Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

heh mam go od dłuższego czasu i na czarnym robi robote, mam go zawsze w arsenale :) ale jako że lubie zmiany i nie lubie stosować ciągle tego samego może poszukam czegoś jeszcze na bazie carnauby i zobacze co sie bedzie działo, martwi mnie tylko czy sie nie będzie do tego lepił kurz ale chyba bede musiał sam to sprawdzić

Opublikowano

Ja używam "hype" i powiem szczerze, że mega niesamowity produkt, oprócz tego że mega super pachnie to jeszcze mega robi robotę na lakierze, wygląda jakby był świecący :) a raczej szklisty :) cena adekwatna do jakości.. ale jakość przewyższa cenę :)

Opublikowano

masz porównanie z innymi ? np Megsami Ultimate itp ? stosowałem ultimate quik wax oraz ultimate quik detailer i tam zjazd wody miażdży, trwałość również, detailer potrafi siedzieć tygodniami

Opublikowano

951 to syntetyk, stosowałem go i powiem szczerze mnie nie powalil na kolana mimo dobrych recenzji stosowalem na czarnym perlowym, ostatnio wpadl mi w rece detailer Optimum i po zastosowaniu naprawde pozytywny look fajny polysk i latwosc stosowania. Mam chec do niego dokupic optimum wax spray caranuba + polimery ponoc ni ciagnie kurzu no ale to juz nie qd tylko qw.

Opublikowano

Też mam 951 i faktycznie mega szału nie ma...to trzeba przyznać...czasami mam wrażenie...że qd fk425 daje ładniejszy połysk..niż wspomniany dg951.

Opublikowano
951 to syntetyk, stosowałem go i powiem szczerze mnie nie powalil na kolana mimo dobrych recenzji stosowalem na czarnym perlowym, ostatnio wpadl mi w rece detailer Optimum i po zastosowaniu naprawde pozytywny look fajny polysk i latwosc stosowania. Mam chec do niego dokupic optimum wax spray caranuba + polimery ponoc ni ciagnie kurzu no ale to juz nie qd tylko qw.

Mam teraz ,można powiedzieć cały zestaw z Optimum.QD daje fajny ślizg,za każdym zastosowaniem coraz większy.QW w docieraniu troszkę gorszy od DG#951.Efekt podobny do DG.Chociaż mam wrażenie,że look minimalnie lepszy.Teraz jako QD używam rozrobiony z wodą szampon bez spłukiwania NoRisne.Fajnie czyści i nawet kropolkuje.Ogólnie jestem z produktów Optimum zadowolony,tak samo jak z Duraglossa.Jedynie QD DG#921 mnie nie zachwycił.Reszta jak najbardziej OK.

Opublikowano

921 szału nie robi jesli chodzi o look, on jest dobry do usuwania ptasich min np. natomiast na mojej czarnej perle 951 poprawia głębie i połysk, choć szczerze powiem że jak jest perła jak nowa to na takim lakierze ciężko dostrzec różnice pomiędzy detailerami, i tak i tak jest lustro :)

Opublikowano

Z produktów No Rinse dla mnie the best to DG#931, do tego świetnie się sprawdza jako QD.

Obecnie robię porównanie DG #951 z Megsem xpress syntetic wax na dwóch stronach auta..Po aplikacji bez różnicy.Dg min. prostszy w dotarciu.

Skończyłem Finale i jestem bardziej zadowolony z DG.Ciekawe czy Megs go pobije trwałością?

Opublikowano

Panowie czy mieszał ktoś kiedyś Morning Dew z BSD?

Najchetniej to zmieszałbym BSD z Hype'em ale niestety nie ma go w sklepie w ktorym zaopatruje całe studio.

A gdzie indziej nie opłaca mi sie zamawiać ;)

Mieszanke chce stosowac na prywatne auto na ktorym w zimie leży colli a na lato Nattys Red/ Waxaddict Vitreo.

Opublikowano
Tylko po co? MD sam dobrze kropelkuje i odprowadza wode i mieszanie go BSD jest moim zdaniem zbedne.

Hype +BSD to calkiem inna sprawa i sam tak zrobilem .

Cenna uwaga :good:

Warto zamawiać hype z internetu i mieszac go z BSD czy pozostac przy MD? Roznica spora czy kolosalna? :D

Opublikowano
Tylko po co? MD sam dobrze kropelkuje i odprowadza wode i mieszanie go BSD jest moim zdaniem zbedne.

Hype +BSD to calkiem inna sprawa i sam tak zrobilem .

Cenna uwaga :good:

Warto zamawiać hype z internetu i mieszac go z BSD czy pozostac przy MD? Roznica spora czy kolosalna? :D

Nie kupisz hypa już ,chyba że 100ml

Opublikowano

No to perełka :) jakieś resztki bo firma plajtła końcem lata i jak wtedy szukałem już to tylko w motogo go mieli. :good:

Opublikowano

Niestety u mojego dostawcy Hype jest juz nie do dostania więc wybór padł na FK425 i BSD ;)

Ktoś podpowie w jakich proporcjach można je pomieszać? 70:30? :o

Mieszał już ktoś w ogóle te dwa produkty? :D

Opublikowano

Zobacz osobno najpierw, i który Ci sie ładniej spodoba.. o ile zobaczysz różnice :P

ja mieszałem 70/30 (70fk bo tyle mialem , i reszte dolalem bsd i wszystko jest bardzo dobrze)

Opublikowano
Zobacz osobno najpierw, i który Ci sie ładniej spodoba.. o ile zobaczysz różnice :P

ja mieszałem 70/30 (70fk bo tyle mialem , i reszte dolalem bsd i wszystko jest bardzo dobrze)

Podzielisz sie opinią o efektach na takiej mieszance?

Przyciemna ładnie? jak z aplikacją? bo 30%BSD powinno już robić fajne krople ;)

Opublikowano

QD i tak daja Ci efekt niedługi jak wiesz... to jak by polaczyc zalety kf (blask) i krople bsd - wiec jest mega spoko

Robiłem takie mieszanie nie celowo tylko przypadkowo... ale i docieranie i sliskosc lakieru jest ok :)

Opublikowano
to jak by polaczyc zalety kf (blask) i krople bsd - wiec jest mega spoko

Robiłem takie mieszanie nie celowo tylko przypadkowo... ale i docieranie i sliskosc lakieru jest ok :)

Właśnie takich efektów oczekuje :good: także robie mieszankę i testuję ;)

Opublikowano

Koledzy szybkie pytanie bo chce jutro z rana zamowić, lakier czarny opla

Poorboy's World Quick Detailer Plus czy SHINY GARAGE Morning Dew?

Opublikowano

Morninga miałem i polecam -na czarnym mercedesie stosowany

Dobry jest jeszcze Chemical Guys Pro detailer bo ładnie wydobywa głębie