Jump to content

Recommended Posts

Posted

wątpię żeby bez obszycia zrobić z nich fotele z których będziesz zadowolony, jak dla mnie za bardzo zdewastowane/zjarane.

• Dystrybutor
Posted

Nawet po obszyciu nie będzie idealnie. Po pożarze bardzo ciężko się pozbyć tych tłustych plam i zapachu. Fotele to nie tylko skóra. Jeszcze materiał, plastiki o tym tez trzeba pamiętać :)

Posted

Naprawdę aż tak chciałbyś przyoszczędzić, żeby zdecydować się na zakup takich foteli? :shock: Tym bardziej nie szukasz foteli do Golfa II, tylko do niezbyt taniej F10, więc kup normalne, a nie coś takiego. Takie moje zdanie ;)

Posted

Oczywiście macie racje i nie kupie ich, a co myślicie czy farba do renowacji da rade przywrócić ten komplet wklejony niżej ich do idealnego stanu??

http://allegro.pl/komplet-foteli-skorzanych-bmw-5-f11-komfort-i7110584379.html

Tak w ogóle to kupiłbym te niżej bo są piękne ale nie pasuje do wersji przed liftem

http://allegro.pl/bmw-f11-fotele-skora-komforty-masaz-kanapa-komplet-i7047182676.html

Posted
6 godzin temu, majkel207kj napisał:

są piękne ale nie pasuje do wersji przed liftem

ale co nie pasuje? kolor czy miejsce montażu jest inne

Posted

czyli przekładasz skórkę z zakupionego zestawu do swojego, osobiście robiłem takie manewry (w volvo też jest różnica polift-przedlift), nawet udało się dopasować gąbki z volvo do opla.

Wszystko zależy od tego czy chce ci się w to bawić, jest jeszcze opcja przeszczepu szyn.

Posted

Tak całkowicie szczerze mówiąc, to jeżeli cena takiego okopconego kompletu wynosiłaby np. 25% dobrego, to bym podjął ryzyko. Zwłaszcza, że jeśli chodzi o tapicerkę, to szansa nieuratowania istnieje w zasadzie tylko na fotelu pasażera, jeśli chodzi o ten zalinkowany w temacie komplet. Wiadomo, dym, smród i tak dalej, ale radość po zwalczeniu tych niedogodności za ułamek ceny dobrych siedzeń - bezcenna! ;)

Posted
W dniu 13.01.2018 o 12:26, rygryss napisał:

czyli przekładasz skórkę z zakupionego zestawu do swojego, osobiście robiłem takie manewry (w volvo też jest różnica polift-przedlift), nawet udało się dopasować gąbki z volvo do opla.

Wszystko zależy od tego czy chce ci się w to bawić, jest jeszcze opcja przeszczepu szyn.

Przeszczep szyn to zapewne już grubsza zabawa?

Posted

myślisz, że  z przełożeniem skórek będzie mniej... Możliwe, że będzie mniej zabawy jak ze skórą.

• Moderator
Posted

Moim zdaniem lepiej przerobić badz przespawac szyny niz przekladac skory. Nie raz juz robilem take manewry z siedzeniami