Jump to content

Gtechniq Serum Black vs Ceramic Pro 9h vs... alternatywy?

Recommended Posts

Kupiłem samochód i chciałbym zabezpieczyć lakier, ułatwić sobie mycie i uzyskać błysk zapewniający widoczność z kosmosu. 

Trzy pytania:

1. Wstępny rekonesans skierował mnie w stronę Gtechniq Serum Black (mam ofertę na 3800 netto) i Ceramic Pro 9h (oferta na 3000 netto). Co będzie lepszym wyborem? Lakier to Bluestone Metallic z palety BMW.
  2. Czy folię zabezpieczającą mogę nałożyć później, po kilku miesiącach? Czy Xpel to dobry wybór?
  3. Jak myje się auto z powłoką? Czytam sprzeczne informacje - czy mogę po prostu potraktować auto z myjki ciśnieniowej przy stacji?

Dzięki za odpowiedzi. :)

• Dystrybutor
13 godzin temu, ptr napisał:

Kupiłem samochód i chciałbym zabezpieczyć lakier, ułatwić sobie mycie i uzyskać błysk zapewniający widoczność z kosmosu. 

Trzy pytania:

1. Wstępny rekonesans skierował mnie w stronę Gtechniq Serum Black (mam ofertę na 3800 netto) i Ceramic Pro 9h (oferta na 3000 netto). Co będzie lepszym wyborem? Lakier to Bluestone Metallic z palety BMW.
  2. Czy folię zabezpieczającą mogę nałożyć później, po kilku miesiącach? Czy Xpel to dobry wybór?
  3. Jak myje się auto z powłoką? Czytam sprzeczne informacje - czy mogę po prostu potraktować auto z myjki ciśnieniowej przy stacji?

Dzięki za odpowiedzi. :)

1. Pierwsze pytanie, skąd jesteś? :) Być może uda się trochę zejść z ceny :)
2. Jeżeli chcesz zabezpieczenie folia+ceramika to pierwsza musi iść folia.
3. Auto najlepiej myć tylko czystą wodą z właśnie takich myjek - do bieżącej pielęgnacji wystarczy. Wiadomo, jak nie dotkaniemy samochodu to go perfekcyjnie nie wyczyścimy. Do mycia samochodu z ceramikę wystarczy standardowa metoda na dwa wiadra, raz na 2 miesiące.

Śmiało mogę polecić Cat Red z Przeźmierowa https://www.facebook.com/catredcolorchange/

Osobiście znam chłopaków co kleją i tych co aplikują powłoki więc zdecydowanie polecam!
Folie im szybciej nakleisz tym lepiej. Xpel ultimate to zdecydowanie dobry wybór.
Łącząc Xpel i CS Black pewnie jakiś rabat możesz ugrać :)