Gesiu_15 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2017 Cześć Poszukiwałem od dłuższego czasu jakieś długiej fajnej szczotki do felg , myślałem żeby kupić szczotkę od WaxPro , wybór padł na ExceDe Akurat ExceDe pojawiło się w Kielcach , szybki wypad do ShiningCar i szczotka kupiona Dużo osób pytało o tą szczotkę więc postanowiłem Wam ją przedstawić Opis Producenta: ExceDe Master Wheel Brush to najwyższej jakości szczotka do czyszczenia felg, ergonomiczna rączka wykonana z lakierowanego drewna, włosie poliamidowe o szerokości 12 cm, bezpieczna dla felg i zapewniająca doskonałe czyszczenie. Długość szczotki to około 43 cm! Cena: 59,90 zł Zacznijmy od prezentacji szczotki . ExceDe Master Wheel Brush otrzymujemy w specjalnym opakowaniu które ma zabezpieczyć włosie podczas transportu Otwieramy opakowanie I szczotka tak wygląda w całości Włosie mięciutkie , końcówka szczotki zabezpieczona kapturkiem Przedłużka zabezpieczona jakby koszulką termokurczliwą I piękna rączka drewniana z grawerem firmy Przejdźmy do testu właściwego . Użyłem ExceDe Ultimate Wheel Cleaner Szczotka w dłoń i lecimy Jednak felga nie jest taka czysta Master Wheel Brush tak wygląda po zabiegu Felga jak i szczotka została spłukana wodą Podsumowanie: Dziś pierwszy raz użyłem ExceDe Master Wheel Brush i wrażenia pozytywne . Szczotka posiada miękkie włosie , długość szczotki to 43 cm które spokojnie wystarczy do wyszczotkowania felg od środka . Rączka nie jest plastikowa a wykonana z drewna z ładnym grawerem Cena za szczotkę to 59 zł która wydaje się być odpowiednią . Zobaczymy jak będzie z wytrzymałością bo to ważne , wydaję mi się że jest wykonana porządnie na taką wygląda Jedne czego mi brakuje to w rączce nie ma żadnego otworu żeby sobie szczotkę powiesić
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 30 Stycznia 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2017 Dziękuję za test i fatygę, mimo, że produkt kupiony, a nie przesłany na testy Profi relacja
C0rvette Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2017 Polecasz ją? Nie rysuję lakieru?
Gesiu_15 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2017 Dziękuję za test i fatygę, mimo, że produkt kupiony, a nie przesłany na testy Profi relacja Proszę bardzo Zobaczymy jak z biegiem czasu szczotka będzie wyglądać mam nadzieje że będę ją miał długo Polecasz ją? Nie rysuję lakieru? Powiem tak ja jestem z niej zadowolony choć dopiero to 1 mycie . Włosie się bardzo delikatne Czy polecam ? Powiem tak jak na szczotkę za 60 zł to warto wypróbować , czas pokaże czy włosia szczotka nie będzie gubiła itd
C0rvette Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2017 Może na wiosnę zagości w Aresnale. Mam nadzieję że [ref=#000033]EXCEDE[/ref], pojawi się w jakimś sklepie w Lublinie lub okolicach.
Gesiu_15 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2017 [ref]C0rvette[/ref], myślałem nad WaxPRO Sulley Wheel Brush , jak byłem w sklepie to jakoś ExceDe mnie przekonało Tak jak pisałem po jakiś czasie wrzucę fotki jak wygląda i jak się sprawuje
Yanek Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2017 [ref]C0rvette[/ref], chłopaki mają siedzibę w Dębówce pod Lublinem. Dokładny adres to Dębówka 49A. Osobiście bylem u nich kilka razy.
C0rvette Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2017 [ref]Yanek[/ref], Byłem pare razy pod tym adresem. Ale w Sklepie DetailingSupport. A na liście dystrybutorów Excede nie ma tego sklepu. To kupie tam kosmetyki Excede i szczotki?
