Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witajcie ! ;) 

Przez ten weekend miałem okazję "odgruzować" trochę auto mojego kolegi. Volkswagen Transporter T5 - auto typowo robocze ( brudni robotnicy i te sprawy :P ) przyjechało ( a w zasadzie ja nim przyjechałem ) w sobotę po południu na odświeżenie wnętrza, także salonówki się nie spodziewajcie :D Pogoda przez ten weekend straszna, brak garażu daje mi się coraz bardziej we znaki, ale powoli nad tym pracuje :P Przejdźmy do relacji, postaram się po kolei przedstawić co było robione ( tak jak w poprzednich relacjach :D ) 

"Koń jaki jest, każdy widzi" :D 

vw_t5_002.jpg

vw_t5_003.jpg

vw_t5_004.jpg

vw_t5_005.jpg

vw_t5_006.jpg

vw_t5_008.jpg

vw_t5_009.jpg

vw_t5_010.jpg

vw_t5_011.jpg

vw_t5_013.jpg

vw_t5_014.jpg

vw_t5_015.jpg

vw_t5_016.jpg

vw_t5_017.jpg

vw_t5_018.jpg

vw_t5_019.jpg

vw_t5_020.jpg

vw_t5_021.jpg

vw_t5_022.jpg

vw_t5_025.jpg

vw_t5_026.jpg

Na początek zdało by się trochę odkurzyć

vw_t5_028.jpg

Bardzo przydatne urządzenie, ale zdecydowanie lepiej kupić ten dołączany do odkurzacza :) 

vw_t5_027.jpg

vw_t5_029.jpg

Podsufitka po odkurzaniu wygląda o niebo lepiej ;)

vw_t5_031.jpg

Czas ją uprać ! Tutaj z pomocą przychodzi LCK Attack w stężeniu 1:7 

vw_t5_033.jpg

vw_t5_035.jpg

vw_t5_036.jpg

vw_t5_037.jpg

vw_t5_038.jpg

Większość plastików była czyszczona tym zestawem ;)
ADBL APC PRO 1:10 + pianowniczka + pędzelek + magiczna gąbka

vw_t5_034.jpg

vw_t5_039.jpg

vw_t5_040.jpg

vw_t5_041.jpg

vw_t5_042.jpg

vw_t5_043.jpg

vw_t5_044.jpg

Ciemno, zimno, deszcz pada, ale robić trzeba. Z pomocą przyszedł halogen :D 

vw_t5_046.jpg

vw_t5_047.jpg

vw_t5_048.jpg

Tutaj odpuściłem, robota po ciemku to nie robota :/ Brak garażu tak bardzo daje się we znaki 

Niedziela - dzień drugi. Z samego rana zrobiłem szybki wypad na grzyby i po powrocie wziąłem się do pracy. Tutaj mam już mniej zdjęć, bo po prostu nie miałem już czasu na fotki :/ 

Czas na pranie foteli, jako prespray użyłem LCK Attack w stężeniu 1:7, natomiast do płukania Valet Pro Carpet Cleaner w stężeniu 1:80 bodajże :P  
Tradycyjnie pomógł mi w tym Grześ ( jak Grześ wygląda każdy chyba wie :D ) 

vw_t5_049.jpg

Woda po pierwszym fotelu :P 

vw_t5_050.jpg

Podłogę też ruszyłem APC PRO 1:4

vw_t5_051.jpg

vw_t5_052.jpg

vw_t5_053.jpg

Podejście do pasów też zrobiłem przy użyciu LCK 1:7 i filcu do czyszczenia pasów ( podobno ). Chyba muszę się podszkolić, aczkolwiek jakby warunki były lepsze to może wyszło by to lepiej :P 

vw_t5_054.jpg

Tylna kanapa - masakra :( 

vw_t5_057.jpg

vw_t5_058.jpg

vw_t5_059.jpg

vw_t5_060.jpg

Czyszczenie szyb to zasługa Auto Glym Car Glass Polish 

vw_t5_061.jpg

vw_t5_063.jpg

Na plastiki wleciał Natural Look 

vw_t5_062.jpg

No i efekt końcowy :) 

vw_t5_065.jpg

vw_t5_066.jpg

vw_t5_067.jpg

vw_t5_068.jpg

vw_t5_070.jpg

vw_t5_071.jpg

Pamiętacie zdjęcie podłogi po umyciu ? Sam się oszukałem, bo podłoga była jeszcze mokra dlatego sprawiała wrażenie "jak nowej " 
Niestety nie domyła się dokładnie, a mi brakło czasu żeby to poprawić :/ 

vw_t5_072.jpg

vw_t5_074.jpg

vw_t5_075.jpg

vw_t5_076.jpg

vw_t5_077.jpg

I to by było na tyle :) Nie wszystko wyszło tak jak chciałem, ale auto odżyło :D 
Dziękuję za obejrzenie :P 

Posted

Swietna robota. Szczególnie szacun za wkład pracy przy braku garażu , wiem jak to jest... . No tu to widać brud, nie to co jakiś listek, lub kilka ziaren piasku na podłodze i na łączeniach/przeszyciach siedzeń. Lubię takie "brudaski" bo widać pracę, pewnie za kilka dni będzie wyglądać tak jak przed czyszczeniem, jak to auto służbowe...

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Posted
31 minut temu, Gold_Car napisał:

Swietna robota. Szczególnie szacun za wkład pracy przy braku garażu , wiem jak to jest... . No tu to widać brud, nie to co jakiś listek, lub kilka ziaren piasku na podłodze i na łączeniach/przeszyciach siedzeń. Lubię takie "brudaski" bo widać pracę, pewnie za kilka dni będzie wyglądać tak jak przed czyszczeniem, emoji6.png jak to auto służbowe...

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Dziękuję :) Co do garażu to jest już parę zamysłów, trzeba tylko dojść do porozumienia :P Co do brudasków to również je lubię, człowiek się nie nudzi, efekt widać i można się czasem zdziwić :P 

Posted

Dobra robota, lubię takie prace gdzie widoczny efekt jest spotęgowany tym co było przed. Jak się pobrudzi to wróci znowu, pracy będzie trochę mniej ale nadal z przyjemnością. :D

Posted

Dobra robota, wiem ile to pracy bo sam ostatnio robiłem Vivaro ( jest relacja ) wnętrze wyglądało podobnie. Niby roboty od groma ale człowiek jak dostanie szczura to się cieszy :D bo wtedy dopiero widać efekty ;)

Posted
5 godzin temu, Balzac napisał:

Super!!!!! Szacun ze miałeś jeszcze czas na zdjęcia 

Dziękuję :) Starałem się zrobić jak najwięcej zdjęć :D 

4 godziny temu, KapselK napisał:

Dobra robota, lubię takie prace gdzie widoczny efekt jest spotęgowany tym co było przed. Jak się pobrudzi to wróci znowu, pracy będzie trochę mniej ale nadal z przyjemnością. :D

Dziękuję :) Wróci wróci, byle by pogoda była .. albo garaż :D 

4 godziny temu, Malinek napisał:

Dobra robota, wiem ile to pracy bo sam ostatnio robiłem Vivaro ( jest relacja ) wnętrze wyglądało podobnie. Niby roboty od groma ale człowiek jak dostanie szczura to się cieszy :D bo wtedy dopiero widać efekty ;)

Dziękuję, relację chyba widziałem, zaraz zajrzę jeszcze raz :D Ogólnie jakoś mega dużo pracy nie było, ale tak jak mówisz niby powinno się płakać, że szczur a tu człowiek się cieszy, bo będą zdjęcia na forum :D  

Posted

Robiłem dwie takie T5tki tylko w wersji caravella. 4 fotele + 1 kanapa. Robiłem wszystko. Prania podłogi, foteli, kanapy, podsufitki, czyszczenie plastików, szyb, wnęk i mycie z zewnątrz. Czasu nawet nie liczyłem, ale wyszło mega długo. Nie chciałbym chyba tego powtórzyć. Robiłem też Renault Mastera II w takiej wersji jak twoja T5tką i dobrze wspominam. Szybko, przyjemnie, łatwy demontaż foteli, duża różnica przed i po pracy co jest zawsze satysfakcjonujące. 

Posted

Świetna robota. Co do podłogi, też robiłem T5 i tak samo się złapałem na podłodze jak ty, ale poprawka szczotką ryżową i wyszło git ;)

Posted
2 godziny temu, Zdroja0 napisał:

Robiłem dwie takie T5tki tylko w wersji caravella. 4 fotele + 1 kanapa. Robiłem wszystko. Prania podłogi, foteli, kanapy, podsufitki, czyszczenie plastików, szyb, wnęk i mycie z zewnątrz. Czasu nawet nie liczyłem, ale wyszło mega długo. Nie chciałbym chyba tego powtórzyć. Robiłem też Renault Mastera II w takiej wersji jak twoja T5tką i dobrze wspominam. Szybko, przyjemnie, łatwy demontaż foteli, duża różnica przed i po pracy co jest zawsze satysfakcjonujące. 

Mastera też robiłem :P Tylko że był fotel kierowcy no i ten obok, nie było tyłu. Wywaliłem fotele na zewnątrz, podłogę wyjąłem i wymyłem myjką :D Nawet zabezpieczyłem blachę pod podłogą i też jakoś się długo nie zeszło :D Mycie tej T5 to by było dla mnie wyzwanie, tym bardziej, że na dachu jest bagażnik jeszcze.

2 godziny temu, kursien napisał:

Praca mega! ciekawe za ile dni wróci do stanu z przed czyszczenia :/:P:) 

Dziękuję :P Myślę, że wystarczy miesiąc, aczkolwiek rozmawiałem dzisiaj z właścicielem i mówi, że szkoda mu będzie ją ubrudzić  :D 

35 minut temu, Dante05 napisał:

Świetna robota. Co do podłogi, też robiłem T5 i tak samo się złapałem na podłodze jak ty, ale poprawka szczotką ryżową i wyszło git ;)

Dziękuję :) Mi niestety brakło czasu i zaczął też lać deszcz przez co musiałem także odpuścić finalne odkurzanie tylnej wycieraczki :/ 

Posted

Do mycia tej podłogi polecam jakiegoś Tire and Rubber Cle nera, poza tym trzeba ja dobrze zabezpieczyć bo ta guma łapie wszystko jak szalona i nawet w nowym aucie nie idzie domyć jej samą wodą  

Posted

Duży wkład pracy no i super efekt. Tak z ciekawości ile za taką robotę bieżecie?