Moderator Domel Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Opis Producenta: Cytuj Angelwax Elixir został opracowany, aby przywrócić idealny wygląd elementom wykonanym z winylu ,plastiku oraz elementom gumowym jak opony czy uszczelki. "Eliksir" jest na bazie wody co czyni go bardzo prostym w użyciu ,pozostawia po sobie naturalne satynowe wykończenie . Zastosowanie:Najlepiej aplikować przy pomocy gąbki lub aplikatora z mikrofibry, a nadmiar zetrzeć czystą i suchą ściereczką z mikrofibry. Kilka słów ode mnie: Postanowiłem dodać nowy temat bo nigdy nie istniał. Produkt raczej zapomniany i nie doceniany więc muszę go sprawdzić czy to tylko takie QD do opon czy pełnowartościowy i trwały dressing. Kupiłem ten produkt jakieś dwa lub trzy lata temu w MrCleanerze - nawet nie pamiętam kiedy. Postanowiłem go dziś sprawdzić Z tego co widzę to ciężko go już dostać. @MrCleaner chyba przestał być importerem - nie wiem a szkoda. Konsystencja: wodna Zapach: brak Test: Aplikacja jest rewelacyjna - bije na głowę nawet Mambę. Wystarczy psik i rozcierać gąbeczką. Mam stare czteroletnie opony - detailingowane dopiero od maja tego roku - dlatego maja wielki problem z wchłanianiem dresingów. Mamba ma u mnie tendencję do chlapania po lakierze po aplikacji podczas jazdy - nawet po przetarciu MF - tutaj po AW Elixir tez są widoczne kropeczki ale znacznie mniej niż po Mambie. Elixir na początku zostawia białe plamy - czyli produkt miał u mnie problem z wchłonięciem w oponę. Po 10 minutach schnięcia było OK. Produkt świetnie poczernia plastiki. Efekt: błyszczący - taki jak lubię Trwałość: testy w toku. Mini podsumowanie: po pierwszej aplikacji Elixir wygląda mi bardziej na QD do opon - czyli jednorazowy produkt do pierwszego deszczu - niż na pełno wartościowy, trwały dressing do opon. Ale pożyjemy, zobaczymy. Nie skreślam go po aplikacja i shine jest wprost bajkowy - idealny produkt na szybkie akcje na bez dotyku. 1
ghost Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2017 25 minut temu, Domel napisał: Efekt: błyszczący - taki jak lubię Trwałość: testy w toku. Jeżeli lubisz błyszczący... próbowałeś Brillance nakładać pędzlem na bogato, tak od serca? (bez docierania) Pierwszy tydzień szajn jeszcze większy niż powyższy. Drugi tydzień satyna. Trzeci tydzień intensywny i żywy czarny półmat. Po 3 tygodniach i 1000km siedzi i kropelkuje
Moderator Domel Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2017 3 minuty temu, ghost napisał: Jeżeli lubisz błyszczący... próbowałeś Brillance nakładać pędzlem na bogato, tak od serca? Tak. Ale jakoś mam złe doświadczenie z Briliancem. Dziwnie mi konserwował opony - robił się taki dziwny, klejący ulep na gumie. Bardzo szybko łapał i trzymał kurz.
ghost Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2017 24 minuty temu, Domel napisał: Tak. Ale jakoś mam złe doświadczenie z Briliancem. Dziwnie mi konserwował opony - robił się taki dziwny, klejący ulep na gumie. Bardzo szybko łapał i trzymał kurz. Dużo eksperymentowałem z aplikacjami i przyznam, że nie zauważyłem zjawiska. A nakładałem tak dużo, że przez pierwszą godzinę zanim się wchłoneło miałem wrażenie, że ocieka tłuszczem i że zbierze cały kurz z okolicy, a jakie było miłe zaskoczenie gdy tak sie nie stało. Przez conajmniej godzinę od zabiegu nie jeździłem i dodam, że u mnie wrażenia bardzo pozytywne. A w temacie Elixira, jak byś szukał, jest nadal dostępny w SCS.
Moderator Domel Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Odpicowałem dziś zimówki. Każda strona była myta SG Tire Cleanerem od 4-6 razy zanim piana z brązowej zmieniła się na białą. To sprawiło, że guma fajnie przyjęła dressing. Solidna, soczysta, równomierna czerń pojawiła się po około 10 minutach. Tak wyglądają opony po 50 kilometrach Czerń jest dalej głęboka i soczysta. Widzę, że dressing ten dobrze znosi Śląski kurz. Obiecuję że do przyszłej wiosny dorobię się lepszego aparatu foto - co by te relacje foto były bardziej przekonywujące 20 godzin temu, ghost napisał: A w temacie Elixira, jak byś szukał, jest nadal dostępny w SCS. SCS ? można prosic o link ? nie znam sklepu chyba.
Eidos71 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2017 18 minut temu, Domel napisał: SCS ? można prosic o link ? nie znam sklepu chyba. ShowCarShine - http://showcarshine.pl/
Moderator Domel Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2017 2 minuty temu, Eidos71 napisał: ShowCarShine - http://showcarshine.pl/ ahh :dump: racja
Fitte Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Super, coś starego a zarazem dla nas nowego :-) Nie można ciągle życ tym samy. Ciekawe jak dalej
Moderator Domel Opublikowano 1 Września 2017 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Września 2017 Minęło dokładnie 8 dni. Bez deszczu. 500km Blask już znikł ale widać, że coś jeszcze siedzi. W zasadzie blask znikł z przednich kół ale pod kątem na tylnych coś czasem jeszcze zalśni. Jak dla mnie - very good Opony nie myte ! Foty jak stał i stoi !
Moderator Domel Opublikowano 19 Listopada 2017 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2017 Efekt po prewashu i bezdotyku. AngelWax Elixir był nakładany 24 sierpnia i opony schowano do worka. Przekładka była 10 listopada. Auto jeździło 8 dni w deszczu i błocie. Efekt po myciu bezdotykowym i prewashu Shiny Garage Citrus PreWash Najpiękniej siedzi lewe przednie koło. Prawym omija się dziury i parkuje przy krawężnikach więc błota i brud więcej Info też tutaj:
Rekomendowane odpowiedzi