Marcin P. Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 Ale przecież Butter to taki typowy wosk konkursowy, nie ma się co spodziewać wielkiej trwałości. Ma podbić wygląd i tyle
PitBull89 Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2014 Mam pytanko czy mozna zrobic tak cleanet - butter- pb red lub Butter a na to PB RED ??
Qub@ Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2014 cleaner - butter ; cleaner - colli - butter => takie stosowałem kanapki, kładzenie na buttera jeszcze reda to bezsensowna robota, w odwrotnym przypadku raczej chyba też, no może te pare % butter podbije look.
PitBull89 Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2014 Dziś nałożyłem masełko bez żadnego przygotowania jedynie porządne mycie i masełko i na to QD wyszło tak :
kacper19942 Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2014 Jakich kosmetyków użyłeś do tej Laguny? Jakbyś mógł to podaj nazwy. Bd bardzo wzdzięczny.
zmorka Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2014 Jakich kosmetyków użyłeś do tej Laguny? Jakbyś mógł to podaj nazwy. Bd bardzo wzdzięczny. podpinam się pod pytanie i jak wygląda cały proces ?
kacper19942 Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2014 dokładnie tak. Bo wyglada powalająco.
tomasns Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2014 jak wygląda cały proces Bo wyglada powalająco. robisz zdjęcie wrzucasz do PhotoShop'a i masz efekt Pół żartem pół serio.. nie ujmuje tutaj nic PitBull89 bo efekt na pewno jest, ale widać że zdjęcie mocno podkręcone kontrastem, co wpływa na efekt lakieru na takie forum jak nasze nie widzę sensu wrzucania zdjęć po PS i pokrewnych
jarekrk Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2014 Zdjęcie z przed dwóch lat, mycie na 2 wiadra+glinka+ masełko bez podkładu i bez QD, Wiem, że bez rewelacji ale moje pierwsze glinkowanie i woskowanie:) Moim zdaniem jeśli chodzi o to ile włożysz czasu a jaki efekt uzyskać możesz to jest super wet wax
_jedrek_ Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2014 Dziś nałożyłem masełko bez żadnego przygotowania jedynie porządne mycie i masełko i na to QD wyszło tak : Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek efekt jest, szukam uzywki tego diwajsu dla siebie bo chetnie przetestuje na mojej Pani
PitBull89 Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2014 jak wygląda cały proces Bo wyglada powalająco. robisz zdjęcie wrzucasz do PhotoShop'a i masz efekt Pół żartem pół serio.. nie ujmuje tutaj nic PitBull89 bo efekt na pewno jest, ale widać że zdjęcie mocno podkręcone kontrastem, co wpływa na efekt lakieru na takie forum jak nasze nie widzę sensu wrzucania zdjęć po PS i pokrewnych Hallo hallo żaden PhotoShop !! Fotki robione telefonem a dokładnie SIII moge mmesem wyslac to samo . Chyba ze jest ktos chetny z okolicy na sprawdzenie osobiscie stanu Jak robilem proste Mycie reczne + mycie na myjce w miescie + Butter nałozone 2 warstwy i wykonczone PB QD+ też z 2 warstwy = BANAN NA TWARZY
tomasns Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2014 I twierdzisz że kontrast nie podkręcony, ani nie robiłeś w trybie HDR ?
PitBull89 Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2014 No kurde nic .... hdr hmmm a jak sie to cyka??
Qub@ Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2014 butter robi robote, natomiast kładzenie go na nieodpowiednio przygotowany lakier to troche bezsensu robota, umyjasz auto i pewnie butter zniknie Z masełkiem zawsze będzie efekt oszałamiający, jeśli lakier jest w bdb stanie, bądź świeżo po korekcie, i ta oczywista oczywistość tyczy się każdego innego smarowidła
luq92 Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2014 Z tego co wiem, to w HDR też można cyknąć fonem. W moim prehistorycznym Galaxy S też cuś takiego jest. To tak w ramach OT
PitBull89 Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2014 Żadne HDR nadtepnym razem cykne lustrzanka foty . Co do trwałośco może i sie zmyje po 1myciu ale dla takiego efektu moge auto nim co tydzien smarowac . Bezcenne wrazenia jazdy autem jak widzisz jak ludzia glowy sie obracaja lub jak ktos przeglada sie w twym lakierze hehe
wrc81 Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2014 Bezcenne wrazenia jazdy autem jak widzisz jak ludzia glowy sie obracaja potwierdzam nakladalem 2 wastwy tydzien temu.Nawet moja babcia co ma 81 lat mieszka na 3 pietrze wczoraj do mnie a ty autko czyściłeś ze się tak świeci
canta8 Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2014 Potwierdzam. Butter jest moim ulubionym woskiem.Kiedy przygotuję lakier zgodnie z kanonami sztuki,wypracuję Vanillę Hand Glaze ,położę Buttera a po pewnym czasie Spray and Gloss to sam stoje,stoje i patrzę na autko,szczególnie wieczorem. Świr jakiś czy co? Teraz jest nowa,podobno lepsza wersja Buttera z serii Vintage. Czytam na zagranicznych forach,że jest trwalsza i bardziej mokra od obecnej. Zna ktoś z Was tę wersję? Bo nigdzie w forumowych sklepach nie widziałem.
yacek _b Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2014 canta8 - chyba o to ci chodzi http://www.samochodowekosmetyki.pl/pl/p ... t-wax.html
canta8 Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2014 O !!!Własnie o to.Dzięki wielkie!!!!
marasec Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2014 A możecie mi podpowiedzieć czy moja kombinacja nie będzie zbyt przesadna ? VP Achilles prep + Black Hole + Butter Czy ta politura BH też coś wniesie czy osłabi Butter-a ?
pabloo1033 Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2014 buttera da się jeszcze osłabić?
kita33 Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 ....+ Black Hole + Butter Czy ta politura BH też coś wniesie czy osłabi Butter-a ? I jak ktoś zna odpowiedz? Cz warto jeszcze czymś zabezpieczyć tą kombinację czy nie ma sensu?
Rekomendowane odpowiedzi