Gesiu_15 Opublikowano 1 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2017 Jestem po dwóch myciach i wygląda jak nowa Ale to za krótki okres by oceniać , za miesiąc dwa pokaże czy coś się zmieniło
kempus Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2017 W tego typu szczotach brakuje mi zawsze osłony przy rękojeści, która chroni przed rozchlapywaniem środka czyszczącego
C0rvette Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2017 [ref]kempus[/ref], Rękawiczki i po kłopocie.
Gesiu_15 Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2017 Tak jak kolega [ref]C0rvette[/ref], pisze rękawiczki rozwiązują problem
MarKam Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2017 [ref]Yanek[/ref], Byłem pare razy pod tym adresem. Ale w Sklepie DetailingSupport. A na liście dystrybutorów Excede nie ma tego sklepu. To kupie tam kosmetyki Excede i szczotki? Detailingsupport miało kiedyś nazwę EXCEDE. Ale nie mają produktów EXCEDE
Ari Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2017 Tak jak kolega [ref]C0rvette[/ref], pisze rękawiczki rozwiązują problem Rękawiczki tylko rozwiązują problem na dłoniach. Polecam pomyć felgi szprychowe to zobaczysz ile materiału ląduje na człowieku, taka osłonka tez dużo nie zmieni, najlepiej to dłuższa rączka.
kempus Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2017 Dokładnie tak, jak pisze Ari - chemia leci nie tylko na dłonie, również na twarz i ubranie. Nikt chyba nie myje kół na stojąco
DZIADZIA Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2017 jak dla mnie osłona nie ma racji bytu przy takiej szczotce, żeby chronić twarz i ubranie musiałaby być duża osłona, a co za tym idzie- ograniczenie w czyszczeniu wewnętrznej strony felgi.
kempus Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2017 To akurat nieprawda, osłona o długości 1cm i większej średnicy, przy rączce w niczym nie przeszkadza. Wystarczyłoby ewentualnie wydłużyć część myjącą.
Ari Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2017 jak dla mnie osłona nie ma racji bytu przy takiej szczotce, żeby chronić twarz i ubranie musiałaby być duża osłona, a co za tym idzie- ograniczenie w czyszczeniu wewnętrznej strony felgi. Dla felg powyżej 11" cali szerokości pewnie i tak
Gesiu_15 Opublikowano 13 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2017 Pora na aktual ExceDe Master Wheel Brush kupiona 30.01.2017 dziś mamy 13.03 . Szczotka nie jest jakoś mocno eksploatowana . Zazwyczaj co tydzień staram się myć felgi deironizerem , wewnątrz wspomagam się oczywiście Master Wheel Brush Włosie szczotki nie wypada , szczotka się nie wygina Jestem zadowolony z zakupu
Qlimaxss Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2017 Gesiu - Jak tam szczotka ? Bo rozważam kupno bo strasznie mnie irytuje niedomyte felgi w rancikach a mam trudny wzór a pendzelkiem nie idzie dojść w te szczeliny.
Gesiu_15 Opublikowano 13 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2017 29 minut temu, Qlimaxss napisał: Gesiu - Jak tam szczotka ? Bo rozważam kupno bo strasznie mnie irytuje niedomyte felgi w rancikach a mam trudny wzór a pendzelkiem nie idzie dojść w te szczeliny. Ze szcztoki jestem bardzo zadowolony Oczywiście jest cała i wart jest tych 60 zł Polecam , jeśli się zastanawiasz to zamawiaj . Zdjęcia zrobiłem dziś żebyś zobaczył jak Master Wheel Brush wygląda 1
Qlimaxss Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2017 Dzięki wielkie. Na pewno jak tylko wpłyną cyferki na konto to rozważę zakup
MaArek77 Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2019 Koncówka jest gumowa, ten kapturek? Bo przejechac po feldze to może być ślad. Makdymalna szerokość włosa to 12 cm, ja mam otwory na 7 wiec ładnie sie zatopi stożkowo
Syrio Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2019 Żadnego śladu nie będziesz miał, końcówka jest delikatna, zakończona plastycznym tworzywem/gumą. Moje felgi mają b. małe otwory i ta szczotka świetnie wchodzi w małe miejsca. Szczotka b fajna, plastyczna, mam rok i pewnie używana ze 30 razy, we własnym zakresie, 0 śladów zużycia.
Rekomendowane odpowiedzi