tazman Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2015 już było w tym temacie o nim, poszukaj.. ogólnie bardzo ok w swojej cenie, bezproblemowa aplikacja, bez mazów itp., look tez ok
Karcok Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2015 Ma ktoś sposób na Reloada na ciemnym kolorze, bo jak dla mnie powinno być ostrzeżenie zakaz używania na ciemnych Próba rozcieńczenia 1:1 nic nie dala 4 różne MF i nic. Poprzestałem na masce widząc co się dzieje jeszcze w garażu, ale po wyjdzie z niego to dopiero dostałem w twarz totalny bajzel. Może większe rozcieńczenie, albo za wysoka temperatur? Za dużo produktu używasz. Dwie fibry, mała ilość i będzie ok. Na masce zawsze jest najwięcej smug. I on ma sporo kwarcu, więc aplikacja nie należy do najprostszych, ale coś za coś. Dla mnie Reload to najlepszy spray wax. Efekt po nim miażdży i auto jest dłuuugo czyste.
Przemcio Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2015 Tez miałem kiedys taki problem. Tez mam czarny lakier. Tez kombinowałem z rozcienczaniem. Ale u mnie aplikacja zmieniła sie w bezproblemowa po zmianie MF z tych najtańszych typu kirkland na LE Eraser (żółta do docierania powłok). Ta szmatka idealnie sie spisuje z reloadem. Teraz lecę bez rozcieńczania i nie mam mazów. Drugi warunek to ilośc. Oryginalny atomizer ma to do siebie ze jak lekko psiukniesz to zamiast mgiełki lecą kropelki. A jak mocno to niby jest mgła ale w za duzej ilości na jeden panel. Warto poświecić Reloadowi troche czasu na polubienie się. Ja tez na poczatku za wiele oczekiwałem a za mało dałem. Zraziłem sie i poszedł na pol roku do szafki po czym jeszcze raz dałem mu szanse. Teraz sie przeprosiliśmy i bardzo sie lubimy Takze popróbuj ze szmatka i z atomizerem a tez bedziesz zadowolony.
Procent Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 Pytanko do uzywajacych.konczy mi sie AG Rapid Detailer.jestem z niego zadowolony,ale co mi sie konczy qd to kupuje inny.mam dwoch faworytow angelwax qed i SG morning dew.ktory bedzie lepszy ood wzgledem aplikacji,trwalosci i looku??
dtambor Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 Pytanko do uzywajacych.konczy mi sie AG Rapid Detailer.jestem z niego zadowolony,ale co mi sie konczy qd to kupuje inny.mam dwoch faworytow angelwax qed i SG morning dew.ktory bedzie lepszy ood wzgledem aplikacji,trwalosci i looku?? Trochę OT, ale nie myślałeś o AF Finale? Aktualnie używam Morning Dew bo denerwował mnie tępy lakier po BSD, ale na moim srebrnym specjalnego looku nie daje i nie zauważam przyciemnienia lakieru, może to kwestia koloru. Aplikacja do najlżejszych nie należy ale tragedii nie ma, przynajmniej na jasnym lakierze.
Stefan-16 Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 AF Finale kozak, look i zapach. Kropelki srednie.
Procent Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 Mialem Finale.fakt look i aplikacja banal,ale chce cos nowego.
tazman Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 Finale jest świetny, ale trochę lubi kurz, to jego właściwie jedyna znacząca wada.
comando Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 Moim zdaniem aplikacja finale wcale taka banalna nie jest. S&G i speed wipe nakłada się przyjemniej. Water spoty też łatwiej zdjąć. Look nie odstaje ani na plus ani na minus. Po prostu przeciętne psikadło.
Procent Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 Mi sie nie mazal i w sloncu nawet problemu nie bylo choc mialem rozgrzany lakier.nie mialem poorboysa to sie nie wypowiem,ale fi ale waterspoty mi zdejmowal bez problemu 8 lip 2015, o 19:33 Mialem Finale.fakt look i aplikacja banal,ale chce cos nowego.
karacz Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2015 Każdy QD można stosować na zakurzone auto bez obawy o szkody?
