ZUMAL Posted January 28, 2018 Report Posted January 28, 2018 Ma ktoś może jakiś pomysł na wyrównanie i utwardzenie tego lepkiego dziadostwa na pokrętłach. Nie można tego usunąć gdyż to świństwo sięga do "dna" pokrętła, które jest odlane z białego plastiku. Odnawiałem już takie same pokrętła ale pierwszy raz mam taki przypadek że to lepiące dziadostwo jest do końca. Może błąd produkcyjny. Chcę zachować je tak jak w oryginale. Wszelka próba malowania nie wchodzi w grę gdyż farba pokryje ideogramy na pokrętłach. Używki nieosiągalne a cena nowych powala. Wszystkie pomysły mile widziane.
Gozdziu23 Posted January 28, 2018 Report Posted January 28, 2018 Jeżeli APC nic z tym nei zrobi, a to faktycznie sięga do końca i nie da się tego pomalować farbą z coloutlock to nic się z tym nie da zrobić, z biegiem czasu taka zachodzi degradacja tych elemento gumowo plastikowych + tłuszcz i te sprawy, tak samo jest w starszych mercedesach w pokrętłach różnych radioów ( jak to się odmienia wgl radi , radyj :D) Tylko wymiana niestety, lakierowanie tego elementu będzie trudne.
Moderator Domel Posted January 28, 2018 Moderator Report Posted January 28, 2018 Miałem to dawno temu w Corsie B 1996. Pomogło tylko obrzezanie tego pokrętła z gumy do końca aż został sam plastikowy żołądź.
DZIADZIA Posted January 28, 2018 Report Posted January 28, 2018 @ZUMAL bolączka w tych autkach, zdejmujesz pokrętła, zbierasz powlokę klejącą, benzynka, ipa itp, a po wszystkim lakierujesz bezbarwnym. na forum to ogarniali https://v40.info.pl/ zapraszam
Recommended Posts