KapselK Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2017 Znajomy poprosił mnie, żebym trochę zajął się jego Audi, z początku miałem ogarnąć wnętrze oraz umyć z zewnątrz bez dekontaminacji czy woskowania. Dzień później zadzwonił, czy ogarnę mu jeszcze lampy, które były trochę zmatowiałe i pożółkłe. Całkowity czas pracy 8-9h, rozłożyłem to sobie na dwa dni bo tak i najlepiej pasowało, wczoraj wnętrze oraz lampy, dzisiaj mycie. Poniżej chemia, której używałem oraz zdjęcia. Wnętrze 1. ExCede Adnanced APC 2. Unique Hestia 3. Siny Garage Perfect Glass Cleaner 4. Standardowe ssawki oraz mini ssawki do odkurzania 5. Szczotka do miejscowego przemycia plastików oraz druga do wyszczotkowania ziaren piasku z wykłazdziny Pre-wash oraz mycie właściwe 1. ADBL Yeti 2. szampon Koch Chemie 3. Dwa wiadra 4. Rękawica z mikrofibry Robale 1. Good Stuff Bug Remover Plastiki 1. Shiny Garage Jet Black Szyby 1. Rain-X 2w1 Opony oraz felgi 1. ExCede Tire and Rubber Cleaner 2. Tenzi Czysta Felga 3. Tenzi Krwawa Felga 4. ADBL Tire Dressing Zabezpieczenie 1. Duragloss 951 Lampy 1. papierki na mokro 800,1200,1500 2. Sonax Cutmax oraz Ex 04/06 3. DA das6 4. biały pad boskiego 80mm oraz żółty booskiego 80mm Zacznę od wnętrza i zdjęć w jakim stanie auto do mnie trafiło. Kolejna porcja zdjęć już po odkurzaniu, dresingach itd. Dalej lampy. Za bardzo się nie rozczulałem nad nimi bo miały być tylko liźnięte. Przed: Po: Dzisiaj zabrałem się za mycie, zdjęcia zabrudzeń. Swoją drogą myślałem, że moje BMW po przyjeździe z Niemiec było w słabym stanie lakierniczym, ale po umyciu Audi stwierdziłem, że było całkiem nieźle. Tak to wygląda na gotowo. Dzięki za poświęcony czas. Pozdrawiam.
kursien Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2017 fajnie odświeżone autko zmiana wyglądu radykalna jednakże szkoda że trochę poskąpiliscie dekontaminacji (choćby chemiczna) napewno lakier by zyskał na gładkości ps widać że właściciel sprytnie poradził sobie z brakiem oryginalnego dywanika gumowego bagażnika
KapselK Opublikowano 12 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2017 8 minut temu, kursien napisał: jednakże szkoda że trochę poskąpiliscie dekontaminacji (choćby chemiczna) napewno lakier by zyskał na gładkości Też żałuję, ale auto będzie sprzedane i dlatego bez dekontaminacji. Za to Audi odjechało ale przyjechało na robotę BMW E39 w M pakiecie, także jako fan marki micha już mi się cieszy.
Malinek Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2017 Ale styrane auto.. mimo nie dużego nakładu pracy fajnie odżyło też jestem fanem marki BMW, fajnie by było jakby wpadła relacja z pracy
KapselK Opublikowano 12 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2017 1 godzinę temu, Malinek napisał: też jestem fanem marki BMW, fajnie by było jakby wpadła relacja z pracy Wpadnie, wpadnie, ale po oględzinach jest znacznie lepiej niż powyższe A6.
DZIADZIA Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2017 świetna robótka, grubo miał materiału na sobie
marcinsk Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2017 fajna praca, jak kupował bym auto i oglądał zdjęcia po twojej pracy to na pewno bym zadzwonił..
Grzechu23 Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2017 Efektów nie da się nie zauważyć Auto mega zaniedbane (czyt. nadszarpnięte zębem czasu) i teraz wygląda całkiem dobrze
Lewus089 Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2017 Auto odżyło, robota na plus. Oponki elegancko ogarnięte a syfu było sporo. Rozcieńczałeś Excede Tire and rubber cleaner? Czy koncentratem jechałeś? Ile razy musiałeś myć oponki? Zastanawiam się właśnie między excede a adbl. Masz jakieś porównanie?Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
KapselK Opublikowano 13 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2017 4 godziny temu, Lewus089 napisał: Rozcieńczałeś Excede Tire and rubber cleaner? Czy koncentratem jechałeś? Ile razy musiałeś myć oponki? Rozcieńczenie 1:5, dwa razy opony czyściłem. Nie wiem jak radzi sobie ADBL, ale ja z ExceDe jestem mega zadowolony. Produkty były porównywane, poszukaj w dziale testy.
Lewus089 Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2017 Testy oczywiście przeczytane. Ale nadal nie wiedziałem, który z nich wybrać, więc chciałem przy okazji poznać Twoją opinie.Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
KapselK Opublikowano 13 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2017 Tak jak mówię, ja jestem zadowolony z ExCede, ale ADBL nie używałem. Miałem wcześniej Shiny Garage i ExCede wypadało lepiej.
sT3VE Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2017 Ale tam był armagedon Ale wysprzątane perfecto, aż chce się jeździć
Rekomendowane odpowiedzi