Procent Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 to jaki w końcu? AngelWax czy SG??doradźcie
Stefan-16 Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 .Jak ktoś się boi o jakiegoś malutkiego swirla którego i tak nie uniknie nawet wycierając auto po myciu na 2 wiadra działając na świerzym powietrzu to powinien z garażu nie wyjeżdżać Myję auto wg sztuki i tak samo wycieram, lakier jest w idealnym stanie więc nie gadaj głupot. Zapewne haczyk leży w odpowiednim opłukaniu auta przed myciem oraz osuszaniem go po przez dotyk Bez machania firbą po lakierze. I kolejna sprawa dla tych co nie wiedzą, nie wycieramy auta po bez dotyku. A wracając do tematu do kup sobie AF Finale Look, zapach i aplikacja kozak. Tylko aplikuje go jak mam jeszcze delikatnie wilgotne auto po myciu. Teraz kupiłem QD od Kocha, zapach trochę kawą mi zalatuje, ale jeszcze nie aplikowałem.
mario704 Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 Muszę spróbować tego AF bo ostatnio zachwalany coś tutaj
3echo Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 Tak, QD tylko na fure po myciu ręcznym. No chyba, że mamy gdzieś stan lakieru to wtedy można zrezygnować z mycia i psikać QD zawsze Czyli osoby nie mające możliwości umycia samochodu na dwa wiadra mogą odpuścić sobie autodetailing?
mario704 Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 3echo Na to wygląda.. , Dobra skończmy te gadkę bo każdy zna stan lakieru i wie gdzie jeździ parkuje i na co może sobie pozwolić na swoim aucie.Dla mnie też jest śmieszne jeżdżąc bo dużych miastach,marketach,parkingach pracowniczych żeby przejmować się lekkim swirlem czy nie wiadomo czym skoro już kilka razy widziałem jak ludzie dostają drzwiami po aucie,jak kobity torebkami ocierają sie o lakier itp itd bo nikt nie uważa itd.Koniec ot z mojej strony i nie bijmy już o to piany Co do AF finale -jak wygląda sprawa aplikacji w słońcu np?nie zostają mazy?
Justyna Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 Czyli osoby nie mające możliwości umycia samochodu na dwa wiadra mogą odpuścić sobie autodetailing? oczywiście, że nie, bo tak naprawdę zawsze znajdzie się jakiś bezdotyk lub myjnia gdzie pozwolą raz w miesiącu umyć auto ręcznie. Wtedy możemy przetrzeć auto QD. Raz w tygodniu bezdotyk z proszkiem i auto cały czas czyste.
kamilgt Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 Autodetailing bez mycia? Czyli co, wosk/qd na brudny samochód? To raczej nie jest autodetailing mario704, nie rozumiesz, QD na zakurzony samochód to nie przejmowanie się mini swirlem to świadome rysowanie samochodu, nie masz samochodu po korekcie to tego nie widzisz więc nie dawaj takich rad świeżakom
3echo Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 To jak nie bezdotyk to może myjnia automatyczna? Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Lex Luthor Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 Tak, szczotki z robowasha idealnie przygotują powierzchnię pod QD
Moderator psemo Opublikowano 10 Lipca 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 Dobra, ja odpadam To jak nie bezdotyk to może myjnia automatyczna? Poszperaj w poradach Auto Świata. Zapewne będzie ok.
Moderator rychu Opublikowano 10 Lipca 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 Trzymać się tematu, albo polecą ostrzeżenia.
d3th Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 No to ja wracam do tematu Z mojego skromnego porównania 2 QD (Finish Kare 425 Extra Slick Final Body Shine oraz PB Quick Detailer) wynika, że FK jest lepszy. Skoro to quick detailer, to ma być szybko, łatwo i przyjemnie. FK wystarczy psiknąć i wytrzeć mikrofibrą. Przy PB trzeba namęczyć się bardziej - prawie jak przy woskowaniu. Wygląd też zdaje się lepszy po FK - lakier jest bardziej śliski i błyszczący.
comando Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 Zauważyliście gorsze kropelkowanie nowej wersji bsd czy mam zwidy ?
canta8 Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 I kolejna sprawa dla tych co nie wiedzą, nie wycieramy auta po bez dotyku. Ty Kolego tak poważnie ? Nie wyciera się auta po bezdotyku? Zapraszam do Opola. Siedzimy na skałach wapiennych,mamy jedną z najbardziej kamienistych wód w kraju. Spróbuj nie wytrzeć samochodu a będziesz za kilka godzin musiał zbijać kamień przecinakiem. Z samochodem tak jak z oknami w domu. Mniej ważne czym myjesz,ważniejsze czym i jak wycierasz. A quik detailery są stworzone własnie po to,by ułatwić domywanie lekko zakurzonych samochodów. Dlatego odrzucam Twoją teorie,że nie wyciera się pojazdu po bezdotyku.Ja polecam tradycyjnie dwa stare,sprawdzone quik detailery . FK 425 oraz Optimum Instant Detailer.Mozna z ich pomocą wysuszyć samochód bez porysowania karoserii.Pozdrawiam
grzybu Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 Finish Kare 425 Extra Slick To jak do tej pory był mój faworyt -efekt super, lakier śliski w dotyku,docieranie też bez problemów. Jak Ci pasuje FK to spróbuj Mainz Hype.
canta8 Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 A czy mógłbyś porównać te dwa quik detailery? O FK napisano już na forach światowych wiele. O Hype czytam ostatnio na naszym forum same pozytywne opinie. W czym jest leszy ( o ile jest)Błysk,śliskość, wet look? Zdjęć samochodów po FK moc,po Hype niewiele.Osobiscie widziałem wiele aut na żywo po 425, po Hype jeszcze nie.Gdybyś miał wybrać,to którego z tych quików byś wybrał?
grzybu Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 Chyba jednak Hype - łatwiej się dociera i mniej go schodzi- dwa psiaki na element i fibra sunie. Co do wyglądu to podobnie. Czytałem, że parę osób narzekało na kropeliki po Hype- fakt nie jest to BSD. Ale moim zdaniem wszystko zależy od tego co leży pod - jak dałem na świeże Fusso to nie zauważyłem by jeden czy drugi zmieniał je jakoś. Kużenie na podobnym poziomie. W Hype najbardziej podoba mi się właśnie łatwość aplikacji (najczęściej moje auto moje ONR) i look tez jest OK. Najlepiej kup sobie dwa testery i sprawdz, który Ci bardziej podjedzie. Tak wyszło u mnie po aplikacji Hype na 2 miesięczne Fusso (sorry za jakość zdjec):
canta8 Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 Bardzo dziękuję za rozjaśnienie.Pozdrawiam!!!
mario704 Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 Mnie hype zmiażdżył właśnie łatwością aplikacji i lustrem jakie zostawia.Miałem 4 QD ale teraz zostanie jedno
kita33 Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 Szkoda że nie ma większych opakowań HYPE
grzybu Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 Hype idzie bardzo mało - mały testerek, myślę że starczy na 4 może i więcej podwójnych aplikacji na takiej dużej krowie jak moja Hania
wkr Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2015 Moje spostrzeżenia odnośnie QD : Mainz Hype - zapewnia fajny, szklisty połysk nawet na nieprzygotowanym lakierze. Łatwa aplikacja i przyjemny zapach. Jednak kształtne kropelki uzyskać można dopiero po drugiej warstwie. Duragloss Fast Clean & Shine #921 - ot zwykły płyn do usuwania waterspotów. Nie urzekł mnie zupełnie. Car Pro Reload - Lekko podbija look, łatwo się aplikuje i zapewnia kropelkowanie już od pierwszej warstwy. Sonax Brilliant Shine Detailer - Mój jesienno-zimowy faworyt na "szybkie akcje". Nie ma po nim spektakularnego wow, ale robi swoje. Co ciekawe, położony na Cherry Glaze tłumi jego blask. Z drugiej strony położony na totalnie nieprzygotowany lakier, bez korekty, podbija wygląd i to wyraźnie Zwykle stosuję go na srebrne auta, bo tu i tak każde QD wygląda identycznie
Karcok Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2015 CarPro Reload to nie jest QD. Kompletnie nie ogarniasz. #921 to wzorcowy QD i robi to, do czego QD zostało stworzone. TO NIE JEST SPRAY WAX, więc czego Ty od tego produktu oczekujesz? Daje delikatną poświatę i odświeża efekt położonego wosku. Tak ma być. To nie Aquawax #951. I Reload lekko podbija look? Łatwo się aplikuje? Ty chyba używałeś innego produktu... Reload mocno podbija look i łatwo się nie aplikuje. Ewentualnie kupiłeś na forumowej giełdzie produkt rozcieńczony 1:10, bo tak pełnowartościowy Reload się nie zachowuje.
Przemcio Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2015 Wlasnie miałem napisać ale mnie uprzedziłeś Jesli hype zapewnia super look i szklistość a reload tylko lekko podbija look to świat sie kończy Bo dla mnie hype jest przereklamowany. I za bardzo zachwalany. A reload robi taką robote na lakierze ze nawet litrami jakbyś lał hype'a to się do niego nie zbliży i mimo że ma lekko bardziej wymagającą aplikacje jest warty tego. Hype mnie nie urzekł niestety.
Rekomendowane odpowiedzi