Grzechu23 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2017 Witam Ostatni czasy szukałem czegoś do odświeżenia tapicerki skórzanej w swoim aucie i z czystej ciekawości wpadły mi w ręce dwa produkty od TENZI DETAILER Royal Class Czysta Skóra Royal Class Impregnacja Tapicerka to full (eko) skóra w obecnym dupowozie -> Skoda Superb II. Przebieg 240 tys km. Skóra sama w sobie przez ostatni rok była wspomagana raz na miesiąc produktem Nielsen Leather Maintaine. Ostatnia aplikacja w maju. Jest to produkt 2w1, czyli czyści i pielęgnuje więc skóra nie była jakoś mega szczurowato zapuszczona. Nie spodziewałem się po tych produktach efektu WOW, super mega itd Ok, przejdźmy do testu który był wykonany na fotelu pasażera. Tak to sie prezentowało przed czyszczeniem. Skóra mimo stosowania w/w Nielsena -> świecąca, sliska i troche twarda Głowni bohaterowie Leci taśma No to teraz cleaner - Czysta Skóra -> mikrofibra i czyścimy I są pierwsze efekty. Tak jak wspomniałem, fotele nie były zbytnio zapuszczone ale i tak moim zdaniem cleaner miał co robić i fajnie doczyścił powierzchnie. Zdjęcia tego nie oddają ale zrobiła sie mocno matowa. Czas na drugi krok czyli impregnacja dedykowanym zestawem. Oto on Tenzi nawet nawet sie postarało Fajnie zapakowane, a środku to co na zdjęciu. Mleczko do impregnacji 300 ml, mikrofibra, pad/gąbka do nakładania kremu oraz ulotka Tutaj z bliska Nakładamy cienką warstwę kramu na dołączony pad i smarujemy całą powierzchnie. Wg instrukcji na opakowanu, nie przecieramy MF, nie dociskamy mocno. Lekko nakładamy i zostawiamy do wchłonięcia. Tak też zrobiłem Krem nałożony, po około 3-4 minutach ładnie sie wchłonął w skore i można coś uchwycić Taśma out i mamy skromną 50/50. Dalej już bedzie troche lepiej Na zdjęciu nie ma niesamowitego efektu ale w rzeczywitości jest naprawde duuuzo lepiej. Co najważniejsze, skóra zrobiła sie koncu bardzo miękka, fajnie sie teraz układa. Zrobiła sie matowa i tego dokładnie oczekiwałem. Mały bonus Podłokietnik Cleaner 50/50 PODSUMOWANIE Produkty TENZI DETAILER zarówno cleaner 'Czysta Skóra' jak i krem 'impregnacja' spełniły moje oczekiwania. Skóra po aplikacji nabrała wigoru, zrobiła sie bardzo miękka, miła w dotyku. Zapach bardzo naturalny, nie chemiczny i nie jakiś sztucznie udający prawdziwą skórę. Zdaje sobie sprawę, iż nie są to w żaden sposób produkty premium, nie są to mocarze w swojej kategorii, ale ja osobiście po odświeżeniu całego wnętrza -> Polecam Chciałbym na sam koniec dodać bardzo ważny aspekt całej zabawy w ogólnej ocenie obu produktów. Cena! Czysta skóra - 11.50 zl Skóra Impregnacja - 29.50 zł Pozdrawiam
Pawel_t11 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2017 Jednak Tenzi trochę zdziałał, myślę że stosunek ceny do jakości jest bardzo dobry, ciekawe czy droższym środkiem byś wyciągnął coś więcej z podłokietnika
Arni Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2017 Fajnie byłoby porównać te produkty z czymś bardziej markowym, może nie Colorlock, ale choćby Lexol, czy jakiś Megs 2w1, najlepiej na jasnej mocniej brudnej skórze. Ciekawe że to ma się wchłonąć.
Piotrek Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2017 @Grzechu23 Dosyć ciekawie wygląda seria Detailer. W mojej ocenie lepsze efekty czyszczenia byłyby w połączeniu ze szczotką do skóry np. Colourlocka czy SV. Nie mniej, dzięki za test
zmorka Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2017 Trochę to dziwne, jakieś dwa lata temu zrobiłem test przy użyciu środków tenzi, z tym że bez napisu "detailer", załączyłem zdjęcia przed czyszczeniem i poza tym że czepialiście się Ph to nikt nic nie komentował samego produktu, tutaj zapakowali Wam w ładną butelkę (podejrzewam że to może być ale oczywiście nie musi ten sam produkt tyle, że odpowiednio rozcieńczony żeby Ph było mniejsze) i podniecacie się jak dzieci w piaskownicy. To się nazywa obłuda i zakłamanie Panowie. Trochę więcej obiektywizmu.
