Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo przyjemna ,na klapę nakladalem go przy słońcu bo tak auto stało i nawet sie zbytnio nie mazal,ogólnie bardzo fajnie sie pracuje z nim

Opublikowano
Bardzo przyjemna ,na klapę nakladalem go przy słońcu bo tak auto stało i nawet sie zbytnio nie mazal,ogólnie bardzo fajnie sie pracuje z nim

A jaki masz kolor auta?

U mnie na czarnym (vulkanschwarz) almond robi spore mazy :/

Opublikowano
artur3004, tak dokladnie , u mnie numero uno QD

Z czym masz porównanie? Chętnie bym się dowiedział jak wypada na tle np. AF Finale czy CG Pro Detailera lub podobnych :)

Opublikowano
W tym Ci nie pomogę , porównanie tylko z FK425 I SONAX BSD , więc dla mnie jest w porównaniu do tamtych nr1

a ja mam pytanie uzywa ktos QD Surf City Garage Hot Rod? Bo popsikalem na colli i kropelki to sa conajmniej slabe. Efekt co prawda daje ale kropelki wygladaja jakby auto nie bylo niczym woskowane :o

Opublikowano

Ludziska jak sobie QD Szajnego Garażu radzi z waterspotami? Przy twardej wodzie i czarnym lakierze da sobie rade :)?

Opublikowano
Ludziska jak sobie QD Szajnego Garażu radzi z waterspotami? Przy twardej wodzie i czarnym lakierze da sobie rade :)?

Daje radę. Właśnie dzisiaj wypróbowałem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja już przetestowałem wiele różnych qd, począwszy od wszystkich z PB, Megsa, Duraglossa, Optimum i ostatnio finale z AF i muszę przyznać, że najlepiej pracuje mi się z FK 425.

Zero problemów z docieraniem w każdych warunkach, świetna sliskość lakieru i rzeczywiście łapie mniej kurzu auto.

Opublikowano

krzysiek555, Pod jakim względem? Chyba tylko w kropelkach, bo ani śliskości nie daje, ani nie przyciemnia, ani waterspotów (podobno) nie usuwa dobrze :o ja jestem jego wielkim fanem ale na warunki jesienno - zimowe, kiedy samochód mniej się brudzi i można uzupełnić mega kropelkowanie kiedy nie mamy warunków na woskowanie ;) na lato mam inne psikacze :)

Opublikowano

dla mnie z niego taki qd jak z koziej d... trąba :D

aqua wax jak nic z tego i chyba tylko przez pomyłkę nazwali go qd

tej tępoty lakieru po Sonaxie nie jestem w stanie zaakceptować

Opublikowano

+1, dla mnie nr1 to również #425 od którego zaczynałem zabawę i przy nim zostaje, tym bardziej, że lubię auto oblane szkłem :good:

Opublikowano

Mam również takie zdanie jak wy , i co do SONAXA BSD to tak jak było już pisane to raczej nie QD a sealant w postaci QD , dla mnie również daje tylko dobre kropelki , a praca z nim jest dla mnie okropna , co do FK 425 był to mój pierwszy QD nadal go kupuję i pracuje się z nim rewelacyjnie i daje super efekt , tylko szkoda że jest syntetykiem , a ja teraz w okresie wiosna/lato daje na auto tylko naturalne woski i boje się że mi je zje , dlatego z naturalnych QD polecam Shine Garage , za tą cene jest poprostu rewelacyjny , super mi się z nim pracuje i nawet w słońcu się nie maże

Opublikowano
dla mnie z niego taki qd jak z koziej d... trąba :D

vetteran napisał/a:

+1,

Mam również takie zdanie jak wy , i co do SONAXA BSD to tak jak było już pisane to raczej nie QD a Sealant w postaci QD , dla mnie również daje tylko dobre kropelki , a praca z nim jest dla mnie okropna

Panowie nie mozliwe :dontknow::dontknow::dontknow: nie znacie się i tyle :zly: Przecie to najlepsze na świecie :song:

:good::mrgreen:

Opublikowano
Mam z 10 roznych QD w tym zymola i victori a i tak uzywam BSD bo jak narazie w Pl lato jest idelane zeby ogladac kropelki :-]

ja wychodzę z założenia że samochód w pierwszym rzędzie ma wyglądać a nie kropelkować ;)

Opublikowano

Po BSD wygląda - jak po sealancie :) dla mnie wygląd, właściwości, trwałość - rewelacja. Tyle, że traktuję to jako sealant, a nie qd i jestem bardzo zadowolony z produktu. QD citrus bling zostawiłem tylko jako poślizg pod glinkę, inaczej bym sprzedał i kupił więcej BSD :)

Dla mnie celem ostatecznym jest dobra ochrona i wygląd, a sam proces dokonywania tego jest lekkim utrapieniem przy braku możliwości czasowych i lokalowych, więc im mniej pracy, a więcej trwałego efekty, tym lepiej dla mnie.

Opublikowano

Mam Meguiarsa UQD i planuję kupić BSD. Który z nich waszym zdaniem jest lepszy?

Pytam bo jeden z nich idzie pod glinkę :idea:

Opublikowano
Berd napisał/a:

Pytam bo jeden z nich idzie pod glinkę :idea:

pod glinkę to weź wodę z szamponem a nie QD

Paweł QD jest lepszym rozwiązaniem w przypadku gdy nam go nie szkoda ;)

Ja najczęściej używam QD tylko na jakieś "dziady" sięgam po wodę z szamponem.

Mam Meguiarsa UQD i planuję kupić BSD. Który z nich waszym zdaniem jest lepszy?

UQD jest bardzo fajnym QD zużyłem z 10szt może nie kropelkuje jak BSD ale daje lepszy look ;) - moim zdaniem :P

Opublikowano

Berd, Pod glinke wziąłbym np Megsa Last Touch i rozrobił 1:1 z wodą :good::)

megsa UQD zostawiłbym sobie do psikania po normalnym cotygodniowym myciu a BSD psikałbym jeśli nie masz czasu na woskowanie a kropelki już osłabły znacznie no i na jesień/zimę/wczesną wiosnę :)

Opublikowano
Mam z 10 roznych QD w tym zymola i victori a i tak uzywam BSD bo jak narazie w Pl lato jest idelane zeby ogladac kropelki :-]

ja wychodzę z założenia że samochód w pierwszym rzędzie ma wyglądać a nie kropelkować ;)

NO i wlasnie wyglada jak ostatnio po burzach papa jezdzil czystym autem a reszta brudnymi:) co najlepsze po zadnym QD nawet po zadnym z woskow nie widzialem takich kropelk ,fakt ze nie ma sliskosci ale przeciez nie glaszcze auta :-]

Teraz nalozylem procetd 3d i raz na jakis czas mozna uzyc tego BNS ,dzisiaj po umyciu psikne FG :kox: