Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ma ktoś może jakiś pomysł na wyrównanie i utwardzenie tego lepkiego dziadostwa na pokrętłach. Nie można tego usunąć gdyż to świństwo sięga do "dna" pokrętła, które jest odlane z białego plastiku. Odnawiałem już takie same pokrętła ale pierwszy raz mam taki przypadek że to lepiące dziadostwo jest do końca. Może błąd produkcyjny. Chcę zachować je tak jak w oryginale. Wszelka próba malowania nie wchodzi w grę gdyż farba pokryje ideogramy na pokrętłach. Używki nieosiągalne a cena nowych powala. Wszystkie pomysły mile widziane.

WP_20170509_001.jpg

WP_20170509_002.jpg

WP_20170509_003.jpg

Posted

Jeżeli APC nic z tym nei zrobi, a to faktycznie sięga do końca i nie da się tego pomalować farbą z coloutlock to nic się z tym nie da zrobić, z biegiem czasu taka zachodzi degradacja tych elemento gumowo plastikowych + tłuszcz i te sprawy, tak samo jest w starszych mercedesach w pokrętłach różnych radioów ( jak to się odmienia wgl radi , radyj :D)
Tylko wymiana niestety, lakierowanie tego elementu będzie trudne.

• Moderator
Posted

Miałem to dawno temu w Corsie B 1996.

Pomogło tylko obrzezanie tego pokrętła z gumy do końca aż został sam plastikowy żołądź.