SzaKal Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2010 Witam Mam do was pytanie, jak sobie radzicie z piaskiem w tapicerce podłogowej, ostatnio miałem przyjemność odkurzać peugota 406, odkurzałem go dwie godziny a efekt i tak był mizerny, macie na to jakiś sposób czy po prostu odkurzacie tak długo aż piasku nie będzie. Najbardziej nie przepadam za odkurzaniem samochodów francuskich, a lubie odkurzać np.audi, bmw a volvo to już bajka, w tych samochodach może być wysypane wiadro piachu a raz się przejedzie odkurzaczem i już czysto A i jeszcze pytanko dotyczące sierści, oprócz szczotki gumowej to macie coś dobrego do jej usuwania ? Z góry dziękuje i pozdrawiam
PRO Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Jeśli chodzi o piasek, to nie wiem na czym może polegać problem, być może słaby odkurzacz. Sierść można również ściągać szczotka miedzianą, ważne żeby miała gęste i cienkie druty albo zwykłą gumową rękawicą przy tarciu włosy będą do niej przywierały.
Marco Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Fakt ,w renault tez jest problem z piaskiem. Wykładzina w tych autach jest pętelkowa i bardzo gęsta.Trzeba się napracować a i tak wszystkiego się nie usunie.
aro_77 Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 W fiacie brava czy w alfie 147/156 mam ten sam problem piasek sie gdzies tam wbija i trudno go wyciagnac nawet mocnym odkurzaczem.
PRO Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Może prowadzenie przed ssawką odkurzacza jakiejś szczotki podbijającej piasek do góry by pomogło. Ewentualnie delikatne zwilżenie materiału, aby włókna straciły trochę na sprężystości i łatwiej wypuszczały piasek.
timur Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Może prowadzenie przed ssawką odkurzacza jakiejś szczotki podbijającej piasek do góry by pomogło. Ewentualnie delikatne zwilżenie materiału, aby włókna straciły trochę na sprężystości i łatwiej wypuszczały piasek. zwilzać przed odkurzeniem nie polecam-zrobi sie jeszcze wieksze błoto polecam zaopatrzyć sie turbo szczotkę i mocny odkurzacz
SzaKal Opublikowano 23 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Odkurzacz który posiadam to Karcher NT 361 Eco więc myślę że wina odkurzacz to to nie jest, hmm może bym dokupił do niego tą turbo szczotkę ale z tego co wiem to ona jest dobra do usuwania sierści a nie piasku.
kanar Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Do piasku tez jest git, wytwarza wibracje na materiale i łatwiej piach wychodzi. mam ta karchera, oczywiście nie jest warta kasy którą za nią żądają w sklepach. Jest tandetnie wykonana i delikatna ale ciężko znaleźć jakąkolwiek alternatywę do aut.
aro_77 Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 A czy taka jak ta z aukcji allegro 969601264 to jest cos podobnego ?
kanar Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Dokładnie, coś takiego, napędzana ciągiem odkurzacza. Czasem jednak gdy mam oporowo uwalone auto wyciągam poczciwego Rainbowa w którym jest taka szczotka tylko elektryczna i się wspomagam się nią przy usuwaniu piachu.
timur Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 turbo szczotka jest idealna do takiej roboty,ja posiłkuje sie nią własnie w tedy kiedy jest kupa piachu-jak bedziesz kupował poprzez allegro wez najtansza(i nie musi byc przypisana do twojego odkurzacza,wystraczy przejsciowke dorobić) niczym one sie nie róznią,działanie jest to samo-jak chcesz zainwestować to są elektryczne(ja posiadam taka ale do dywanów)to maja swoj naped i w tedy dzialanie i efekt jest lepszy
Marco Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 Tylko jak oglądałem turbo/elektroszczotki to są one wszystkie raczej szerokie wiec może być kłopot z dostaniem się do zakamarków na podłodze... Np podstopnica na lewa nogę ma zazwyczaj szerokość ok 12cm wiec elektroszczota nie będzie przylegać cala powierzchnią. A może wcale nie musi?
SzaKal Opublikowano 24 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 Qrde tylko że myślę że może być problem z połończeniem tej turbo szczotki z rurą od odkurzacza Karcher
R0N1N Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 Do sierści polecam szczotkę z gumowym "włosiem" - mam malamuta i problem sierści w aucie znam z autopsji. Taka szczotka fajnie ściąga z tapicerki sierść, którą potem łatwiej odkurzyć. A co do turboszczotek, to rzeczywiście Rainbow ma w zestawie taką małą, specjalnie zrobioną do odkurzania tapicerek .Właśnie przymierzam się do "wypożyczenia" starego, wiernego Rainbow'a od rodziców żeby porządnie oba auta wyodkurzać po zimie.
timur Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 Qrde tylko że myślę że może być problem z połończeniem tej turbo szczotki z rurą od odkurzacza Karcher dopasować zawsze idzie-castorama lub inny podobny sklep oferuja rózne rurki np do wody a jak nie dobierzesz kupisz mniejsza a róznice obkleisz tasma i bedzie dzialać ja uzywam turbo szczotke o szerokości 20 cm a reszte (niedostepne miejsca) śćiagam giętką koncówką(allegro aukcja 944101451)
aro_77 Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 W sklepach z czesciami do odkurzaczy maja kupe przejsciowek sam mam jedna do ktorej np pasuja koncowki "zelmera" bo inaczej nie moglbym uzywac koncowek innych niz prod. mojego odkurzacz przewidzial.
SzaKal Opublikowano 24 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 To będę musiał się zaopatrzeć w jakąś turbo szczotke, tylko najlepiej nie za szeroką, dzieki za informacje, pozdro
timur Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 Do sierści polecam szczotkę z gumowym "włosiem" - mam malamuta i problem sierści w aucie znam z autopsji. Taka szczotka fajnie ściąga z tapicerki sierść, którą potem łatwiej odkurzyć. jestem ciekaw czy z takim czymś byś sobie poradził-klient przyprowadził mi 17 letniego golfa z taką tapicerka,sierść powbijana warstwami -stosowałem wszystko,tasma klejąca,turboszczotka,szczotka z własnym napędem,reczne wydłubywanie,szczotka o twardym włosie-pare godzin mi to zajeło ale wszystkiego niestety nie udało mi sie wyciagnać-klient po obejzeniu był i tak zadowolony bo juz myslał ze nic sie z tym nie da zrobić
Marco Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 orzesz fuck,jak można tak dopuścić. Miejsce psa jest w budzie... Ja się zawsze będę tego trzymał,choć lubię zwierzaki.
timur Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 he,he nie wszyscy sa fanatykami czystosci w samochodzie-ten przypadek akurat jest najbardziej drastycznym przezyciem w mojej karierze
Marco Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 Sierść swoja droga ale przecież musiało okrutnie śmierdzieć po psie w aucie...
kanar Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 Śmierdzi to dopiero jak się zmoczy wodą taki fotel
julian Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Marco Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 Nie no ludzie,nie pokazujcie mi takich rzeczy w jakaś traumę wpadnę...
Administrator Evo Opublikowano 3 Maja 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 O, zupełnie jak u siostry w Xsarze
Rekomendowane odpowiedzi