3echo Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2015 Teoretycznie tak ale ja bym wolał wcześniej auto przepłukać? Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
mario704 Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2015 karacz, nie każdy i nie na zakurzone a lekko przykurzone.Niektóre qd jak SG morning dew ciężej sie docierają co przy przykurzonym aucie ma znaczenie moim zdaniem
Dante05 Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2015 karacz, nie każdy i nie na zakurzone a lekko przykurzone.Niektóre qd jak SG morning dew ciężej sie docierają co przy przykurzonym aucie ma znaczenie moim zdaniem SG morning dew jest moim pierwszym QD i szczerze powiem, że dość ciężko się dociera na świeżo umytym aucie, dopiero z lepszą fibrą (800 gramatury) w miarę to idzie. Fakt fajnie dociera zacieki po twardej wodzie i look też trochę podbija ale jak mi się skończy to spróbuje z AF Finale.
Przemcio Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2015 Mniej psiukaj. A najlepiej zmień fabryczny kiepski lejący atomizer na taki co mgiełkę robi i twoje problemy znikną
Dante05 Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2015 Mniej psiukaj. A najlepiej zmień fabryczny kiepski lejący atomizer na taki co mgiełkę robi i twoje problemy znikną Ten atomizer faktycznie kiepski Spróbuje w zwykłej butelce pet bo nie mam nic innego w zanadrzu Psikałem mało dwa psiknięcia na element ale różnicy wielkiej nie było.
Geniusz Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2015 Jak się mało aplikuje to jest ok a look podbija na ciemnych lakierach bardzo
mario704 Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2015 Podbijać podbija ale pytanie było o zakurzonym aucie a do tego MD sie nie nadaje-po myciu i owszem.Na takie cuda(przykurzone auto) mam p40 detailer i hypa.Fibra chodzi lekko i nie muszę się martwić że coś porysuje próbując je rozprowadzić
kamilgt Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2015 mario704, zrób w końcu korektę i zobacz czy nie musisz się martwić czy Ci się lakier porysuje od QD na zakurzonym samochodzie Co do QD i zakurzonej fury - nie łatwiej opłukać na bezdotyku?
comando Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 kamilgt, uważaj co piszesz bo zaraz ktoś zacznie nakładać qd na opłukane auto mario704, nie dotyka się auta nie umytego ręcznie. Skoro chcesz doradzać innym, sam powinieneś znać podstawy.
3echo Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 Czyli wszyscy co myją na bezdotyku nie powinni używać QD? Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
comando Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 Nie powinni. Jeżeli po bezdotyku chce się podkręcić look można spryskać samochód czymś co nie wymaga kontaktu fibry z lakierem. Ale wtedy konserwujemy brud którego bezdotyk nie domył.
kamilgt Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 Tak, QD tylko na fure po myciu ręcznym. No chyba, że mamy gdzieś stan lakieru to wtedy można zrezygnować z mycia i psikać QD zawsze
mario704 Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 comando, jeżeli masz świerzo nawoskowane auto i się trochę zakurzy to jak przelecisz go bezdotykiem lub samą pianą aktywną i spłukasz,gdzie domyjesz go w 99%(zakurzone nie obklejone,z kupami na dachu) to nie użyjesz QD?Może to nie wzór ale nawet gościu z CG leje QD na zakurzone auta czego nie polecam ale czasem stosuje jak po 5h od wosku widzę lekki kurzyk na aucie.Jak ktoś się boi o jakiegoś malutkiego swirla którego i tak nie uniknie nawet wycierając auto po myciu na 2 wiadra działając na świerzym powietrzu to powinien z garażu nie wyjeżdżać Możecie linczować tradycyjnie
Moderator krd Opublikowano 10 Lipca 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 .Jak ktoś się boi o jakiegoś malutkiego swirla którego i tak nie uniknie nawet wycierając auto po myciu na 2 wiadra działając na świerzym powietrzu to powinien z garażu nie wyjeżdżać Myję auto wg sztuki i tak samo wycieram, lakier jest w idealnym stanie więc nie gadaj głupot.
Rekomendowane odpowiedzi