Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć :)

Przy okazji otrzymania testerka Grizziego otrzymałem również nowość od Good Stuff Panther Interior Dressing o zapachu czekolady :kox: Postanowiłem go przetestować ;)

Opis Producenta:

Black Panther to dressing do wnętrza o zapachu czekolady! Zostawia naturalny efekt na plastikach wewnątrz auta. Bardzo wydajny, przyjemny w pracy produkt działający antystatycznie. Dodatkowo chroni zabezpieczoną powierzchnie przed promieniami UV.

Sposób użycia:

Przed użyciem wstrząśnij

Produkt nakładaj za pomocą aplikatora lub mikrofibry bezpośrednio na plastiki wewnątrz auta

Opakowanie:

Jak to w przypadku testerka są schludnie i bardzo dobrze wykonane , nie ma się do czego doczepić :good: Sama ciesz jest w kolorze biały o przyjemnym zapachu czekolady :good:

DSC_0001.jpg

DSC_0002.jpg

DSC_0003.jpg

DSC_0004.jpg

DSC_0005.jpg

Wszystkie plastiki wymyte Excede APC 1:20

DSC_0006.jpg

DSC_0007.jpg

DSC_0008.jpg

DSC_0009.jpg

Aplikuje dressing przy użyciu aplikatora z mikrofibry

DSC_0010.jpg

Zaczynamy od kierownicy

DSC_0011.jpg

DSC_0012.jpg

Cieżko uchwycić jakąś 50tkę ;)

DSC_0013.jpg

DSC_0014.jpg

Całość po aplikacji

DSC_0015.jpg

Na poduszce pasażera efekt widoczny :)

DSC_0016.jpg

DSC_0017.jpg

I cała poduszka po aplikacji :)

DSC_0018.jpg

DSC_0019.jpg

Boczek po aplikacji . Po jakieś chwili plastik wygląda naturalnie ;)

DSC_0020.jpg

DSC_0021.jpg

DSC_0022.jpg

DSC_0023.jpg

50/50 progu

DSC_0024.jpg

DSC_0025.jpg

I całe wnętrze po aplikacji :good::song:

DSC_0026.jpg

DSC_0027.jpg

DSC_0028.jpg

DSC_0029.jpg

DSC_0030.jpg

DSC_0031.jpg

DSC_0032.jpg

DSC_0033.jpg

DSC_0034.jpg

DSC_0035.jpg

Podsumowanie :

Good Stuff Black Panther Interior Dressing jest banalny w aplikacji dzięki swojej konstystencji . Przyciemnia plastiki pozostawiając naturalne wykończenie , nie jest to mat ani satyna . Posiada świetny zapach czekolady , przy aplikacji go wyczywałem lecz po chwili już nie było go czuć :good: Efekt przy użyciu Panthery porównał bym go do ADBL Interior QD . Bardzo fajny dressing i wydajny :good: Jeśli było by duże zainteresowanie mogę porównać go do ADBL IQD .

Posted

Gesiu_15Ty błyskawico :D:kox: . Chętnie zobaczę to porównanie bo efekt po Qd Adbla bardzo mi sie podoba; ). A dressing to jednak. Cos dłużej siedzącego;) ;) . I ten zapach czekolady :kox: . Zrobisz aktual jak z przyciąganiem kurzu? :) . Kurde powoli zaczyna byc ból głowy z dressingami Adbl , Funky , Porbooys, Shiny, a teraz Good Stuff ;) . To miły ból głowy :D:lol:

Posted
Gesiu_15Ty błyskawico :D:kox: .

Akurat tak wyszło :D

Chętnie zobaczę to porównanie bo efekt po Qd Adbla bardzo mi sie podoba; ). A dressing to jednak. Cos dłużej siedzącego;) ;) . I ten zapach czekolady :kox: .

Jak będę miał chwilę czasu postaram się wrzucić porównanie :good:

Zrobisz aktual jak z przyciąganiem kurzu? :) .

Postaram się wrzucić aktual i dam znać jak w tej kwestii dressing wygląda :song:

Posted

Ekstra :) w takim razie czekam na aktualizacje tematu :good:

Ciekawe jak to sie będzie prezentować na jasnych deskach;) :o. Trzeba jak najszybciej zobaczyć ;). Akurat dwie do ogarniecia po zimie ;)

Posted
efekt trochę podobny do pb natural look czy się mylę?

Nie miałem PB ale ADBL Wow i IQD i tu bardziej efekt zbliżony do IQD od ADBL . Pozostawia efekt według mnie Natural Shine :) Wszystko zależy od wnętrza plastików , postaram się ogarnąć porównanie do IQD żeby pokazać czy jest jakaś różnica ;) Co do zapachu napewno nie jest intensywny , podczas aplikcji czuć czekoladę , po krótkiej chwili zapachu nie czułem tak jak i mój Braciszek :)

Peugot 206 2001 rok ;) Tak dressing siadł ;) Lekkie przyciemnienie efekt widoczny na zdjęciu :kox:

DSC_0022.jpg

Posted

Mateusz65 jeśli jest to pierwszy raz deska czysczona to musi byc APC. Np ja robię, Shiny Garage Pink Apc 1:10. A co do stosowania I Qd to nawet jak deska jest regularnie oczyszczona. To warto zastosować Apc w słabszej proporcji np 1:20. Tak jak to zrobił autor tego testu :)

• Dystrybutor
Posted

[ref]Gesiu_15[/ref], Wielkie dzięki za szybką recenzję! ;)

W przyszłym tygodniu wysyłamy resztę testerków :D

Pozdrawiamy! :good:

Posted
Planuję to kupić, tylko czy przed tym trzeba wyczyścić plastiki APC czy tak jak z IQD ?

Tak to jest dressing a nie Interior QD . Przygotować plastiki czyszcząc APC i nałożyć dressing ;)

[ref]Gesiu_15[/ref], Wielkie dzięki za szybką recenzję! ;)

:good::good:

• Moderator
Posted

Dostałem tester czekoladowego dressingu i na szybko postanowiłem sprawdzić jak działa na desce w Nissanie Almera.

Rzeczywiście daje się wyczuć lekko chemiczną czekoladkę podczas aplikacji.

Niestety zapach nie utrzymuje się dłużej tak jak np. NL, którego można wyczuć jeszcze w następnym dniu po aplikacji.

Zdjęcia deski przed aplikacją:

image.jpg

image.jpg

Fotka natychmiast po zaaplikowaniu. Zrobiło się mocno błyszcząco... Trochę się zdziwiłem, ale na szczęście taki efekt utrzymał się dosłownie chwilkę :)

image.jpg

50/50 po aplikacji i przetarciu fibrą:

image.jpg

Wygląd deski po aplikacji na całość:

image.jpg

image.jpg

Wnioski:

Środek delikatnie przyciemnił plastiki i dał ładny efekt naturalnych, odżywionych tworzyw :good:

Pracę umilał mi fajny czekoladowy zapach, środek dobrze się rozprowadzał i ładnie pokrył plastiki, dlatego wkrótce dalsze testy i porównania na innym aucie :)

• Dystrybutor
Posted

[ref=#00aa00]rychu[/ref],

Dzięki! Efekt po Panterze na początku, tak jak słusznie zauważyłeś jest mocniejszy ale po chwili "tonuje" :D

Co do zapachu takie było założenie żeby zapach utrzymywał się przy aplikacji a później już nie. Zresztą takie były sugestie użytkowników, każdy w aucie ma jakiś swój zapach gdzie nie koniecznie zgrał by się z Czekoladą :)

Jeszcze raz dzięki no i czekamy na WIĘCEJ! :D

Posted

Mija ponad tydzień od aplikacji . Kurzu bardzo mało i widać że dressing "leży" na plastikach :good: Sami oceńcie ;) Jak będę miał chwilę zrobie porówanie do IQD ADBla :)

DSC_0035.jpg

DSC_0036.jpg

DSC_0037.jpg

DSC_0038.jpg

DSC_0039.jpg

DSC_0040.jpg

DSC_0041.jpg

Posted

Witam, również otrzymałem dobry towar na małe testy. Co do zapachu i konsystencji nie będę się wypowiadał bo koledzy napisali już wszystko. Dressing aplikowałem za pomocą słoneczka na uprzednio wyczyszczone APC plastiki w starej poczciwej Megane z 1999r.

20170404_134620.jpg

20170404_134504.jpg

20170404_134538.jpg

20170404_134601.jpg

20170404_134651.jpg

20170404_134725.jpg

Dressing odżywia, przyciemnia plastiki nie nabłyszczając ich co jest jego główną zaletą. Po aplikacji wystarczy przetrzeć nadmiar i gotowe. Nie maże się nie smuży. Bardzo ładnie pachnie choć dla mnie zbyt mało intensywnie i krótkotrwało. Bardzo dobry atomizer pozwala zaoszczędzić produkt.

Posted

Witam, po wiosennych porządkach w garażu przyszedł czas na test:

Koch Chemie Refresh Cockpit Care VS Good Stuff Black Panther Interior Dressing

IMG_20170405_113753_resized_20170405_121706431.jpgimage upload no ads

Zdjęcia 2 min po nałożeniu odparowaniu produktów i delkatnym przetarciu mikrofibrą.

Oczywiście przed poszło ADBL APC.

IMG_20170405_114201_resized_20170405_121707048.jpgpic upload

Nawet tam gdzie nie ma dressingu deska świeci się (taki plastik) dlatego różnica w przyciemnieniu delikatna. Minimalnie większy matt po stronie Good Stuff

IMG_20170405_114215_resized_20170405_121706764.jpgimage ru

Na tworzywie na kierownicy delikatnie mocniejsze przyciemnienie Good Stuff (prawa strona)

IMG_20170405_114604_resized_20170405_121705477.jpgimage ru

IMG_20170405_114553_resized_20170405_121703788.jpgfree upload pictures

I kolejny zwrot w akcji, matt po stronie Good Stuff Panther (prawa)

IMG_20170405_114942_1_resized_20170405_121735548.jpgimage sharing

IMG_20170405_115834_resized_20170405_121734255.jpgcapture

Podsumowując: Zapachy to dwa różne bieguny Koch (cytrusowy) Good Stuff (czekoladowy), który lepszy :o to kwestia gustu jeden woli czystą drugi whisky :lol:. Dressingi w podobnym czasie odparowują i ich aplikacja jest przyjemna. Przyciemnienie zależy od rodzaju plastiku w obu przypadkach jest delikatne i porównywalne (matt może z bardzo delikatną przewagą Good Stuff Panther)

Nie mogę wskazać zwycięzcy. Koch i Good Stuff dają podobne efekty, dlatego z czystym sumieniem mogę je polecić. :good:

Posted

Witam. Otrzymałem od Good Stuff tester Black Panther Interior Dressing. Po aplikacji zostawia matową powierzchnię. Przy aplikacji ładnie zalatuje czekoladą, lecz potem jest niewyczuwalny. :good:

Moim pacjentem był VW Passat b5.

Deska przed czyszczeniem i aplikacją.

20170331_143801.jpg

Tutaj już po wyczyszczeniu (ADBL APC) i aplikacja.

20170331_153220.jpg

Po przetarciu firbą.

20170331_153258.jpg

Widać bardziej matowy efekt.

20170331_153304.jpg

Tutaj już cała deska po aplikacji, przetarciu fibrą i widać że dressing zostawił efekt matowy.

20170331_153844.jpg

Tutaj małe porównanie Good Stuff'a z ADBL Interior WOW na plastikach Passat'a.

Good Stuff po lewej a ADBL po prawej.

20170331_155056.jpg

Good Stuff na plastikach w BMW e46..

20170328_173909.jpg

Test na progach w BMW.

progi_1.jpg

progi_2.jpg

Po lewej ADBL Interior a po Prawej Good Stuff

progi_3.jpg

Jak uda mi się ogarnąć jeszcze jedną furę to też zrobię test :)

To mój pierwszy test, więc proszę o wyrozumiałość i jakość tych zdjęć :)

Ps. Dziękuję za otrzymany tester :):good:

Posted
703728 Test na progach w BMW.

:D:D:D Mogles zatrzymac sie na passacie zamiast pokazywac tak upier***ne samochody na forum detailingowym.

• Super 1
Posted

[ref]Fredi88[/ref], Aj, no masz rację :(

Szyby musiałbym myć codziennie bo co nie wyjade to pada, no a w środku to nie odkurzane od 2 tygodni, ale we wtorek postaram się to zrobić.. ;)

Posted

[ref]Alfa47[/ref], nwm jak ty ale ja zawsze jak ogarniam wnętrze to wywalam dywaniki gumowe (które również myje) , odkurzam porządnie auto , jak kładę dressing to wszystkie plastiki wnęki myję APC a wisienka na torcie ma być właśnie położony dressing :song: Każdy robi jak uważa :mrgreen:

Posted

[ref]Gesiu_15[/ref], Tez wywalam te dywaniki, ale myje tylko zwyklym szampon i myjka, potem odkurzam ale np. Nie dam rady wejść rurą pod siedzenia i tam odkurzyć. Nie żebym nie dbał.

Dobra ja posprzątam już w tym tygodniu jak należy, ale nie róbmy już tutaj off-topu na temat mojego "brudasa". :D

• Moderator
Posted

Trafiła się okazja sprawdzenia jak będzie wyglądać Black Panther na plastikach w nowej Kii Cee'd :)

Aplikowałem wieczorem przy słabym świetle, dlatego nie mam zdjęć z aplikacji. Muszę przyznać, że próba zrobienia 50/50 na plastikach deski rozdzielczej raczej się nie udała.

Po aplikacji i odczekaniu chwili i przetarciu MF ciężko było zauważyć różnicę. Widać taki urok plastików w tym aucie.

Może jak za kilka lat trochę wyblakną, to środek będzie się mógł wykazać ;)

Aplikacja, rozprowadzanie - bez zastrzeżeń :good:

Kilka fotek zrobionych w świetle dziennym:

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

BONUS

Fotele mają małe wstawki z jasnej ekoskóry. To w sumie też tworzywo, więc przeleciałem szmatką nasączoną dressingiem....

Jak widać ma całkiem fajne właściwości czyszczące :-]

image.jpg

image.jpg

• Dystrybutor
Posted

[ref=#00aa00]rychu[/ref], dzięki za kolejny wpis

Są plastiki na których Black Panther zostawia matowe wykończenie tak jak w tym przypadku :good:

Posted

Wrzucam kolejny aktual z pracy Panterką :D Tym razem dressing aplikowany w Peugot 206 2002 r :) Wszystkie plastiki zostały wyczyszczone przy pomocy Excede APC 1:20 (dobrze że brat pomagał :D ) . Plastiki jaśniejsze niż w golfie , widać lekkie przyciemnienie :) Po odparowaniu dressingu pozostawia efekt naturalny "Natural Shine" :)

Aplikacja tak jak w Golfie przy pomocy aplikatora z MF :good:

DSC_0042.jpg

DSC_0043.jpg

DSC_0044.jpg

DSC_0045.jpg

Boczek drzwi

DSC_0046.jpg

DSC_0047.jpg

DSC_0048.jpg

Kierownica widać dosyć spore przyciemnienie . Zdjęcie robione tuż po aplikacji .

DSC_0049.jpg

DSC_0050.jpg

DSC_0051.jpg

DSC_0052.jpg

Podłokietnik

DSC_0053.jpg

DSC_0054.jpg

Efekt końcowy :good:

DSC_0055.jpg

DSC_0056.jpg

DSC_0057.jpg

DSC_0058.jpg