Jump to content

Recommended Posts

• Administrator
Posted

W związku z tym, że chcieliśmy uporządkować sytuację związaną z wygasającymi zdjęciami na forum. Postanowiliśmy wprowadzić na stałe system załączników, który pozwoli na dożywotnie przechowywanie zdjęć na serwerze forum.

Oczywiście nie ma róży bez kolców i obowiązuje kilka obostrzeń dotyczących wgrywania zdjęć na forum

• Załączniki do postów mogą mieć maksymalną wielkość 500 kB (każdy), większe zdjęcia będą automatycznie odrzucane.
  • Dozwolone rozszerzenia załączników do posta to: .gif .jpg, .jpeg, .png i .pdf.
  • Maksymalna długość najdłuższego boku przesyłanego zdjęcia to 1280px, większe zdjęcia będą automatycznie zmniejszane

System załączników funkcjonuje na całym forum, chcielibyśmy aby stał się on powszechnie używany i skłonił Was do rezygnacji z zamieszczania zdjęć na zewnętrznych hostingach, gdzie zdjęcia po pewnym czasie zostają usunięte.

attachement_attachment_clip-512.png.4f89cf1b3d5e9145f24703228f996684.png

• Lubię to 6
  • Dziękuję 2
Posted

nie wiem, może jestem lekko zacofany, ale nie mogę rozkminić jak dodać załącznik do posta :D może jakaś mała instrukcja :) 

• Haha 1
  • Administrator
Posted

@kamykmm żartujesz:cool:

Zobacz okno edytora. Skup się na dolnym, lewym rogu. Daj znać czy żartowałeś:biggrin:

Posted
7 godzin temu, AreK napisał:

@kamykmm żartujesz:cool:

Zobacz okno edytora. Skup się na dolnym, lewym rogu. Daj znać czy żartowałeś:biggrin:

w dolnym lewym rogu edytora mam tylko opcje do włączenia powiadomień

Przechwytywanie1.jpgpo kliknięciu na wstaw swój załacznik pojawia się tylko takie okno

Przechwytywanie.jpg

Posted

No w końcu, bardzo brakowało mi tego na forum :) wkurzało mnie to, żeby załączyć zdjęcie, to musiałem przechodzić do zewnętrznych serwerów, a potem z powrotem na forum :)

• Moderator
Posted
1 godzinę temu, kamykmm napisał:

dolnym

wyczyść cookiesy, temporary internet files.

Posted
4 minuty temu, Administrator napisał:

Po lewej stronie powinieneś mieć możliwość dodawania załączników.

tak jak widzicie po moich ss nie mam takiej możliwości :(

3 minuty temu, Domel napisał:

wyczyść cookiesy, temporary internet files.

ciateczka czyszczone, sprawdzane na chromie i firefoxie na 2 komputerach i na obu jest to samo, na telefonie przez przeglądarkę tez nie mogę

• Administrator
Posted

Wyłącz adblocka.
Klikasz "dodaj odpowiedź do tematu"
Pojawia Ci się okno edytora.
Kliknij "wstaw inne media" i " wstaw swój załącznik" lub "dodaj pliki"
Jeśli wszystko wyczyściłeś i odświeżyłeś to innych pomysłów nie mam:blush:

Posted
3 godziny temu, Administrator napisał:

@kamykmm, działa czy nadal nie widzisz opcji?

tak, teraz jest ok :) , a w sumie nic sie nie zmieniło po stronie sprzętowej od mojego ostatniego posta ;) 

• Lubię to 1
  • Administrator
Posted

Najlepsze jest to ,że nic nie zrobiliśmy ;-)

Posted

@AreK prawdopodobnie zadzialał czas - u mnie to samo - wczoraj nie było tej możliwości dodania załączników, a dziś już działa (stary sprawdzony system - włącz/wyłącz ;)

• Lubię to 1
Posted
1 godzinę temu, kursien napisał:

@AreK prawdopodobnie zadzialał czas - u mnie to samo - wczoraj nie było tej możliwości dodania załączników, a dziś już działa (stary sprawdzony system - włącz/wyłącz ;)

Ja miałem tak samo, tak bywa