grabek246 Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2017 Witam, jest to moja pierwsza relacja na forum pomimo tego że jestem tu z Wami już kilka dobrych lat. Bohaterem relacji jest nowy nabytek rodzinny czyli Cytryna C2, małe miejskie autko z bardzo małym i oszczędnym silniczkiem 1.1. Nie jest to jakiś demon prędkości ale jak na tą moc i wagę auta daje rade. Cytryna miała być tylko zabezpieczona przed nadchodząca zimą. Wielu zdjęć brakuje bo nie mam 3 rąk:D Lista użytych kosmetyków: -zasadowa piana aktywna noname -ADBL Vampir Liquid -Prickbort -ADBL Yeti -Good Stuff Grizzly Power Shampoo -Mothers Pro All-purpose Cleaner -Shiny Garage Pure Black Tire Cleaner -IPA -CarPro Erasser -SOFT99 Fusso Coat 12 Months Dark Wax -Rain-x -Fireball Ultimate Tire Coating Wax Red -ADBL QW -ADBL SSW -Shiny Garage Interior Quick Detailer -LARE LD09-125 LITE Itd.... Stan po przyjeździe: W celu zmycia grubej warstwy brudu używam zasadowej piany aktywnej. Fakt że słabo się pieni ale fajnie rusza dziady:D Lakier po spłukaniu Odczekałem chwilę i na delikatnie mokre auto wpadł Prickbort i Vampir Liquid Podczas gdy Prickbort i Vampir działają na lakierze ja przygotowuje piane Prick i Vampir działają dalej Następnie pianujemy wszystko Yeti Yeti leży już kilka minut, czas przygotować kubły do mycia Auto umyte i spłukane, niestety nie mam zdjęć. Następnie APC Mohersa i czyścimy elementy plastikowe na zewątrz Opony oraz uszczelki wokół szyb wyczyszczone Shiny Garage Pure Black Tire Cleaner Cytryna dokładnie spłukana i osuszona Wjazd do garażu i sprawdzamy co się dzieje pod halogenem Na korektę nie było czasu, auto miało zostać tylko zabezpieczone przed zimą Citroen został oczyszczony na DA cleanerem. Przed woskowaniem dokładnie odtłuszczamy IPA 1:1 a dla pewności CarPro Erasser Jako zabezpieczenie Fusso w dwóch warstwach Na szyby Rain-x Opony, plastiki zewnętrzne i uszczelki pokryte dressingiem od Fireball Wnęki drzwi, bagażnika zabezpieczone ADBL QW Wnętrze tylko odkurzone a plastiki odświeżone i przetarte z kurzu za pomocą Shiny Garage Interior Quick Detailer Dwie warstwy Fusso dodatkowo przetarłem ADBL SSW Efekt końcowy Wiem, dużo rzeczy można było zrobić lepiej i dokładniej ale tu nie było czasu. Lakier jest okropnie porysowany i po zimie przyjeżdża na korektę i powłokę Dziękuję za uwagę i do następnej relacji!
Gold_Car Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2017 Kolego jakie stężenie zrobiłeś Shiny Garage Pure Black Tire Cleaner do uszczelek ? Też się zastanawiałem nad użyciem tego środka zamiast apc . Bo Black od SG zawiera jakieś środki konserwujące gumę a apc nie .Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
czakisek Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2017 Swietne autko i mocno odrzylo
Malinek Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2017 Fajna praca auto wygląda dużo lepiej ja bym SSW dał dopiero po ktoryms myciu a nie od razu no to teraz czekamy na relacje z korekty w PSB 1
PiterG Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2017 Auto in + odżyło. Lubię cytrynę c2... Tak jak mój przedmówca... "nie zaczął bym" od SSW Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2017 Miło widzieć Użytkownika z moich okolic (Limanowa) - interesująca relacja, bardzo dzobry efekt - jest dobrze:)
grabek246 Opublikowano 24 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2017 @Gold_Car SG w stosunku 1:4. Zawsze czyszcze nim uszczelki, jest dużo skuteczniejszy niz apc Co do aplikacji ADBL SSW odrazu po Fusso to chciałem poprostu zabezpieczyc wosk zeby w spokoju sie zwiazal z lakierem. Nie powinno zaszkodzic a może tylko pomóc
Grzechu23 Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2017 Bardzo fajna relacja, auto nabrało znacznie wizualnej "mocy" Duży plus
Lotek900 Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2017 Widzę że kolega z moich rodzinnych stron KCH. Wóz fajnie się prezentuje po Twojej robocie.
grabek246 Opublikowano 25 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2017 @Lotek900 dzieki i pozdrawiam
marco80 Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2017 Niestety ten lakier rysuje się niemiłosiernie, skoro twierdzisz że jakoś to jedzie to pomyśl co potrafi z niego robić 2x więcej mocy pozdr
Jacus Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2017 W dniu 14.10.2017 o 23:10, marco80 napisał: Niestety ten lakier rysuje się niemiłosiernie, skoro twierdzisz że jakoś to jedzie to pomyśl co potrafi z niego robić 2x więcej mocy pozdr Oj tak, miałem okazję jechać na prawym rajdową C2 kolegi, pojemność 1.6 ? Chyba takie wychodziły ? Lekko pomodzony silnik - zbiera się i to galancie Co do samej relacji - niby korekty nie było, ale wygląda naprawdę dobrze Czym robisz zdjęcia ?
grabek246 Opublikowano 16 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2017 @Jacus. Fotu robione telefonem. Fakt ze wygląda to fajnie ale już kiedyś bylo pisane że fusso daje fajny look. A tu Fusso plus ADBL SSW mogło siąść tulko lepiej😀😀😀😀
Jacus Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2017 @grabek246 mialem po prostu wrażenie, że jakiś szerszy obiektyw masz, bo tak fajnie całe auto łapie
grabek246 Opublikowano 17 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2017 @Jacus. To jakas funkcja w aparacie. Ogólnie telefon to Lg G6
Piotrek Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2017 Ładnie odżyła C2ka. Dobra robota. Konfiguracja to zupełne przeciwieństwa, ale lakier mam taki sam. Czysty Black Onyx robi robotę
grabek246 Opublikowano 22 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2017 @Piotrek dzięki, na wiosnę po korekcie powinno wyglądać to zdecydowanie lepiej. Myślę też o powłoce bo nie chce polerować co chwilę
grabek246 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2018 Autko jeździ wiec trzeba myć😂
Rekomendowane odpowiedzi