Grzechu23 Opublikowano 3 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2017 A gdzie ty tu widzisz jakieś podniecanie sie? Nie ma żadnych ochów, achów i wielkiego wooow
Piotrek Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2017 4 godziny temu, zmorka napisał: Trochę to dziwne, jakieś dwa lata temu zrobiłem test przy użyciu środków tenzi, z tym że bez napisu "detailer", załączyłem zdjęcia przed czyszczeniem i poza tym że czepialiście się Ph to nikt nic nie komentował samego produktu, tutaj zapakowali Wam w ładną butelkę (podejrzewam że to może być ale oczywiście nie musi ten sam produkt tyle, że odpowiednio rozcieńczony żeby Ph było mniejsze) i podniecacie się jak dzieci w piaskownicy. To się nazywa obłuda i zakłamanie Panowie. Trochę więcej obiektywizmu. Grzesiu spokojnie Nie pamiętam, żebym w Twoim temacie czepiał się pH Tenzi Leder Clean. Używam koncentratu Leder Clean w odpowiednim rozcieńczeniu i do mocniej zabrudzonych według mnie sprawdza się bardzo dobrze. Jego pH nie jest też takie straszne bo Leder Clean 1:10 ma pH w okolicach 10 czyli podobnie jak Strong od Colurlocka. Co do przepakowywania tego , tego konkretnego nie używałem więc się nie wypowiadam. Używałem jednak innego produktu z serii Detailer (Krwawa Felga) i zdecydowanie nie jest tym samym co Tenzi Prix.
Grzechu23 Opublikowano 3 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2017 Zapomniałem dodać do testu info jakie dostałem od Tenzi Polska Cleaner 'Czysta Skóra' posiada ph 11
Michał041 Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2017 Czy ten specyfik jest uniwersalny i nada się też na skórę narażoną na tzw. czynniki atmosferyczne? Pytam, bo chciałem kupić taki co i do motoru się nada, konkretnie na sakwy.
Dystrybutor tenzi Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Dnia 11.07.2017 o 09:05, Michał041 napisał: Czy ten specyfik jest uniwersalny i nada się też na skórę narażoną na tzw. czynniki atmosferyczne? Pytam, bo chciałem kupić taki co i do motoru się nada, konkretnie na sakwy. Skóra Impregnacja nadaje się również do zabezpieczania skór także tych narażonych na czynniki atmosferyczne. A więc nie tylko motor, ale i skórzane kurtki czy buty. To samo dotyczy preparatu do czyszczenia - Czysta Skóra. Na wszelki wypadek warto jednak zrobić test na mało widocznym fragmencie.
Balzac Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2017 A jak to się ma do skóry malowanej wcześniej na fotelu ? Farba będzie schodzic ?
Pawel_t11 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2017 Cześć Dzięki wygranej w jednym z konkursów facebook w nagrodę otrzymałem (żona otrzymała bo ja nie mam facebooka) min. zestaw do czyszczenia i zabezpieczenia skóry @tenzidetailer tj. W Ibizie brak skórzanych siedzeń ale postanowiłem test przeprowadzić na kierownicy. Kierownica regularnie czyszczona Nielsen Leather Maintainer oraz Sonax Mleczko do czyszczenia i konserwacji skóry. Oba środki czyszczą i jednocześnie konserwują skórę. W przypadku @tenzidetailer mamy dwa oddzielne produkty dlatego moja ciekawość zastosowania środków i przeprowadzenia testu była duża. Tak prezentuje się kierownica przed czyszczeniem, jest w miarę czysto delikatnie się świeci. Ostatnio czyszczona ok 2 miesięcy temu. Jak widać nie ma tragedii. Ok, jeden psik na szczoteczkę Tenzi Czysta Skóra. Siateczka na atomizerze spieniła środek, apropo szczoteczki ostatnio rozpisywano się na forum o szczoteczkach do czyszczenia butów Delikatne włosie, małe kształty do kierownicy nic więcej nie potrzeba Czyszczę, próbowałem złapać 50/50 ale z uwagi na niewielkie zabrudzenia i słaby aparat nie wyszło Wycieram wszystko białą fibrą i jak widać jednak zabrudzenie było. Mieszek też oberwał Nakładam Detailer Skóra Impregnacja i parę 50/50 w trakcie nakładania. Mieszek wyczyszczony nakładamy balsam Tutaj po wyschnięciu Kierownica po wyschnięciu balsamu Jest mat więc jest bardzo dobrze Tutaj jeszcze raz kierownica PRZED PO skóra na kierownicy nie jest czarna jak by wskazywało powyższe zdjęcie tylko szara jak widać poniżej Podsumowanie @tenzidetailer czysta skóra czyści w moim odczuciu w takim samym stopniu jak Nielsen Leather Maintainer oraz Sonax. Natomiast po zastosowaniu środka impregnującego było widać od razu różnice. Skóra stała się matowa miękka i przestała być w dotyku śliska. Efekt po użyciu jest dla mnie w zupełności wystarczający, zdjęcie przed i po mówią same za siebie. Środki dobre godne polecenia, a w szczególności balsam do impregnacji robi robotę.
Dystrybutor tenzi Opublikowano 7 Grudnia 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2017 Tak dla informacji: oba testowane środki, czyli Czysta Skóra i Skóra Impregnacja są dedykowane gruntownemu czyszczeniu i zabezpieczeniu. W serii Tenzi Detailer mamy też środek do bieżącego mycia i konserwacji - Skóra Pielęgnacja: http://tenzidetailer.com/produkt/skora-pielegnacja 1
MlodyKoguT Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2017 niestety fotki mi sie nie wczytaly jutro wrzuce test
Fyox Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2017 Dziś szybki test/porównanie dwóch produktów. Obiek testu to stary zaszczurzony, chyba nigdy nie czyszczony fotel od Grand Espace IV, który leży na strychu od 4 lat. Na pierwszy ogień dobrze znany Colourlock w wersji strong. Produkt dzięki pianowniczce jest podawany w formie fajnej gęstej piany: Szorujemy i przecieramy, oto co zostało na białej mikrofibrze. A to rezultat wykonanej "pracy": Drugi produkt to Tenzi Detailer Czysta Skóra. Tutaj aplikator w formie spryskiwacza, dzięki siateczce lekko się spienił: Jednak w porównaniu do konkurenta produkt bardzo wodnisty. A tutaj elekt po chwili wmasowywania w skórę: Od lewej: skóra nie czyszczona - tezi detailer - colourlock strong Wyraźnie widać trzy odcienie pomimo, że fotki robione telefonem Kilka słów podsumowania. CZYSZCZENIE: Oba środki zbierają bród, jednak CL strong robi to zdecydowanie lepiej(chciałbym zobaczyć porównanie z wersją soft) MATOWIENIE: Po obu środkach skóra staje się mniej błyszcząca niż przed czyszczeniem MIĘKKOŚĆ: W obu przypadkach odczuwamy jakby skóra stała się bardziej elastyczna. Moim zdaniem Tenzi detailer to produkt do rozważenia do czyszczenia skór, które są zadbane i nie za bardzo ubródzone. Jego stosunek ceny do jakości uważam za bardzo dobry. Dziękuję, za umożliwienie przetestowania tego produktu. Wysłaną przez firmę Tenzi "próbkę" w postaci oryginalnej wielkości produktu na pewno wykorzystam przy "codziennej" pielęgnacji skór w moim aucie(raz na 3-4 miesiące). Nie próbowałem środka do konserwacji skór, ponieważ fotel nie jest używany i ciężko byłby określić czy taka konserwacja cokolwiek zmienił. Produkt spróbuję wykorzystać w samochodzie, który używam codziennie i wtedy zrobię update.
MlodyKoguT Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2017 Dzięki Tenzi Detailer miałem możliwość przetestowania produktów "czysta skora" i "skora impregnacja". Dużym plusem według mnie jest przesyłanie "pełnego produktu" a nie np 100ml. Zaznaczam ze jest to moja pierwsza praca przy fotelach skórzanych wiec do testu wybrałem bezpieczna opcje foteli z audi 80 b3 US które stoją u mnie w garażu od kilku dobrych lat a kupiłem je..... żeby wyciągnąć maty do grzania dupki i włozyc do mojego "dziadka" :). Z góry przepraszam za kiepskie oświetlenie. a Wiec pacjent: następnie przeniosłem fotel w cieplejsze miejsce niż garaż blaszany. Po kilku godzinach jak skora nabrała odpowiedniej temperatury zabrałem się za odkurzanie: Kleimy taśmę: Niestety nie posiadam jeszcze umiejętności pstrykania fotek z pędzelkami itp. tasiemka jest wiec jeszcze szybka prezętacja dzisiejszego zawodnika: Zabieramy się za szorowanie i coś już widać idąc za ciosem wyczyściłem druga polowe fotela + impregnacja na gotowo: Wieczorem dopadłem jeszcze tymczasowy fotel w salonie i dostał porcje od tenziego: a tu fotka po impregnacji która nadaje według mnie fajnego matu: w moim odczuciu fotel zrobił się wyraźnie miększy. Myślę ze cena tych produktów gra tutaj główną role i broni się niesamowicie. Szkoda ze nie miałem możliwości bezpośredniego porównania np z colourlock. Mimo wszystko dla własnego użytku myślę ze jest to idealny produkt za który przede wszystkim nie przepłacimy. Polecam!
