Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam! Mam pytanie.  Czy walczył ktoś z zarysowaniami na powierzchniach chromowanych? Konkretnie chodzi o takie mikrorysy,  swirle na chromie. Jak pozbyć się takiego diabelstwa? 

Posted

Wiele firm (Meguiars ,Sonax, i inne) produkujące kosmetyki samochodowe posiadają w swojej ofercie pasty do polerowania chromu i aluminium

• Administrator
Posted

To, że posiadają to jedno a drugie to czy to działa? Mam na myśli prawdziwy, 30-sto letni chrom.

• Moderator
Posted
59 minut temu, AreK napisał:

To, że posiadają to jedno a drugie to czy to działa?

cos tam działa na mikroryski i jakies holsy bedzie ok ale na rysy juz nie ogarniasz zadna pasta 

Posted

stare 30 letnie chromy to zazwyczaj są na niklu, ciężko coś po działać, czasem na filcach bawełnianych dobrze działają te pasty w formie stałej do metali takie kostki.

• Administrator
Posted

Przetestowałem sporo produktów i stąd moje pytanie. Jest świetny system do chromów ale niestety niedostępny w Pl.

Posted

Kiedys testowałem menzerne fg400 w połączenii z padem filcowym do szkła. Dawało rade ale mialem tylko mały skrawek zderzaka do testów.