Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam Doradzcie Panowie jaki zestaw past i padów zebrac do korekty miekkiego lakieru w Hondzie? Dodam ze posiadam Polerke DA  Das6 oraz Rotacje Flexa.

Posted

Napewno pasty mniejszych pojemności bo będę robił zapewne tylko swoje auto a co do padow nie chce przepłacać...  Porostu chciałbym się coś zorientować w kombinacji past i padow przy miękkim lakierze 

• Moderator
Posted

jak mniejsze opakowania to zobacz sobie pasty Kocha bądź Sonaxa masz je w 250ml

a co do gabek/padów ja uzywam NAT-a oraz flexipads

Posted

Jesli czarna Honda to zaczalbym od DA i sonax 04-06 lub ponoc perfect finish sonaxa ale osobiscie nie stosowalem na DA.

Posted

Kolego, jeśli chcesz zrobić czarną hondę to współczuję :/

Te lakiery to jest tragedia, bo jeśli chodzi o wycięcie grubych rys to zrobisz to nawet RoyalPads`em pomarańczowym na paście Kocha 8.

Problem się robi przy usunięciu hologramów i mikro rys.

Ja bym Ci polecił kupić sobie pastę Carpro Essence, pomarańczowy RoyalPads onestep i katować ten lakier na DA.

Później polożysz sobie na to jakiś QD czy wosk i będziesz się uśmiechał od ucha do ucha.

W przypadku pełnej korekty to odpuść sobie, nawkurzasz się tylko i nie będziesz zadowolony...

Posted

Dzieki wielkie za sugestie.... Tak jak kolega "MBORO" mowi zapewne odpuszcze sobie pełna korekte... cos tam pokombinuje :) z tym nieszczesnym lakierem... bo z doswiadczenia lakier Hondy to od patrzenia juz sie rysuje:smile:

Posted

No wlasnie jest miekki na maxa, problem w tym że grubsze rysy zdjemiesz bez wiekszego klopotu, wykonczenie tego lakieru na lustro, to jest dopiero wyzwanie...

• Moderator
Posted

@bastek28 kup Sonaxa Perfect Finisha, pad tnący np: zielony Rupes, żółtego NATa, żółtego Royala czy coś w tym stylu. Maszyna DA w dłoń i jedziesz - trochę cierpliwości i "będzie pan zadowolony":)

Posted

A co powiecie zeby zamiast pasty Sonaxa Perfect Finish kupic  Sonax Profiline EX 04-06 ? Czytałem ze lepiej sie sprawuje z DA? 

A i czy moze orientujecie sie co sa warte gabki  "Thin" -czyli te ciensze np. z Royal Pads -ponoc lepiej sie nimi pracuje na DA? T

• 2 weeks later...
Posted

Troszke odgrzebuje ale moze sie przyda, na czarną Honde maszyna DA pad z mikrofibry z tłustą pastą tnącą typu koch 8.2, pozniej czerwona gąbka np.Nat i Koch antiholo. Wypracowany Antiholo zdjąć jakims pluszakiem i nie uzywac Ipy do wymywania, zamiast mogę polecic Nanolex EX, dotrzeć go gładką fibrą z zamknietym wlosiem, np Gyeon,Carpro,Nanolex, typowo do docierania powlok.

Posted

Dzieki Paweł.. ale zastanawiam sie nad one stepem.... pady z royala i pasta Sonaxa Perfect Finish i zobaczymy co z tego wyniknie...

a i dlaczego lepiej nie wymywac ipa tylko np. Nanolexem EX? wiem ze ipa trochu rozmazuje niz wymywa....

Posted
12 minut temu, bastek28 napisał:

a i dlaczego lepiej nie wymywac ipa tylko np. Nanolexem EX? wiem ze ipa trochu rozmazuje niz wymywa....

Możesz wymyć IPA lub ADBL Wipe Out Pro :) Używaj czystego Alkoholu izopropylowego . Pamiętaj żeby pryskać na mikrofibrę nie na lakier .

Posted

Ipa w przypadku czarnej Hondy, miekki-lepki lakier potrafi porysować, zostawi hologram.

Wipe Out wg mnie troche zbyt agresywny do tego typu lakierów.