Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki ma zapach Twój P40?

Pytam bo miałem swego czasu duże opakowanie i śmierdział niemiłosiernie a powinien pachnieć z lekka gumą balonową, produkcja bodajże z 2011r., ale dokładnie teraz nie pamiętam.

Może i Twój stracił jakimś cudem swoje właściwości.

U siebie aplikuje na czarny i jest petarda, jeden z moich najlepszych QD.

Opublikowano

jak ktoś nie ma wprawy to po P40 mogą zostawać lekkie zamazy, szczególnie jak sie pracuje na dworzu i jest wiatr i produkt szybko schnie, kiedyś dałem kumplowi jakiś QD to jak popatrzylem jak on to robi to szkoda gadać :? niby proste ale trzeba umieć :)

Opublikowano

Jak dla mnie P40 to chyba najlatwiejszy do nakladania QD ale wielkich efektow to ja po nim nie widze,widac kwestia gustu...

• Moderator
Opublikowano
654994 srebrny i bosko ? dwa słowa które sie wykluczają

pffffff 8-)

Ja tam na swoje lusterko nie narzekam 8-)8-)8-)

Opublikowano

Poglądowo - lakier po zdeironizowany i odsmolony. Bez glinki i bez żadnego wosku.

QD1 położony jakieś 3 tygodnie temu. Tak wygląda po 4tym mocnym deszczu

qd1.jpg

Opublikowano

Strus już się tak nie jaraj tym QD1, bo mnie w końcu namówisz :D

A tak na poważnie, to auto Rafała znam, widziałem i przyznaję, że chłopaki z ADBL wykonali kawał dobrej roboty przy tym produkcie.

Opublikowano

Czy można założyć że: QD jest trwalszy od Qw?.QD jest z nimi więcej roboty prysnąć rozprowadzić i wypolerować-ale za to są trwalsze?.Mógłby ktoś potwierdzić :) .Chodzi aby wytrzymał spokojnie do następnego mycia na aucie bez wosku.

Opublikowano

zalezy jaki QD i jaki QW. Np Meguiarsowy UQD jest mega trwały, porównywalny z woskami w sprayu. Co do roboty to jak dla mnie nie ma róznicy pomiedzy QD a QW. Aczkolwiek większość QD ma kiepskie kropelkwoanie więc jak ci zalezy na trwałości itp to bierz QW

Opublikowano

Głownie zależy mi na utrzymaniu się do następnego mycia/jak najdłużej/oraz normalnie śliskości aby się brud nie chwytał i łatwa aplikacja psiknąć i wytrzeć.Czyli wychodzi odwrotnie ,że to QW jest trwalszy niż QD???.

Opublikowano

tak bo QW to wosk a QD słuzy do poprawy połysku po myciu albo przetarcia lekko zakurzonego auta, jego celem nie jest zabezpieczanie auta, aczkolwiek są QD z zawartoscią wosków z tym że są one mniej trwałe niż QW. Także w twoim przypadku bym wybrał QW, np Duragloss 951

Opublikowano

Dzięki za info.Ja całkiem odwrotnie to rozumiałem.Jest gdzieś jakaś szansa jeszcze ostatecznie na jakieś testery /próbki/mniejsze ilości Qw przed zakupem większego opakowania?.

Opublikowano
:o można dostać np małe opakowanie Meguiarsa UQW ale ciezko go dostać, w sklepach chyba wogóle go nie ma, jaki masz kolor auta ? lubisz sztuczny połysk czy bardziej chcesz nadać glębi ?
Opublikowano

Kolor mam jasny złoto-popieltaty.Raczej chciałbym połysk chociaż nie mam w tej kwestii jeszcze wyrobionego zdania.Wiem,że na jasnym cudów się nie da zrobić. :)

Opublikowano
Głownie zależy mi na utrzymaniu się do następnego mycia/jak najdłużej/oraz normalnie śliskości aby się brud nie chwytał i łatwa aplikacja psiknąć i wytrzeć.Czyli wychodzi odwrotnie ,że to QW jest trwalszy niż QD???.

Zalezy jaki QW czy QD ;) Teoretycznie jak sama nazwa wskazuje QW powinien byc trwalszy ale w praktyce roznie to bywa....napewno zadowoli Cie ktorys z najbardziej znanych MD od S.G lub QD1 od ADBL ;)

Opublikowano
Kolor mam jasny złoto-popieltaty.Raczej chciałbym połysk chociaż nie mam w tej kwestii jeszcze wyrobionego zdania.Wiem,że na jasnym cudów się nie da zrobić. :)

meguiars ultimate quik wax :good:

Opublikowano

ArtDeShine Hybrid H2O-S u mnie jak QD rządzi jest trwalszy i zrzut wody jest na wysokim poziomie co najważniejsze jest bardzo wydajny

Meguiars - produkty tej firmy są dla mnie kiepskie , uzywałem ich kiedyś i nie wrócę do nich bo są lepsze

Tapatalk

Opublikowano

po pierwsze to że tobie sie Megs nie podoba to nie znaczy że UQW czy UQD są kiepskie, bo 95 % ludzi jest zadowolona z efektu, po drugie te dwa spraye to typowe produkty które można aplikowac nawet w słońcu i nie trzeba sie specalnie przykładać do aplikacji co dla nowicjuszy jest plusem, po trzecie cena też jest inna bo 150 zł za 300 ml to nie jest mega okazja w przypadku tego Art de Shine, na koniec to nie jest typowy QD, więc zależy kto czego oczekuje, nie raz potrzeba środka do pryśniecia po bezdotyku na szybko przed wyjazdem itp. Trwałościowo Megsy są jednymi z najtrwalszych "szybkich" środków

Opublikowano

Tylko ze te 300ml wystarcza na 3 takie megsy i mozna aplikować na wszystkie powierzchnie i nie trzeba ponawiać aplikacji co każde mycie , umyjesz i masz połysk i zrzut wody wystarczy osuszyć auto, uzywam go bo jest bardzo trwały i wydajny.

Tapatalk

Dodane po 3 minutach 32 sekundach:

Tylko ze te 300ml wystarcza na 3 takie megsy i mozna aplikować na wszystkie powierzchnie i nie trzeba ponawiać aplikacji co każde mycie , umyjesz i masz połysk i zrzut wody wystarczy osuszyć auto, uzywam go bo jest bardzo trwały i wydajny.

Z docieraniem nie ma problemów przed aplikacją impregnuje nieco wilgotną mikrofibrę

Oczywiście nikogo nie przekonuje do produktu który można spokojnie używać jak QD nawet jako jedyne zabezpieczenie

Tapatalk

Tapatalk

Opublikowano

Z docieraniem nie ma problemów przed aplikacją impregnuje nieco wilgotną mikrofibrę

Oczywiście nikogo nie przekonuje do produktu który można spokojnie używać jak QD nawet jako jedyne zabezpieczenie

Tapatalk