Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć ,

Z racji że wciągu 6 tyg odbieram nowe auto czas na zastanowienie się nad zabezpieczeniem .

Pierwsza myśl UNC-r ( klasyczna wersja ) ale z wielu źródeł i z obserwacji aut na które aplikowałem ( ta nowa wersja z czarnym korkiem , osobiście na swoim drugim mam starego dobrego UNC'r z metalową zakrętką ) wiem że formuła produktu troszkę się zmieniła , faktycznie aplikacja dużo łatwiejsza jednak kropling całkiem inny .

Pomyślałem więc , że czas rozglądnąć się za alternatywą . Produkty Geyon'a ( Prime i Mohs ) mnie nie interesują , szukam czegoś co da świetny look i mega sheeting jak UNC-r . Podniesiony stopień trudności podczas aplikacji nie jest dla Mnie problemem , jednak nie posiadam promiennika ( wiem że kilka powłok wymaga wygrzania takowymi )

Z tyłu głowy siedzi mi Nanolex lub Pomponazi ( boje się że klęknę przy aplikacji bo różne historie już czytałem/słyszałem ) . Co możecie polecić ? Na co możecie Mnie nakierować , czym możecie mi zburzyć myśl ?

Posted

Stoję przed identycznym wyborem. Używał ktoś FX protect glass coating? W internetowym sklepie jest zaznaczone "jak unc-r" :P No i równeż jako "powłoka membranonowa".

• Administrator
Posted

Zaaplikuj Pomponazzi. Jak z pierwotną wersją UNC-R dałeś radę to i z tym produktem wygrasz ;)

Posted

Nanolex ostatnio coś spierniczył z trwałością, pierwsze wersje były OK ale ostatnie wypusty to shit. Słyszałem dobre opinie o Q-Glym ponoć bardzo trwała. Jeśli UNC-R się spierniczył to słabo. U mnie na aucie leży 1.5 starej wersji od 5 miesięcy i zachowuje się jak nowy a sheeting na najwyższym poziomie.

Posted

Może Dodo Juice Infinity?

Na aucie mam obecnie 6 miesięczny UNCr 1.5 i jest w miarę ok..

Dziś kładłem klasycznego UNCr z czarną nakrętką. Aplikacja bajka... zobaczymy jak z trwałością.

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka