Jump to content

Recommended Posts

• Moderator
Posted

2017-12-01_23_01_58-_Shiny_Garage_Interi

Opis Producenta:

Cytat

Shiny Garage Interior Cleaner to wielofunkcyjny, gotowy do użycia produkt przeznaczony do czyszczenia wszelkich elementów wewnątrz samochodu. Bez problemu usuwa zabrudzenia z plastików, podsufitki, mniej uciążliwe plamy z tapicerki czy elementów skórzanych. 

Preparat zawiera aktywne składniki czyszczące dzięki którym szybko penetruje i rozpuszcza zabrudzenia, pozwalając na ich skuteczne i bezpieczne usunięcie.

- wydajny,
- łatwa aplikacja,
- skuteczny na każdej powierzchni,
- nie pozostawia tłustego nalotu,
- przyjemny, jabłkowy zapach.

Przystępujemy do zabawy

2017-12-01_20.11.45.jpg

Etykieta:
2017-12-01_20.11.56.jpg

Pacjent to 13 letnie MK1 z wnętrzem ostatni raz pranym około 3 lata temu.

2017-12-01_20.12.25.jpg

Konsystencja wodnista, wydajna i mająca świetny zapach:
2017-12-01_20.12.55.jpg

Pierwsze szczotkowanie - dość szybkie i pobieżne.

Normalnie szok. Ile tego syfu tam siedzi ;/

Wspominałem wiele razy, że nie nawidzę robić wnętrza ale najwyższy czas się za to zabrać ;/
2017-12-01_20.14.22.jpg

Próbowałem sklecić jakies 50/50
2017-12-01_20.15.17.jpg

Czysta MF przed szczotkowaniem
2017-12-01_20.15.54.jpg

Szczotkujemy
2017-12-01_20.17.00.jpg

Wycieramy.

Blehhhhh ;/
2017-12-01_20.17.19.jpg
2017-12-01_20.17.29.jpg
2017-12-01_20.18.28.jpg
2017-12-01_20.19.13.jpg

Bleeeeh
2017-12-01_20.19.16.jpg

Mała pianka i dajmy mu 2 minuty na zadziałanie.
2017-12-01_20.19.52.jpg

Aparat złapał przebicia. Środek czysty.
2017-12-01_20.21.04.jpg

Walczmy dalej. Całe auto.

2017-12-01_20.34.03.jpg

Wszystkie boczki zajęły mi jakieś 15 minut. RE WE LA CJA !

Efekt po i oczywiście 50/50

2017-12-01_20.52.35.jpg
2017-12-01_20.59.42.jpg

Po lewej wyczyszczone po prawej nie. Efekt zauważalny.

Podsumowanie.

+ Produkt robi to co ma robić i zajmuję mu to bardzo krótko.

+ Świetnie pachnie.

+ Jest bardzo wydajny

Polecam każdemu sprawdzić u siebie. Moje boczki odzyskały dawną świeżość i głębie czystości. Wszystko na plus.

Pozdrawiam :)

Posted

Czekam aż ktoś zrobi porównanie Gyeon Vinyl Clenaer , Custom Factory i z Sonax Profiline Interior Plastic Cleaner , który notabene @Domel mógłby przypaść Ci do gustu przez to że zostawia po sobie już jakieś matowe wykończenie , fajnie pachnie , no i pracuje się przyjemniej niż APC a na koniec w razie potrzeby i tak można nałożyć swój ulubiony dressing

• Moderator
Posted

Muszę poważnie zabrać się za moje wnętrza, takze nie ukrywam że planuje porównania z innymi produktami ;)

Posted

Co to za szczoteczka, którą szorujesz? Spisuje sie? Czasami trudno uwierzyć ile syfu chowa się na plastikach. Wydaje się czysto, a po myciu mikrofibra ukazuje przykrą rzeczywistość xd

Posted
4 godziny temu, DrozdekPL napisał:

Sonax Profiline Interior Plastic Cleaner , który notabene @Domel mógłby przypaść Ci do gustu przez to że zostawia po sobie już jakieś matowe wykończenie , fajnie pachnie , no i pracuje się przyjemniej niż APC a na koniec w razie potrzeby i tak można nałożyć swój ulubiony dressing

@DrozdekPL zgadzam się z Twoją opinią o Sonax jest mega i mi bardzo przypadło do gustu;):D

• Moderator
Posted
23 godziny temu, Brusu napisał:

Co to za szczoteczka, którą szorujesz? Spisuje sie?

hahaha zabij mnie :P to jest szczotka do polerowania butów z Wojasa :D Ale włosie ma super i wiozłem ją do tapicerski :D

Posted

Jak coś jest "głupie" ale działa to już nie jest głupie xd trzeba bedzie obadać:p

Posted
2 godziny temu, Brusu napisał:

Jak coś jest "głupie" ale działa to już nie jest głupie xd trzeba bedzie obadać:p

Dlaczego głupie? :)

Mam te same szczotki co @Domel z wojasa właśnie. Nie różnią się niczym w porównaniu z tymi "detailingowymi" ze sklepów poza ceną... Głupie jest w tym przypadku przepłacanie :)

Posted

Dlatego dałem w cudzysłów ;) nie uważam tego za głupie ale tak mi to powiedzonko jakoś podpasowało. Kurde, faktycznie, sprawdziłem w necie takową szczoteczke. Dycha różnicy w takim produkcie w porównaniu z colourlockiem to już coś ;)

Posted
17 minut temu, Fredi88 napisał:

Nie różnią się niczym w porównaniu z tymi "detailingowymi" ze sklepów poza ceną... Głupie jest w tym przypadku przepłacanie

To dziwne , bo niedawno krucjatę toczyłeś bo ktoś użył pędzelka z Casto zamiast  "cholernie drogiego ale detailingowego" :o

• Moderator
Posted
15 minut temu, powalla napisał:

To dziwne , bo niedawno krucjatę toczyłeś bo ktoś użył pędzelka z Casto zamiast  "cholernie drogiego ale detailingowego" :o

hahaha :D

nie dajmy się zwariować ;) Ok to nie lakier albo atłasowe suknie ;)

Posted
13 minut temu, powalla napisał:

Nie wiem, czy źle wstałeś, czy ból głowy... czy d*py czy zwykłe czepialstwo... Nie rozumiem wyciągania takich nic nie znaczących rzeczy w temacie z interior cleanerem. Widocznie musisz mieć ze sobą jakiś problem i tylko czekasz żeby jakiś stary problem wygrzebać i komuś coś dopiec. Nie mój problem...

Niestety masz jakieś braki w pamięci bo problemem nie było to gdzie był pędzel kupiony a to, że był z metalową skuwką przez co było niebezpieczeństwo porysowania lakieru i radziłem na przejście na okrągłe pędzelki plastikowe które są po prostu bezpieczniejsze i poręczniejsze. A czy one są detailingowe czy nie to mam głęboko w 4 literach. Swoje kupiłem w sklepie kompletnie niezwiązanym z detailingiem (obi chyba), ale jak nie chce mi się specjalnie jechać do obi to przy okazji zakupów wrzucę sobie do koszyka pędzelek ADBL czy SG. Nie widzę w tym problemu. Nie jestem typem człowieka co złotówkę ogląda 2 razy z 2 stron. Nie jestem też "bananem" i to, czy na wiaderku mam castorama czy meguiars jest mi obojętne pod warunkiem, ze oba są tak samo praktyczne i wygodne w pracy. Pędzelki płaskie z metalową skuwką nie są... dlatego polecałem plastikowe okrągłe. Gdzie kupione to obojętne. Jeszcze jakieś asy w rękawie masz?

Posted
4 minuty temu, Fredi88 napisał:

był z metalową skuwką

Taaa ale owinięty był taśmą i metal rdzewiał ...no ale Ty miałeś inne zdanie. Teraz je zmieniałeś ...no cóż tylko krowa zdania nie zmienia ;)

Posted

@powalla czy ty potrafisz choć raz przeczytać ze zrozumieniem co napisałem?! Pomogę ci...

23 minuty temu, Fredi88 napisał:

radziłem na przejście na okrągłe pędzelki plastikowe które są po prostu bezpieczniejsze i poręczniejsze.

23 minuty temu, Fredi88 napisał:

Nie jestem też "bananem" i to, czy na wiaderku mam castorama czy meguiars jest mi obojętne pod warunkiem, ze oba są tak samo praktyczne i wygodne w pracy. Pędzelki płaskie z metalową skuwką nie są... dlatego polecałem plastikowe okrągłe.

To odnośnie ich owinięcia. Tamte były z tego co pamiętam nieowinięte. Owinięte miałeś ty. Dla mnie są również niepraktyczne bo niewygodne. I tyle... więcej OT ciągnąć nie mam zamiaru. Jeśli masz jakieś pytania, uwagi, lub jesteś ciekawy moich preferencji pędzelkowych :shock: to możesz zapytać na PW a nie śmiecić w temacie.

Edit... Czyli jednak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem :lol: