YOBACK Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2018 Witam, dziwne, że jeszcze nie ma takiego tematu, patrząc na niesamowite zainteresowanie forumowiczów tym środkiem. Może ktoś musi zacząć, żeby reszta się nie wstydziła. Produkt kosztował 10zł bez grosza, przez co nie spodziewałem się dużej skuteczności. Nie ma w teście porównania z innymi środkami, aczkolwiek subiektywnie wygrywa z GoodStuff Piranha jeśli chodzi o doczyszczenie tych felg. Sprawdzone na ostatniej feldze, gdzie już nie chciałem telefonu brudzić rękami Tak wygląda ten środek( zdjęcie zapożyczone z internetu): Kilka zdjęć jak wyglądała felga przed przystąpieniem do pracy: Od razu powiem, że produkt jest oryginalnie zabarwiony na czerwono, co mogłoby się wydawać będzie przekłamywać efekt krwawienia, ale tak nie jest. Zobaczycie na kolejnych zdjęciach. Od razu po aplikacji: 30 sekund: 2 minuty: I teraz pędzelkowanie: I efekt po spłukaniu: Bloody Rim przy jednym podejściu do miesięcznego brudu oraz dużej ilości pyłu hamulcowego (nowe tarcze oraz klocki). Myślę, że gdybym mógł pędzelkować dłużej felgi, to po jednym podejściu wyszłoby idealnie. Niestety temperatura około 30stopni w cieniu była zbyt duża, żeby móc ją dłużej pomiziać. Wnioski: Bloody Rim Q11 - w cenie 10zł za butelkę jest to bardzo dobry środek. Zaczyna krwawić już po 30 sekundach, a po 2 minutach jest już bardzo dużo krwi. Produkt nie ma męczącego zapachu, bez problemu można z nim pracować. Nie ma tego strasznego smrodu zgniłych jaj.
S3ci0r Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2018 zasadnicze pytanie, czy felgi były w jakikolwiek sposób zabezpieczone?
YOBACK Opublikowano 1 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2018 Felgi były całkowicie niezabezpieczone. 1
KUBAS_95 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 Widziałem ostatnio ten produkt w Auchan za 9,99zł, zastanawiałem się czy nie wziąć bo właśnie zamierzałem polecieć na szybką akcję na bezdotyk ale sobie odpuściłem i w sumie teraz żałuję po tym teście Następnym razem z wielką przyjemnością go wezmę
Moderator Domel Opublikowano 2 Czerwca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 Produkt oceniam 5/10. On fajnie umyje fronty alufelg ale u mnie miał problem z wnętrzem felgi z miesięcznym brudem. Mimo wszystko "dedykowane" deironizery detailerskie - i te polskie i zagraniczne - robią robotę lepiej.
KUBAS_95 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 Nie nie, zdecydowanie nie jest to produkt do prac typowo detailerskich. Jako wspomagacz tak, ale jedyny środek w żadnym wypadku. Zresztą, niewiele jest takich produktów dostępnych w supermarketach, które są do prac detailerskich
YOBACK Opublikowano 2 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 @Domel Tak jak piszesz - raczej nie jest to środek do prac typowo detailerskich. Niemniej stwierdzam, że w tej cenie jest bardzo dobry do regularnego mycia felg. Bez problemu radzi sobie z kilkutygodniowym brudem, nie śmierdzi i ładnie krwawi. Fajnie się z nim pracuje. Np. nie mógłbym pracować co tydzień ze środkami które mocno śmierdzą zgniłymi jajami. Takimi mogę popracować raz na 3-4 miesiące, a do bieżącej pielęgnacji wolę coś co się przyjemnie aplikuje. 1 1
sebek1993 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 Próbował ktoś może ten produkt na felgach polerowanych?
YOBACK Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 @sebek1993 Ja jeszcze nie próbowałem, ale napisałem już wiadomość do producenta z zapytaniem o zasady jego użytkowania 1
Moderator BiałyGTi Opublikowano 3 Czerwca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 2 godziny temu, sebek1993 napisał: Próbował ktoś może ten produkt na felgach polerowanych? Zawsze sie zastanawiam po co na polerowane kola uzywac produktów typu krwawa felga ?? Mialem na aucie 4 lata polerowane kola i mylem je tak jak auto woda z szamponem nie uzywalem zadnych "krwawych felg" i innych srodkow i bylo ok.
S3ci0r Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 jak chcecie to załatwię wam kartę charakterystyki 1
sebek1993 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2018 @YOBACK @S3ci0r super, przydałaby się karta :) @BialyGTI Jak to po co, przecież opiłki itd też się wbijają w felgę, ja mam tylko front w polerce, a reszta normalny lakier. Pytam o ten środek, ponieważ chciałem go kupić, a niektóre robią kuku na polerowanym froncie.
soulem Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2018 Dorzuce jeszcze coś od siebie Psiknięte dwie porcje na felge... NIestety bez pędzelkowania wiec i efekt po marny...
Michał126 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2018 W dniu 4.06.2018 o 13:15, sebek1993 napisał: Pytam o ten środek, ponieważ chciałem go kupić, a niektóre robią kuku na polerowanym froncie. Czy jest sens się szarpać o 20-30 zł różnicy względem czegoś naprawdę renomowanego za cenę ewentualnych uszkodzeń?
sebek1993 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2018 @Michał126 mam środki tańsze i droższe, tuga, dtox, vampire czy roton nic nie robią złego, testuje więc czemu nie przetestować tego produktu? Tu nie chodzi o cenę Skoro produkt fajnie działa to się pytałem czy może ktoś testował już i wie, jak nie to przetestuje sam, jak coś zrobi to wypoleruje
Rekomendowane odpowiedzi