smerf91 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2017 Witam. Dzięki uprzejmości @tenzidetailer otrzymałem do testów Tenzi Detailer Czysta Skóra i Skóra Impregnacja + Odmrażacz ale na jego test przyjdzie czas jak temperatura na to pozwoli. Jako, że u siebie w Focusie posiadam fotele półskórzane ciężko było znaleźć dużą powierzchnię do testów. Więc wybrałem dwóch zawodników: Zawodnik Nr1 - Zagłówek fotela kierowcy Zawartośc opakowania Tenzi Skóra Impregnacja: Dzielimy zawodnika na pół: psikamy na szczotkę i przechodzimy do szorowania: I tak wygląda po oczyszczeniu (na zdjęciu słabo widać ale na żywo było lepiej) Przechodzimy do aplikacji Tenzi Skóra Impregnacja: Efekt końcowy po odklejeniu taśmy: Zawodnik Nr 2 - Łącznik na tylnej kanapie Czyszczenie: Smarowanie: 50/50 I tutaj całość: Podsumowując oba środki się spisały robią to do czego zostały stworzone szczególnie jeśli weźmiemy pod uwagę ich cenę. Skóra po impregnacji stała się matowa i bardziej miękka, zapach produktów nie jest drażniący. Dziękuję @tenzidetailer za możliwość przetestowania oby produktów. Ps. Moja pierwsza relacja na forum więc proszę o wyrozumiałość
Fitte Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2017 Czy ma ktoś możliwość sprawdzenia ph produktu do czyszczenia skóry? Sam bede testował ww. produkty niestety nie posiadam papierków a jest to dosyć ważny czynnik przy czyszczeniu skór.
Gość Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2017 @Grzechu23 , nawet nie wiedziałem że te fotele były ze skóry eko - w poprzedniej służbówce miałem ten wzór foteli (ale wentylowane) i były w całości w prawdziwej skórze, nawet plecy foteli były z prawdziwej skóry - może dlatego się tak nie świeciły (Colourlock):
Grzechu23 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2017 No way kolego! W żadej skodzie nie znajdziemy prawdziwej naturalnej skóry :-PNawet w tej najnowszej za 200 tys.
Gość Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2017 @Grzechu23 były były - za dopłatą mogłeś mieć w pakiecie Business fotele Ivory do wyboru: skóra ekologiczna albo naturalna - poniżej link: http://old.skoda-auto.pl/modele/superb-combi-business W nowych modelach też jest skóra naturalna, model Vahette (dostępna też jako połączenie eko+skóra) Kończę OT
Dystrybutor tenzi Opublikowano 11 Grudnia 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2017 22 godziny temu, Fyox napisał: Obiek testu to stary zaszczurzony, chyba nigdy nie czyszczony fotel od Grand Espace IV, który leży na strychu od 4 lat. (.....) Oba środki zbierają bród, jednak CL strong robi to zdecydowanie lepiej(chciałbym zobaczyć porównanie z wersją soft) Wydaje mi się (ale obiektywny nie jestem :P), że nasz produkt w powyższej sytuacji poradził sobie bardzo dobrze. Widać, że czyści. Nawet w zestawieniu z CL strong, o którym jednak pisze się, że jest dedykowany "kryzysowym sytuacjom" jeśli chodzi o stan skóry, a który też w przeliczeniu kosztuje ok. sześć/siedem razy więcej. W związku z tym mam oczywiście pewien niedosyt informacyjny, czyli np. zgodnie z sugestią porównania z CL w wersji soft. Pytanie też, jak wyglądałaby skóra umyta naszym preparatem dwa razy Ale generalnie : @Pawel_t11, @Fyox, @MlodyKoguT, @smerf91 - dzięki za testy. 1
Fyox Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2017 @tenzidetailer Oczywiście produkt sprawdza się za tą cene rewelacyjnie i tak jak pisałem- do nie zaszczurzonych skór sprawdzi się super. Ogólnie produkt robi robotę, nie zaprzeczam tylko przy strongu czyści jednak słabiej. Co nie zmienia faktu, że odświeża i robi skórę bardziej matową. No i ponowie, chciałbym zobaczyć porównanie z softem. 1
Posejdon Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2017 Btw@vangstapowiem Ci że ta twoja skodzina nieźle nabita dodatkami
Rekomendowane odpowiedzi