Treys Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2017 Witam Jako iż wygrałem w konkursie ten wosk zobowiązałem się do wykonania testu bo nadarzyła się okazja No więc tak pacjent "Leon Cupra" Samochód przeszedł Jedno etapową korektę a lakier wyglądał tak Dokładne przygotowanie ( dekontaminacja etc...) Jakieś tam 50% No więc smalcujemy lakier A samochód wygląda tak Podsumowanie Gloss Car Wax „CC WAX GOLD” jest to wosk z lini ekskluzywnej naturalny z dodatkiem kwarcu smarując lakier bardzo łatwo się go rozprowadzało, delikatnie miałem problem z wypracowaniem go całkowicie porównując go np do Fusso czy Kog,a to oba lepiej się dociera, jednak są to syntetyki Gloss Car Wax „CC WAX GOLD” - lakier po nim jest niesamowicie ślizgi oraz mokry dotykając go palcami aż jest miło, zobaczymy jak z trwałością ale mam porównanie podobno do Kamikaze Infinity Wax są oba bardzo wydajne a kropelkowanie czy wygląd jest na bardzo wysokim poziomie Powiem tak za tą cenę tego wosku brać póki gorący bez namysłu Dziękuje Integrale za zorganizowanie konkursu Wosk do nabycia https://topstage.pl/pl/p/PROSTAFF-WAX-C ... 100ML/4285
Fitte Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2017 Bardzo mnie ciekawił ten wosk. Fajnie, że zrobiłeś test. Dawaj jakieś update
damiancd Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2017 Ja bym poprosił o większe zdjęcia - bo po kliknięciu otwiera się zdjęcie nie mieszczące na ekranie
bbielo Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2017 Można jakiś update testu? Ciekawi mnie jak wosk sprawuje się tym czasie.
Strus Opublikowano 22 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2017 Zamierzam go nabyć i też bym chętnie update odnośnie trwałości zobaczyl
Strus Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Kupiłem Jak starczy czasu to go położę w ciągu kilku najbliższych dni. I mam nadzieję że do połowy/końca października poleży. Potem wpada zimówka
Treys Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Panowie półtora miesiąca leżał, max 2 msc poleży na lato wosk jak znalazł
Strus Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Fotek nie mam bo ani aparatu ani telefonu nie wziąłem ale wosk położony dzisiaj. Świetna szklistość i "szajn". Dość fajnie przyciemnia lakier. Natomiast jego aplikacja jest dla mnie nieco problematyczna. Pytałem wczoraj Prostaff Polska jak ten wosk lubi być aplikowany. Powiedzieli że wilgotnym gąbkowym padem i docierać po 2-3 minutach. Tak też zrobiłem. 2 psiki wody z atomizera na pad słoneczko, nabranie wosku i aplikacja. Odczekanie 2 minut i docieranie ADBL Puffy. No i powiem Wam jedno - nie słuchajcie Prostaff Polska bo nie wiedzą co mówią. Dotarcie wosku z maski zajęło mi 20 minut i litr potu nie mówiąc o tym że po tym elemencie odechciało mi się aplikacji. Nie próbowałem sposobu podawanego w sklepach z tym woskiem a mianowicie aplikacja i docieranie w jednym za pomocą fibry ale może to zadziała najlepiej (wosk już w czasie aplikacji zaczyna "znikać" jakby właśnie był jednocześnie aplikowany i docierany). Ja wziąłem suchy pad i docierałem zaraz po położeniu wosku na każdym elemencie i to znacznie poprawiło aplikację. Przy mocniejszym dociśnięciu Puffy'ego wystarczył jeden przejazd i wosk był dotarty. Wydajność określam na średnią. Nie potrafię na chwilę obecną "zbalansować" jego zalet w postaci świetnego wyglądu i problemów z aplikacją. Zapewne jeśli wypracuje się samemu metodę to będzie przyjemniej. Trochę mnie wkurzył na początku ale potem efekt finalny jednak spowodował uśmiech na twarzy. Kładziony był na cleaner Carchem'u z tym że połowa maski została jeszcze przejechana Wipe Out'em od ADBL. Ma posiedzieć 2 miesiące. Zobaczymy. Podrzucę niebawem jakieś kropelki i zrzut wody
Treys Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Podsyłam 2 fotki wprawdzie prawie ten sam lakier czerwony akryl no ale
yacek _b Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Strus , hmm , zrzut wody powiedział bym jak po wielu świeżych woskach , kwestia tylko jak ci się pracowało tym woskiem i jakie są wizualne efekty.
Strus Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Wrażenia z pracy opisałem choć dziś będę rozmawiał jeszcze z Prostaff Polska na temat aplikacji. Być może ja coś skopałem w pierwszej opcji. Natomiast wizualnie jest naprawdę fajnie. Szkło jak się patrzy
yacek _b Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Teraz, Strus napisał: Szkło jak się patrzy szklisty połysk jest fajny przynajmniej dla mnie .
Strus Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Dla mnie również więc z wyglądu auta jestem mega zadowolony. Będę wspomagał CC Water Goldem który też robi fajne szkło więc mam nadzieję że duet zrobi robotę na 5+
Filon Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2017 @Strus - ale za wideo w pionie to Ci się wiesz co należy
Strus Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Next time zapraszam to sam nagrasz BTW - Dzisiaj tylko opłukałem auto na bezdotyku. Wyschło po drodze. Tak sobie popatrzyłem na auto i wycofałem wosk z giełdy. Jest zaje***ty
Grzechu23 Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2017 Super lustro na aucie, to co lubie najbardziej Na nowy sezon już chyba wiem co wpadnie
Strus Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2017 Porównałem wczoraj look z ADS Kotsos. Szkło takie samo, może ADS minimalnie (naprawdę minimalnie) bardziej wyciąga ziarno, w przyciemnieniu Prostaff bije konkurenta na głowę.
yacek _b Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2017 Dnia 10.09.2017 o 15:13, Strus napisał: Prostaff bije konkurenta na głowę To fakt mocno przyciemnia , ale u mnie wyszły miejscami ciemniejsze plamy i musiałem docierać . Co do samego wosku , ja położyłem go na dedykowany claener “Ore No Kuro”For Black , z cleanerem nie miałem problemów , jest dołączony wygodny aplikator , dobrze się nakładało i polerowało . Co do wosku , hmm , no więc po " problemach " kolegi Strus , a właściwie jego walki w docieraniu , postanowiłem nałożyć wosk tak jak to robią na filmikach japońce , czyli dedykowaną ściereczką z mikrofibry . Dziwnie się nakładało , ale poszło , co więcej , w instrukcji piszą o tym by wosk nakładać aż do zniknięcia . Powiem wam , że wosk ma chyba taką tendencję do " znikania " . Nakładając wosk , widać pod światło , jak w miejscu gdzie przejechało się kilka razy nie widać wosku . Powtórzyłem to ze zwykłym aplikatorem gąbkowy, tylko lekko zwilżonym i też widać że wosk znika . Co do docierania. Nakładając techniką japońców czyli dołączoną ściereczką za dużo polerowania nie ma , jeżeli nakładamy aplikatorem i "wypracowujemy " wosk też nie ma za dużo do docierania . No nie wiem , może to zależy od temperatury powietrza ? U mnie dzisiaj jest 18 C . " Schody " mogą pojawić się jeżeli przesadzimy z ilością wosku , ja rozochocony że aplikatorem idzie bardzo fajnie nakładanie , poleciałem drugą warstwę na mace i dachu . Niestety miejscami wyszły ciemniejsze plamy ( może przez ten dodatek Kwacu ? , cholera wie ) . Spolerowałem to ściereczką Megs'a Supreme Shine . Sam wosk patrząc obiektywnie jest dobry lub bardzo dobry biorąc pod uwagę wygląd końcowy , nie capi chemią , jest taki trochę maślany . Tylko te japońskie nakładanie , drugi raz będę próbował aplikatorem z MF . Wcześniej jak kupowałem wosk w jednym sklepie ( Lublin ) to niestety obsługa jakaś mało kumata , bo za dużo informacji mi nie powiedzieli odnośnie aplikacji , a opisywałem problemy kolegi Strus-a . Zostaje opracowanie swojej techniki nakładania , ale to z czasem samo wyjdzie .
Strus Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2017 3 minuty temu, yacek _b napisał: Powiem wam , że wosk ma chyba taką tendencję do " znikania " . Nakładając wosk , widać pod światło , jak w miejscu gdzie przejechało się kilka razy nie widać wosku . Powtórzyłem to ze zwykłym aplikatorem gąbkowy, tylko lekko zwilżonym i też widać że wosk znika . Dokładnie to samo zaobserwowałem Dnia 26.08.2017 o 10:34, Strus napisał: wosk już w czasie aplikacji zaczyna "znikać" jakby właśnie był jednocześnie aplikowany i docierany)
Strus Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2017 Dodam tylko że leżał u mnie miesiąc zanim go zdjąłem a przyciemnienie dalej widoczne
Grzechu23 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2017 Edit: zapytanie przeniesione do odpowiedniego tematu
kamykmm Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2018 pytanie do osób które stosowały wax golda - na jaki cleaner go aplikowaliście? czy zastosowanie duetu Ore No Siro + wax gold wzmocni efekt czy nie ma sensu pchać się w koszty i kupować kolejny cleaner (który jest w sumie takim AIO)?
Strus Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Sorki że tak późno ale jednak odpowiem - ja swojego aplikowałem na Carchem Pre Wax Cleaner
Grzechu23 Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2018 Powitać Odgrzebie testowo ten wątek W tamtym roku pamiętam obiecałem sobie, że koniec z typowym colli 476s na lato, a czas zarzucić coś nowego na sezon letni Wybór padł na Prostaff CC Wax Gold. Wosk z naturalną Carnaubą i kwarcem. Krótka prezentacja co dostajemy. Opakowanie -> chińskie japońskie znaczki, czyli tłumacząc na nasz PL.... ciul wie Ważne ze jest WAX Autko prywatne Skoda Superb II Przygotowanie zgodnie ze sztuką. Pełna dekontaminacja: - SG Pre wash Citrus Oil - Prickbort MAC124 - Shiny garage D-tox - Glinka - FX Protect odtłuszczający - One step zółty Koch Chemie F5.01 + DA Kruass S8 - CarPro Eraser No to lecim W opakowaniu mamy dołączoną MF 40x40 którą będziemy nakładać wosk Waga samego wosku 100g Ważymy.. patrzcie..jabłko na wadze już pięknie kropelkuje. Czyli wosk działa dobra, no to kończmy test... Nie no tak serio to lecimy na maske Po otwarciu mamy delikatnie twardy wosk, ale w temp ok. 20 C spokojnie da się po nim 'mazać gładko' palcem. Taśma dla 50/50 i lecimy Wax Gold po lewej stronie Metoda japońska, czyli nie na typowy aplikator/słoneczko, a bezpośrednio na mikrofibrę. Hmmm..powiem wam szczerze ze jakoś podchodzę do tego mocno sceptycznie, no ale dobra.. Wcieramy w lakier, od razu widać gdzie mamy zaaplikowany wosk z racji iż smarowidło mocno przyciemnia lakier (przynajmniej na czarnym tak widać). Od razu wcierając -> docieramy go. Dziwnie troche, no ale tak zaleca producent Połowa maski zrobiona Oglądajcie Zrywamy taśmę dla pokazania czy cos tam widać I mamy piękną woskową 50-tkę Badamy śliskość lakieru po aplikacji. Jest bardzo ślisko!! I ostatnia fotka z góry Krótkie podsumowanie - Przede wszystkim (ciężko wyłapać po samych zdjęciach) wosk daje naprawdę idealne lustro. Efekt mokrego lakieru! - mega przyciemnienie - Wydobywa fajne ziarno - Bardzo dobra śliskość - Zapach naturalny, może delikatnie czuć chemią ale pracując na zewnątrz jest luks - Aplikacja...hmm no właśnie początkowo trochę wkurzająca, dziwna i przy zbyt dużym zgarnięciu wosku na MF mogą pojawiać się mazy. Trzeba koniecznie uzbroić się w trochę cierpliwości i wyrobić sobie swój sposób nakładania smarowidła. Mimo wszystko nie jestem zwolennikiem takiej aplikacji. Zdecydowanie wole tradycyjne słoneczko, odczekanie i późniejsze docieranie. - Kropelki? Wrzucę foto przy pierwszym myciu - Cena regularna 99.90 zł/100g ( czasami trafiają się dobre promo u naszych partnerów i np testowaną pusze udało się zakupić za 79 zł także spoko) z Wax Goldem na ciemnym lakierze trzeba się trochę pomęczyć ale wg mnie warto!! Naprawdę świetny wosk na lato, gdzie producent deklaruje trwałość do 3 miesięcy. Jak posiedzi 2 to i tak będę zadowolony. Pozdrawiam 5
Rekomendowane odpowiedzi