Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam jeszcze AG Rapid Detailer'a kupionego jakieś 2 lata temu i pachnie bardzo przyjemnie (trochę mi pod marcepana podchodzi), z tego co kojarzę to w tych późniejszych zapach był już do niczego ale :dontknow:

BTW chyba nawet ja pisałem już w tym wątku, że to naprawdę :good: QD

Opublikowano

Od przeszło roku używam qd z Megsa (Ultimate Quik Detailer) no i jestem z niego zadowolony- przyjemnie z nim się pracuje, wg mojego oka przyciemnia lakier no i spoko kropelkuje. Ostatnio też dostałem Last Touch a na dniach przyjdzie od Shiny Garage.

No i pytanie- który z tych 3 nadaje się do Nattysa Red?

Opublikowano
Od przeszło roku używam qd z Megsa (Ultimate Quik Detailer) no i jestem z niego zadowolony- przyjemnie z nim się pracuje, wg mojego oka przyciemnia lakier no i spoko kropelkuje. Ostatnio też dostałem Last Touch a na dniach przyjdzie od Shiny Garage.

No i pytanie- który z tych 3 nadaje się do Nattysa Red?

Pewnie każdy ;) Potestuj i opisz rezultaty ;) Uzywam Ultimate do Reda i jest elegancko.

Opublikowano

czarekcw, moim zdaniem SG super się nada , a jak się sprawuje last touch ? bo zamówiłem sobie litr i jestem ciekaw jak sie ma w stosunku do Finale ?

Opublikowano

Auto w zimie nie wyjezdza na drogi, ale w garażu z czasem bedzie osiadał na nim kurz, który zamierzam ogarniac dusterem. Stąd pytanie który detailer zapewnia najlepszą śliskość ? Kropelkowanie ma dla mnie drugorzędne znaczenie.

Opublikowano

czaviar, kiedyś w ciemno poleciłbym Rapidwaxxa, ale w dzisiejszych czasach :dontknow:

Chyba że uda Ci się dostać/odkupić starą wersję ;)

Opublikowano

Ja dzisiaj zaaplikowałem QD z SG - fajnie sie nim pracuje, nie trzeba w sumie drugiej fibry , nie zostawia smug, zapach przyjemny, taki cukierkowy. Śliskości coś tam nadaje ale bez szału.

Opublikowano

Chyba że uda Ci się dostać/odkupić starą wersję

Można śmiało w zastępstwie atakować nowe Presto. ;) check it :good:

Opublikowano

Można śmiało w zastępstwie atakować nowe Presto. ;) check it :good:

A to nowe to w przezroczystej butelce czy tej czarnej 200ml ?

Opublikowano

ja używam qd od mothersa i mogę szczerze polecić jak na budżetowy QD. kiedyś miałem z megsa UQD i też robił robotę konkretną. Ale wcześniej miałem czarne auto więc i efekt był inny

Opublikowano

A ja dzisiaj kupiłem K2 spectrum za 35zl + mikrofibra 40x40 750ml i jestem zadowolony. Spryskałem także nim deskę rozdzielczą, opony i szyby wreszcie umyłem. Wada jaką zauważyłem to szybkie wysychanie. Nie warto spryskiwać z wyprzedzeniem kolejnego elementu. Psik psik i ścieramy bardzo szybko. Ogólnie zadowolony jestem przy przystępnej cenie warto IMHO.

• Administrator
Opublikowano
Nie warto spryskiwać z wyprzedzeniem kolejnego elementu.

W przypadku każdego wosku w sprayu/qd nie warto ;)

Opublikowano
A ja dzisiaj kupiłem K2 spectrum za 35zl + mikrofibra 40x40 750ml i jestem zadowolony. ... Ogólnie zadowolony jestem przy przystępnej cenie warto IMHO.

Za 29,00 zł można mieć Sonax'a BSD więc ...

Opublikowano

Dajcie juz spokoj z tym Sonaxem ;) wg.mnie jest zajebisty na zime',na felgi i dla ludzi co maja malo czasu,albo zero warunkow,albo leniwych,dla calej reszty jest kupa fajnych innych srodkow :P

Opublikowano

Zastanawiam się pomiędzy VP CItrus Bling a AF Finale. Woski jakie zamierzam aplikować to DJ Purple Haze na lato i FK 1000 na zimę. Który lepiej wziąć? Teoretycznie Bling wychodzi ekonomiczniej, pytanie jaki ma wpływ na trwałość wosku w porównaniu do Finale.

Opublikowano

pepedros, Citrus Bling jest test na forum. Na Twoim miejsu brał bym Finale. Jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Citrus Bling i inne QD które rozrabia się z wodą to lepszy wybór tam gdzie idzie ich dużo np. wnęki.

Opublikowano

Warto zainwestować w DJ Supernatural Carnauba Glaze dla podbicia efektu DJ Rainforest Rub?

Czy wystarczy Red Mist Tropical?

Ten pierwszy jest z Carnaubą ale też jest drogi...

• Moderator
Opublikowano

mc007, QD od Dodo z Serii Supernatural jest genialnym QD :good: . Nie wypowiadam się w temacie podbijania koloru bo to kwestie subiektywne ale napiszę to co jest pewne. Produkt nie ma żadnego zapachu jak cała seria Supernatural. Swietnie doczyszcza lakier zarówno z lekkich zabrudzeń drogowych jak i waterspotow. Lakier pozostawia mega sliskim. Produkt jest bardzo wydajny. Dwa, trzy strzały na element wystarczają. Wg mnie absolutnie warto wydać te 74 zl za 500 ml produktu.

Ps: co do podbijania koloru to wg mojej subiektywnej oceny, na mojej czarnej Hondzie, robi :shock: