maq Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Ja na Carbona psikam #921 i nigdy nie było problemów. Trwałość i kropelkowanie zawsze na odpowiednim poziomie.
Xeper Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 No wlasnie... wlasciwosci hydrofobowe Carbona sa świetne i przynajmniej na razie nie chce ich zakłócać "ingami" UQD. Zaczne od korzystania z #921, potem spróbuję LT, p40 a pewnie i UQD kiedys sie użyje Dzieki Panowie za odpowiedz
yacek _b Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 No wlasnie... wlasciwosci hydrofobowe Carbona sa świetne i przynajmniej na razie nie chce ich zakłócać "ingami" UQD. Zaczne od korzystania z #921, potem spróbuję LT, p40 a pewnie i UQD kiedys sie użyje Dzieki Panowie za odpowiedz na moim carbonie #921 " popsuł " trochę zrzucanie wody , kropelki są dalej pierwsza klasa , ale znikanie tafelki/warstwy wody słabsze , po P-40 CG jakoś tego nie zauważyłem , ale po #921 już widać . A zastosowałem #921 bo już k*rwicy dostaje na kurz.
Wax Paradise Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 Nie zauważyłem, żeby #921 pogarszał zrzucanie wody na Carbonie. Wosk się starzeje, więc to normalne, że sheeting będzie coraz gorszy. Nie widzę w ogóle takiej możliwości, żeby ten quick detailer mógł popsuć stopień zrzucania wody.
yacek _b Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 Sebastian , wiesz że szanuję twoje zdanie , ale kurcze no tak zauważyłem , zastosowałem #921 bo juz z kurzem nie mogłem sobie poradzić , w czasie kolejnego opłukiwania ( program 4 na bezdotyku ) no tak jakoś troszkę słabiej zrzucał wodę . Fakt , auto stoi ostatnio na słoneczku więc wosk dostje po tyłku. Zresztą , w dziale testy , kilka razy sie spotkałem z opiniami że QD może osłabić wosk .
dizel1982 Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2012 Witam. Skończył mi się właśnie QD. Używałem do tej pory CARNAUBA DETAILING SPRAY CLEARMIST DETAILER. Podpinam się teraz pod pytanie kolegi Stefan-16. Czy mogli byście polecić jakiś dobry QD na water spoty? Niestety mam starą instalację, rury jeszcze stalowe do tego strasznie twarda woda. To wszystko robi swoje. Lakier nawet jak wytrę to jest matowy. Gdy wyschnie sam robią się białe plamy po kroplach wody. QD którego używałem do tej pory, radził sobie z tymi plamami ale tylko po części. Usuwał ich wewnętrzną część natomiast krawędzie tych plam były tak jakby mocniejsze, silniej odbarwione i po nich niestety już ślad zostawał. Jak się przyjrzało to każdą plamkę było znać. Także może polecicie coś co ładnie te plamy usuwa a jednocześnie nie osłabia jakoś mocno sealant'a. U mnie mycie wygląda w ten sposób że 2 razy do roku, wiosną i jesienią, samochód jest cały glinkowany, nakładany sealant a później tylko go normalnie myję i do uzyskania połysku używam QD.
hasos Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2012 Ja też mam pytanie o QD. Obecnie mam Meguiar's Ultimate Quik Detailer. Jestem z niego zadowolony, tyle że auto stoi pod chmurką i używam go dość często a do tanich nie należy. Kupiłbym więc coś o większej pojemności, bo wyjdzie taniej. Co myślicie o tych QD http://mrcleaner.pl/poorboys-world-spra ... p1798.html http://mrcleaner.pl/poorboys-world-spra ... p1926.html Będę dawały podobnie dobry efekt co Megs?
pawel020202 Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2012 Najtaniej wyjdzie chyba VP Citrus Bling który trzeba rozrobić od 1:3 do 1:5 żeby używać go jako QD. Różnicy wizualnej nie zauważyłem żadnej względem QUD.
hasos Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2012 On rzeczywiście jest taki dobry? Pytam, bo cena względem innych produktów jest bardzo dobra. Czy jak się go używa jako QD trzeba rozcieńczać?
Borek123 Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2012 hasos, ja używałem ostatnio rozcieńczonego 1:4, jako QD i jestem zadowolony.
hasos Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2012 Czyli będzie lepszy od tych Poorsów? A może CG PRO DETAILER 3785ML? Dobry jest?
tOmtOm Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2012 hasos, jeśli chcesz dużo i dobrze to LT QD na długie miesiące Z tych większych w galonie masz jeszcze DG Fast Clean&Shine 921 (trochę droższy od LT)
hasos Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2012 Dzięki Tylko tak sobie myślę, że będę zły, jak mi się nie spodoba a tu do zużycia cały galon! Wiele razy się przekonałem, że oszczędność nie zawsze popłaca, więc się zastanawiam. UQD megsa mi pasuje, daje ładny połysk. Czy Poorsy dadzą mi też tak dobry efekt? Koszt 60 zł na 1l jest dla mnie ok, byleby były dobre. Choć kusi mnie ten CG PD za 190 zl galon. Dobry on jest? A co myślicie o wosku na mokro? Lekko rozcieńczyć? Dałoby się używać jako QD?
malkolm Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2012 Dałoby się używać jako QD? nie, proponuję ci LT jeśli chcesz dużo i tanio, jast naprawdę ok
vanquisz Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2012 Czy Poorsy dadzą mi też tak dobry efekt? Jeszcze takiego nie spotkałem, co by złe słowo powiedział nt Spray&gloss. proponuję ci LT jeśli chcesz dużo i tanio, jast naprawdę ok Nie zjada Ci wosków? Raz na jakiś czas przewija sie przez forum taka teza, jestem w trakcie sprawdzania.
W1Michal Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2012 miał ktoś styczność z nowym Megsem GOLD CLASS PREMIUM QUIK DETAILER ? jest tańszy niż poprzednik a jeżeli jest jeszcze lepszy to byłby to genialny środek
leszcz Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2012 miał ktoś styczność z nowym Megsem GOLD CLASS PREMIUM QUIK DETAILER ? jest tańszy niż poprzednik a jeżeli jest jeszcze lepszy to byłby to genialny środek Mam kupiłem czekam na czas aby umyć autko i wypróbuje środek (mam również dwa Ultimaty)
W1Michal Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2012 super, bedzie sprawdzone porównanie czy zmienili tylko opakowanie czy środek sam w sobie też poprawili. Czekamy.
Partner forum MrCleaner Opublikowano 30 Maja 2012 Partner forum Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2012 W1Michal, Meguiar's Gold Class Premium Quik Detailer, to zupełnie nowy środek, nie rozumiem więc co masz na myśli z tą niższą ceną, czy zmienionym opakowaniem
Swoop Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2012 Meguiar's Gold Class Premium Quik Detailer, to zupełnie nowy środek, nie rozumiem więc co masz na myśli z tą niższą ceną, czy zmienionym opakowaniem Michałowi chodziło chyba o to czy rzeczywiście jest to nowy produkt stworzony od początku, czy tylko "nowy (stary) produkt" w zmienionym opakowaniu
W1Michal Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2012 W1Michal, Meguiar's Gold Class Premium Quik Detailer, to zupełnie nowy środek, nie rozumiem więc co masz na myśli z tą niższą ceną, czy zmienionym opakowaniem po prostu napisałem że jest tańszy, bo jest, więc nie wiem czego nie rozumiesz. To że to zupełnie nowy środek to wiadomo, dlatego spytałem czy jest on też lepszy niż poprzednik. Bo to że jest to "zupełnie nowy środek" nic nie znaczy. Kwestia jak on sie ma do poprzednika
Administrator Evo Opublikowano 30 Maja 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2012 A jaki był poprzednik ?
W1Michal Opublikowano 31 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2012 poprzednik był jednym z lepszych detailerów jakie miałem. Na czarnym lakierze bardzo dobrze wyciagał głębie i dawal niezły polysk, przy okazji bardzo dobrze mi sie z nim pracowało, nic sie nie maząlo itp. Dlatego ciekawi mnie nowy środek, bo jeśli bedzie lepszy to bedzie super produkt
Administrator Evo Opublikowano 31 Maja 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2012 Chodzi mi o nazwę tego poprzednika.
Rekomendowane odpowiedzi