lose226 Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2020 czy ten d-tox, jest bezpieczny na felgę z powłoką czy on ją zmyję?
kacper330 Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2020 Witajcie Rozważam zakup bańki 5L SG D-tox (140 zł) lub Monster Wheel Cleaner+ (190 zł). Główne przeznaczenie to felgi aluminiowe powleczone bezbarwnym lakierem. Gdzieś widziałem, że w ręcznej pianownicy (np Marolex) spokojnie można taki gel rozcieńczyć (1:2 lub 1:4) i wówczas wzrasta ekonomia zastosowania. Który środek się lepiej sprawdzi biorąc pod uwagę powyższe informacje?
Moderator BiałyGTi Opublikowano 25 Października 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Października 2020 Do bieżącego użycia nie stosuje sie ciagle tego typu produktów na felgi. Lepiej uzywac whell cleanery
kacper330 Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2020 2 godziny temu, BiałyGTi napisał: Do bieżącego użycia nie stosuje sie ciagle tego typu produktów na felgi. Lepiej uzywac whell cleanery Czyli Twoim zdaniem do regularnego stosowania lepiej Monster Wheel Cleaner tak?
menior Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2020 1 minutę temu, kacper330 napisał: Czyli Twoim zdaniem do regularnego stosowania lepiej Monster Wheel Cleaner tak? Nie,ma raczej na mysli produkty zasadowe typu Ef wheel cleaner od SG 1
Moderator BiałyGTi Opublikowano 25 Października 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Października 2020 @kacper330 ef whell cleaner
Syrio Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 Od siebie polecam ten produkt, świetnie myje, bardzo wydajny - rozcieńczasz zgodnie z potrzebą. Warto pomóc sobie pędzelkiem, Produkt zostawia delikatny film, który daje lekką ślikość. Nie śmierdzi, miły zapach polo coli Tak jak koledzy wyżej napisali, deiron to nie jest produkt do regularnego mycia, załatwisz tym sobie tarcze i inne elementy trzymające koło, piękna ruda wyjdzie na nich szybciutko. Ja deirona używam 2-3 razy w roku, przed nałożeniem wosku na koła. A i to oszczędnie, delikatnie, ostatnio nalałem deiron do pudełka plastikowego i pędzelkowałem tylko felgę.
kacper330 Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 Dzięki chłopacy za rozwianie wątpliwości
vipertomi Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Panowie , czy ten d-tox jest bezpieczny dla chromowanych elementów? Wiadomo że najlepiej sprawdzić ale mam wzdłuż samochodu chromowane listwy i nie chciałbym kupować 1l preparatu żeby go później nie używać..:) Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka
D@ViD Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 @vipertomi Spokojnie bezpieczny środek o neutralnym ph smialo pryskaj całą karoserie łącznie z szybami nawet Jak środek troche popracuje to daj lekką mgielkę wody na auto i "wzrusz" rękawicą 1
Rekomendowane odpowiedzi