89 bo efekt na pewno jest, ale widać że zdjęcie mocno podkręcone kontrastem, co wpływa na efekt lakieru ;) na takie forum jak nasze nie widzę sensu wrzucania zdjęć po PS i pokrewnych

Hallo hallo żaden PhotoShop !! Fotki robione telefonem a dokładnie SIII moge mmesem wyslac to samo . Chyba ze jest ktos chetny z okolicy na sprawdzenie osobiscie stanu ;)

Jak robilem proste

Mycie reczne + mycie na myjce w miescie + Butter nałozone 2 warstwy i wykonczone PB QD+ też z 2 warstwy = BANAN NA TWARZY ;)

Opublikowano

butter robi robote, natomiast kładzenie go na nieodpowiednio przygotowany lakier to troche bezsensu robota, umyjasz auto i pewnie butter zniknie ;) Z masełkiem zawsze będzie efekt oszałamiający, jeśli lakier jest w bdb stanie, bądź świeżo po korekcie, i ta oczywista oczywistość tyczy się każdego innego smarowidła ;)

Opublikowano

Z tego co wiem, to w HDR też można cyknąć fonem. W moim prehistorycznym Galaxy S też cuś takiego jest. To tak w ramach OT :mrgreen:

Opublikowano

Żadne HDR :/ nadtepnym razem cykne lustrzanka foty . Co do trwałośco może i sie zmyje po 1myciu ale dla takiego efektu moge auto nim co tydzien smarowac . Bezcenne wrazenia jazdy autem jak widzisz jak ludzia glowy sie obracaja lub jak ktos przeglada sie w twym lakierze hehe :D:-]

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Bezcenne wrazenia jazdy autem jak widzisz jak ludzia glowy sie obracaja
potwierdzam :-] nakladalem 2 wastwy tydzien temu.Nawet moja babcia co ma 81 lat mieszka na 3 pietrze wczoraj do mnie a ty autko czyściłeś ze się tak świeci :song:
Opublikowano

Potwierdzam. Butter jest moim ulubionym woskiem.Kiedy przygotuję lakier zgodnie z kanonami sztuki,wypracuję Vanillę Hand Glaze ,położę Buttera a po pewnym czasie Spray and Gloss to sam stoje,stoje i patrzę na autko,szczególnie wieczorem. Świr jakiś czy co?

Teraz jest nowa,podobno lepsza wersja Buttera z serii Vintage. Czytam na zagranicznych forach,że jest trwalsza i bardziej mokra od obecnej. Zna ktoś z Was tę wersję? Bo nigdzie w forumowych sklepach nie widziałem.

Opublikowano

A możecie mi podpowiedzieć czy moja kombinacja nie będzie zbyt przesadna ?

VP Achilles prep + Black Hole + Butter

Czy ta politura BH też coś wniesie czy osłabi Butter-a ?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
....+ Black Hole + Butter

Czy ta politura BH też coś wniesie czy osłabi Butter-a ?

I jak ktoś zna odpowiedz? Cz warto jeszcze czymś zabezpieczyć tą kombinację czy nie ma sensu?