Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A ja obawiam się że będzie mega nieporęczny.

Tak właśnie wygląda, ale na detailerski ręcznik kapielowy jak znalazł.

Lepiej mieć 2 mniejsze niż jeden potężny, tymbardziej jak wodą nasiąknie to może być niezła locha do noszenia.

Opublikowano
może być niezła locha do noszenia.

Padłem i leże hahaha.

Tylko jeszcze jedno mówisz o tej Pani czy o ręczniku że locha ;P hehehe

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Gówniash, obecnie w DetailerShop jest korzystniejsza oferta: taka sama cena jak Temachem, odejmij rabat (chyba 10%) itd. ;)

Edit:

W Polishangel też taniej (chyba 24 zł), ale droższa wysyłka :).

Opublikowano

No niestety wyszedłem wtedy z domu i nie odczytałem tych postów aż do dziś. Ale jak to mówią ... życie :oops:

Pytanie jeszcze jedno. Czy te ręczniki mam wyprać przed 1 wycierankiem czy od razu mogę działać :?:

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

A ja mam takie dziwne pytanko.

Jaki jest prawdziwy Fluffy Dryer znaczy się kto go produkuje? bo tak latam online po sklepach i widzę generalnie te same zdjęcia a producenci rożni .

Opublikowano
A ja mam takie dziwne pytanko.

Jaki jest prawdziwy Fluffy Dryer znaczy się kto go produkuje? bo tak latam online po sklepach i widzę generalnie te same zdjęcia a producenci rożni .

Według mnie Monster Shine ;)

Opublikowano

Monster Shine produkuje Fluffiego :shock: ? C'mon... :kox:

Taka firma wg istnieje czy to brand jednego ze sklepów?

Fluffy Dryer'a produkuje jakaś fabryka, sprzedaje hurtowniom od których biorą sklepy i je nazywają po swojemu. Tak samo jest z aplikatorami typu "słoneczka" (te najtańsze), żółtymi szczotkami do felg ala meg's, glinkami no name itp.

Opublikowano

Ja używam ręczników waflowych. Najpierw Megsa, potem Sonusa, a teraz szarego SV.

Ten ostatni miażdży dwa pierwsze. Wystarczy lekko wilgotny położyć na mokry lakier i delikatnie poklepać. Cała woda wsiąka. Po osuszeniu elementu. np. maski, wykręcam ręcznik i kładę na kolejny element. Zauważyłem, że lepiej mi się pracuje, gdy przykładam na lakier ręcznik złożony na pół.

Potem nano express SV lub jakiś quikdetailer z carnaubą i jest ok.

Piorę ręcznik w szarym mydle i obficie płuczę. Po wyschnięciu jest jak nowy.

Z fluffy nie mam doświadczeń, ale po komentarzach w tym wątku, na pewno kiedyś spróbuję.

Opublikowano

Z fluffy nie mam doświadczeń, ale po komentarzach w tym wątku, na pewno kiedyś spróbuję.

umówimy się na jakimś bezdotyku i sobie sprawdzisz ;)

Opublikowano

Po bezdotyku mam wycierać auto??? :evil: Nigdy. Ale dzięki za propozycję. Fajnie, że w Szczecinie rozrasta się armia detailerów. Może jakiś spocik? Przepraszam za OT

Opublikowano

Ja zgubiłem swojego wafla i teraz chcę kupić nowy, używał ktoś może tych ręczników od temachem ? czy może lepiej dołóżyć do flexipads lub megsa ?

Opublikowano

Arek_, mam żółty waflowy od Temachem oraz błękitny waflowy Flexipads. Lepiej dołożyć do Flexipads. Już po pierwszym dotyku czuć, że jest delikatniejszy.

Opublikowano

Ja mam od nich water wizard i daje radę - dobry ręcznik za małą kasę. Do Fluffiego moim zdaniem nie ma podejścia pod względem chłonności wody ale i tak lubię nim pracować. Znajomy porównywał z water magnetem Meg'sa i nie zauważył większych różnic.

Jest to (water wizard) mój ulubiony ręcznik do wycierania po myciu ONR'em gdzie np. Fluffy moim zdaniem kiepsko się sprawdza.

Mam go od jakiś 2.5 roku i dalej sprawuje się tak jak po wyjęciu z opakowania.

Opublikowano
Ja używam ręczników waflowych. Najpierw Megsa, potem Sonusa, a teraz szarego SV.

Ten ostatni miażdży dwa pierwsze. Wystarczy lekko wilgotny położyć na mokry lakier i delikatnie poklepać. Cała woda wsiąka. Po osuszeniu elementu. np. maski, wykręcam ręcznik i kładę na kolejny element. Zauważyłem, że lepiej mi się pracuje, gdy przykładam na lakier ręcznik złożony na pół.

Potem nano express SV lub jakiś quikdetailer z carnaubą i jest ok.

Piorę ręcznik w szarym mydle i obficie płuczę. Po wyschnięciu jest jak nowy.

tego:

660.jpg

:?::?: