dareme89 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2017 Hej, dzisiaj Wam pokażę odgruzowywanie vw up! którego kupiliśmy kilka dni temu z Żoną. Poprzedni właściciel chyba od roku nie sprzątał w środku, w takim stanie pokazywał auto przekonała nas historia auta i stan powłoki lakierniczej, wiedziałem że odgruzować da radę wszystko stan auta z zewnątrz: Zestaw do mycia: Najpierw apc od shiny garage i lecimy uszczelki i loga: Teraz felgi: - monster wheel cleaner shiny garage - adbl tire and rubber cleaner Piana: wymieszane 50:50 snow foam good stuff +Snow White time shine Nadkola wyszorowane szczotka wygrana tu na forum Mycie: szampon presta maxi sudzz po myciu: zjeżdżamy do garażu, opony trochę się ubrudziły, zabieramy się za małe otarcia lakieru, gąbka bordowa scholl + scholl s17+ Teraz wosk: fusso soft docieramy i ląduje qd od angelwax szyby karcher window cleaner pozniej glaco plastiki zewnętrzne: koch refresh cockpit care opony black mamba shine, Felgi sonax bsd niestety felgi są w czarnym macie i bsd to średni pomysł, macie pomysł co fajnego można na nie kłaść? wnęki apc + sonax bsd i teraz stan środka Zaczynamy od podsufitki ( auto od palacza elektrycznych papierosów ): karcher rm760 + mikrofibra przejrzystość szyby w szyberdachu przed i po myciu karcherem odkurzamy, oczywiście niezawodny zestaw ssawek w akcji czyścimy środek apc shiny garage, plasttiki wysmarowane kochem, fotele leather cleaner + gliptone, szyby karcher środek na gotowo I auto na gotowo: Całość zajęła ok 7h.
grabek246 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2017 Fajny UP'ik😀 co to za szczota do nadkoli? Podeslesz lepsze foto albo linka? Coraz ładniejsze te białe samochody albo mi się zaczynają podobać😀
DZIADZIA Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2017 ładnie wyszło, szczurek we wnętrzu zacny... KOCH do wnętrza na zewnątrz hmmm, ciekawe jak to będzie długo siedzieć.
Michał126 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2017 Jak na taki ekspres, to mega wypas Ja bym się pierdzielił lekko 2x tyle Dwa pytania: 1. Psikasz Mambę prosto na oponę? Przecież przez to masz jakieś kosmiczne zużycie 2. Umweltplakette chyba nieaktualna? Ze złym numerem rejestracyjnym jest nieważna, można kupić aktualną za całe €5 i przykleić ładnie.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 24 Grudnia 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2017 Widac ze od razu auto wyglada jak nowe jedynie co ja zauwazylem to na lakier przed piana i myciem nie poszedl zaden t@g oraz nic na lotna rdze. A moze akurat ma na sobie duzo tego badziewia. Pozatym na jednym zdjeciu z polerowania bodajże to bylo nadkole to przed usuwaniem otarc lakier wydaje sie byc w lepszym stanie niz po (sadze po odbiciu lampy) chodz moze to kwestia zdjecia Zycze duzo km bez awaryjności
keza Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2017 Dobra ekspresowa robota, środek bardzo odżył po spotkaniu na swojej drodze detaliera. Tak jak @rygryss jestem ciekaw ile wytrzyma dressing do wewnątrz na zewnątrz.
Gość Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2017 Nie wiem kogo bardziej podziwiam: ludzi którzy jeżdżą w takim syfie czy ludzi którzy potrafią tak dobrze ogarnąć ten temat Dobra robota, tak trzymać
dareme89 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2017 Dzięki chłopaki już odpowiadam na pytania: 1. Odnośnie szczotki to poszukam jakiś zdjęć później bo sam nie wiem co to za firma. 2. Co do kocha. To sprawdzone na innym aucie. Miałem inne wcześniej preparaty specjalnie do zew i różnicy w trwałości nie zauważyłem. W okresie wiosna lato miesiąc leży a w zimę to wiadomo ze zależy jaka pogoda. 3. Mamba na pierwsza oponę idzie spryskiwacz, rozprowadzał aplikatorem a następne opony już samym aplikatorem robię 3. Naklejki wszystkie zejdą z szyby bo blachy są jesCze po poprzednim właścicielu i zmienia się. 4. Co do polerowania to wina zdjęcia. Nie złapał ostrości. Rysy były miejscowo tylko ściągane typu gąbka w rękę i pasta, nie chciałem lecieć maszyny właśnie ze względu na niepełna dekontaminacje. Auto na wiosnę będzie polerowane i wtedy będzie robione zgodnie ze sztuka. A teraz po prostu miało być odgruzowana tak jak czas pozwoli Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
DZIADZIA Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2017 3 godziny temu, dareme89 napisał: To sprawdzone na innym aucie. Miałem inne wcześniej preparaty specjalnie do zew i różnicy w trwałości nie zauważyłem. W okresie wiosna lato miesiąc leży a w zimę to wiadomo ze zależy jaka pogoda. proponuję zarzucić kocha typowo na zewnątrz i będziesz zadowolony, na chwile obecną dla mnie nr1 po gyeon trim... wydajność na bardzo wysokim poziomie
Moderator BiałyGTi Opublikowano 24 Grudnia 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2017 7 godzin temu, dareme89 napisał: Co do polerowania to wina zdjęcia. Nie złapał ostrości. Rysy były miejscowo tylko ściągane typu gąbka w rękę i pasta, nie chciałem lecieć maszyny właśnie ze względu na niepełna dekontaminacje. Auto na wiosnę będzie polerowane i wtedy będzie robione zgodnie ze sztuka. A teraz po prostu miało być odgruzowana tak jak czas pozwoli No to wyjaśnione i zastrzeżeń nie mam robota dobra teraz zeby zona dbała. Takie brudne auta sa fajne i nie fajne Fajne bo widac efekt pracy jakie sie w nie wlozylo Nie fajne bo tyle trzeba sie napracowac zeby osiagnac efekt
makaveli2pac Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2017 Kolego znam tego up!. Nie kupiles go przypadkiem w Policach na krzyzowce w msciecinie w domku jednorodzinnyn. Wlascicielka nie byla.mloda dziewczyna o imieniu Magda. Jej ojciec nie jezdzil Infiniti czarnyn
dareme89 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2017 Kolego znam tego up!. Nie kupiles go przypadkiem w Policach na krzyzowce w msciecinie w domku jednorodzinnyn. Wlascicielka nie byla.mloda dziewczyna o imieniu Magda. Jej ojciec nie jezdzil Infiniti czarnyn Ja go kupiłem już od kogoś innego, to co Ty opisujesz to mówisz o pierwszym właścicielu chyba jak masz jakieś ciekawe info to pisz na priv Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Raffer Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2017 Bardzo dobra robota, mógłbyś powiedzieć jakiego Karchera używasz do szyb? Fajna maszynka (?)
dareme89 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2017 Chodzi o tego karchera natomiast robotę dla mnie robi ten płyn, zero smug i bardzo dobrze doczyszcza, na pewno o wiele lepszy od kilku płynów które są tu zachwalane i przetoczyły się prZez mój garaż Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ziomson Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2017 Taki Karcher podejdzie do przednich szyb od środka? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2017 Nie za bardzo wg mnie, za mało poręczny (przynajmniej mój WV5) a i tak dobrze jest po nim przetrzeć jeszcze mikrofibrą więc imho szkoda zachodu
MlodyKoguT Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2017 Po tej myjce zawsze po bokach zostaja linie nie wciagnietego plynu do maszynki i trzeba docierac a moim zdaniem plyn nie nadaje sie do wypracowywania recznego mf. U mnie strasznie sie mazal
dareme89 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2017 Maszynki nie używam na aucie tylko samego płynu. Docieram zawsze ręcznikiem papierowym chłonnym i nie ma problemu z mazami. Natomiast w domu jak używam maszyny do luster okien to po użyciu maszynki tez docieram małe paski ręcznikiem. Na pewno o wiele szybciej niż tradycyjna metoda. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ari Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2018 Efekt końcowy super. Nie rozumiem czemu przy takim arsenale produktów zabrakło troszkę prawidłowej kolejności ich użycia. Zdecydowanie lepiej było wypędzlować auto po użyciu pre-washa zamiast ciorać piaskiem po lakierze (szczególnie przy wlewie paliwa).
Adamczqk Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2018 Super efekt końcowy Szczurek w środku zdrowy
qdlatyNH Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2018 Nieźle, ja to bym chyba z tydzień siedział żeby co odszczurzyc. Swoją drogą jak zobaczyłem zdjęcia środka, to ja w dostawczym, który kupiłem jakiś czas temu miałem czyściej a auto było po firmie budowlanej. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka
dareme89 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2018 Efekt końcowy super. Nie rozumiem czemu przy takim arsenale produktów zabrakło troszkę prawidłowej kolejności ich użycia. Zdecydowanie lepiej było wypędzlować auto po użyciu pre-washa zamiast ciorać piaskiem po lakierze (szczególnie przy wlewie paliwa). Wszystko było podyktowane wygoda. Tak jak mówiłem na wiosnę będzie korekta wiec za bardzo się nie martwiłem o lakier. Mycie z zew to bardziej był dodatek po prostu, główny cel to był środek. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi