piotro Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Cześć wszystkim dawno nic nie wrzucałem ! Jakiś czas temu odwiedziła mnie moja koleżanka pochwalić się nowym zakupem, było to właśnie Volvo S40 w ciemnej perle Auto miało malowane kilka elementów i zażyczyła sobie żeby lakiernik wypolerował też lakier. Po obejrzeniu samochodu (akurat świeciło słońce) nie można było nic innego zrobić tylko załamać ręce. Samochód był cały w hologramach, uszczelki przypalone od futra, dach zapylony bezbarwnym lakierem, pozostałości po paście - ogólnie jest źle. Krótka rozmowa i udało się umówić że zostawia samochód u mnie. Stał w sumie około dwóch - trzech dni. Korekta miała być jednoetapowa jednak dach, maska i przedni zderzak wymagały ostrzejszego cięcia. Na masce i zderzaku zrobione zaprawki na odpryskach od kamieni. Udało się uratować lakier, korektę oceniam tak na 60%. Spis środków użytych w relacji przy poszczególnych etapach prac: Dekontaminacja: 1. Niebieska glinka 3M 2. ShinyGarage Glue & Tar Remover Pre-wash oraz mycie właściwe: 1. Piana aktywna SG Fruti Foam (PreWash) 2. Mycie właściwe szampon od ADBL Cola 3. Zakamarki, uszczelki, emblematy itp. ADBL APC 4. Felgi zielona TUGA Plastiki,uszczelki,detale: 1. Meguiars Trim Detailer 2. Unique Aphrodite Szyby: 1. ADBL Glass Cleaner Korekta: 1. Pady: Futro FlexiPad, twardy i średni pad Kocha 2. Pasty: Sonax Cutmax, Menzerna 3 in 1, Sonax EX 04-06 3. Odtłuszczanie: IPA Zabezpieczenie lakieru: 1. Sonax Netshield Maszyny polerskie: 1. Silverline z Amazona 2. Dual Action LARE EPL-42v2 Myślę, że zdjęcia mówią same za siebie zapraszam więc na ucztę hologramową: Przystępujemy do mycia, zalegający bród zmiękczony aktywną pianą następnie spłukany. Umyte, można powiedzieć jedno po przeglądnięciu – jest źle ! A tu pięknie zniszczona uszczelka drzwi przez Pana lakiernika Kilka zdjęć z amatorską Home Made lampką inspekcyjną i próbne przejazdy. Dużo schodziło za jednym, dwoma przejazdami lakier nie przesadnie twardy. Maska już niestety wyższa szkoła jazdy, musiałem zacząć od futra na rotacji, i Cutmax od Sonaxa. I dopiero po wykończeniu coś zaczęło wychodzić ! Tutaj pan pięknie poszalał, w tym momencie wyciągnąłem lepszy sprzęt fotograficzny - czyli może w końcu zrobię porządną relację Zderzak przedni też nie lepszy. Dzień wcześniej pozalewałem lakierem dużą ilość białych odprysków które bardzo rzucały się w oczy. Tutaj zrobiłem delikatną zaprawkę żeby otarcie się tak nie rzucało w oczy. Umyte po korekcie i odtłuszczone Tutaj pora na zabezpieczenie lakieru, bardzo lubię pracować a tym produktem, szybko się aplikuje, długo leży i bardzo fajnie odpycha wodę. No i finalny popołudniowy wyjazd na słońce. Coś tam udało się jeszcze promieni złapać. Myślę że jest nieźle a na pewno lepiej niż było ! To tyle dziękuję za uwagę mam nadzieję że relacja się podoba. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś porady co do mojej pracy chętnie wysłucham ! Dzięki i pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastek1980 Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 O matko i córko! Tylu holosów jeszcze nie widziałem. Ładnie Ci wyszła poprawka po lakierniku Ile godzin Ci zajęła praca nad tym autem? Jakich maszyn używałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek1 Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Powiem krotko dajac jej auto po skonczonej robocie dales jej nowe heee )) masakra byla jest git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Piękna przemiana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro Opublikowano 2 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 O matko i córko! Tylu holosów jeszcze nie widziałem. Ładnie Ci wyszła poprawka po lakierniku Ile godzin Ci zajęła praca nad tym autem? Jakich maszyn używałeś? Wiesz co godzinowo nie pamiętam ale 2,5 dnia zeszło pracy Tu wypad na obiad tu zdjęcia itp Co do maszyn to mam dwie, jedną starą poczciwą rotację SilverLine zupełnie budżetowa maszyna kupiona z 5 lat temu na Amazonie z darmową wysyłką do Polski. Ale działa nie zawiodła mnie ! Drugą mam Dual Action Lare. Powiem krotko dajac jej auto po skonczonej robocie dales jej nowe heee )) masakra byla jest git No o to przecież chodziło! Dało się zrobić większą korektę jednak czas na to nie pozwalał. Piękna przemiana Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simoooon97 Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Świetna robota Lakiernik dał popis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Wygląda rewelacyjnie, świetna robota. Powinna teraz pojechać do tego "lakernika" i pokazać mu efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Piękna robota , Volvo wygląda pięknie P.s Jak byś rozbudował opis bardzo chętnie przeniosę do PSB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro Opublikowano 2 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Pajko siądę wieczór i poprawie to przeniesiesz jak uznasz że OK Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybicki Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Spektakularna przemiana Takie właśnie są poprawki po "lakiernikach" - satysfakcja gwarantowana Próbowałeś ratować jakoś przypalone uszczelki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Musisz bardzo lubić tę koleżankę Fajny Focus i fajna robota. Rzeczywiście przyda się rozbudowa opisu, bo gdzie tam szukać informacji na temat tego, czym auto zostało finalnie zabezpieczone, wracając do początku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro Opublikowano 2 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Spektakularna przemiana Takie właśnie są poprawki po "lakiernikach" - satysfakcja gwarantowana Próbowałeś ratować jakoś przypalone uszczelki? Szczerze o nie mam za bardzo wiedzy jak? Może podpowiesz przyda się Opis uzupełnię jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bliźniak Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Super robota , piękne zdjęcia. Gratuluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybicki Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 669604 Szczerze o nie mam za bardzo wiedzy jak? Może podpowiesz przyda się Sam nie znam skutecznego sposobu na takie zniszczenia, a trafiają się takie... Próbowałem na różne sposoby, łącznie z grzaniem opalarką, ale chyba nie da się za wiele zrobić jeżeli uszkodzona jest wierzchnia struktura gumy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luke Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Pan Zdzisiek jak widać wyżej ostro szalał po 3 bronkach z polerką w dłoni i pastą Tempo Fajna przemiana i w końcu to wygląda jak Volvo Czyli dostojnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiancd Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 W końcu nowa relacja Zdjęcie drzwi z tymi hologramami wygrało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro Opublikowano 5 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 W końcu nowa relacja Zdjęcie drzwi z tymi hologramami wygrało Prawda 50 / 50 akurat wyszły dobrze Cieszę się że się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xXKrystianXx Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Dobra robota,a w tych 50-tkach widać ogromną różnice Te hologramy na drzwiach zmiażdżyły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driverIN Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Te hologramy, które pokazałeś w słońcu na drzwiach szczególnie, mogłyby być inspiracją dla niejednego malarza... Ale efekt końcowy super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro Opublikowano 5 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Te hologramy, które pokazałeś w słońcu na drzwiach szczególnie, mogłyby być inspiracją dla niejednego malarza... Ale efekt końcowy super Tylko czekać aż ktoś wymyśli żeby jakiś obraz z hologramów zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek84 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 jaka była reakcja koleżanki przy odbiorze samochodu ? ps. ta koleżanka chyba musi być bardzo sympatyczna.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klapek Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 no zupełnie inne volvo, czarny piknie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nisensai Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 A odświeżałeś jakoś te pionowe plastiki miedzy przednimi i tylnymi szybami? One są takie lekko matowe i nie wiem co z nimi zrobić, bo też lekko porysowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Cześć, niestety nie bo to jest plastik tak jak napisałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi