Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć,

Widzę, że nie ma jeszcze testu Funky Witch Botox, choć już przewijają się opinie. Widziałem, że Piotrek i krd już używali, fajnie by było zebrać informacje w tym temacie ;)

Test przeprowadzony na własną rękę. Do produktu byłem nastawiony sceptycznie, jednak ciekawość wygrała i muszę przyznać, że pozytywnie się zaskoczyłem stąd ta relacja.

Porównałem z popularnymi QD, aby każdy miał poziom odniesienia.

Opis produktu:

Produkt jest rozwiązaniem dla entuzjastów ceniących sobie czyste auto i swój czas. Wystarczy kilka minut i nasz ulubieniec będzie zawsze zachwycał swoim wyglądem. Specjalna formuła produktu zapewnia doskonałą śliskość i połysk. Świetnie podkreśla głębię lakieru oraz chroni wcześniej aplikowane woski lub powłoki. Dodatkowo BOTOX posiada właściwości, które wspaniale odpychają wodę.

Od dziś Twój samochód zawsze będzie wzbudzał zachwyt!

Sposób użycia:

– wstrząśnij przed użyciem,

– aplikuj produkt prz pomocy atomizera,

– rozprowadź delikatną mikrofibrą,

– wypoleruj,

– po chwili przetrzyj raz jeszcze czystą, suchą mikrofibrą.

No to jedziemy z relacją...

W rolach głównych: Shiny Garage Morning Dew, ADBL QD1, Sonax BSD, Funky Witch Botox.

DSC_0329_zpscej4qqxj.jpg

Dla lepszego oddania właściwości produktów test przeprowadziłem na zaniedbanym lakierze. Podział na masce opisany poniżej.

Efekty:

DSC_0302_zpskovaas7n.jpg

DSC_0300_zpsv7hykd78.jpg

DSC_0299_zpsorr4ckg6.jpg

Coś widać, ale nie mogłem tego uchwycić aparatem. Pyłki wzięły się z taśmy.

Pierwsze wnioski: Botox przyciemnia lakier w znaczny sposób, słabiej od SG, podobnie do QD1, choć na zdjęciu tego nie widać.

Drugie podejście. Kolejność od lewej: SG MD, FW Botox, ADBL QD1, Sonax BSD.

DSC_0314_zpsmo68ts7l.jpg

DSC_0310_zpsw2gix1fn.jpg

DSC_0309_zpsvyozs0uz.jpg

Wnioski i wrażenia:

- Botox przyciemnia lakier w widoczny sposób, mniej niż Morning Dew, minimalnie bardziej niż QD1 ( przynajmniej na testowanym lakierze )

- Aplikacja szybka i bezproblemowa, prostsza niż QD1

- Krycie rysek minimalne, ale jest. Tylko BSD praktycznie nic nie przykryło

- Bardzo dobry połysk

- Zapach świetny

- Wydajność wzorowa, być może za sprawą precyzyjnego atomizera. Na zdjęciu produkt już po użyciu na całym samochodzie

Na koniec kilka zdjęć z wyglądu zadbanego lakieru po FW Botox :kox:

botox5_zpsiteag1wq.jpg

botox4_zpsd7ltroye.jpg

botox2_zpsddojjxmu.jpg

Posted

Fajny test. Produkt godny wypróbowania, ale zdziwiło mnie jak MD od SG wypadło na tle QD1 od ADBL. Nikt tego nie porównywał wcześniej bezpośrednio i jak widać na załączonym obrazku MD mocniej przyciemnia od QD1

Posted

Akurat mi się kończy QD1 i nie powiem, zaczynam rozmyślać nad jego zmianą ;)

• Moderator
Posted

To ja dorzucę swoją opinię, którą pisałem do producenta zanim wszedł do oficjalnej sprzedaży:

Co do QD. Też gdzieś coś podobnego już używałem. Bardzo fajny zapach unoszący się w trakcie pracy na zewnątrz. Nakładałem go jedną stroną fibry i polerowałem drugą. Żadnych mazów nie zauważyłem. Całkiem ładnie kropelkuje i dodaje zdecydowanie śliskości.

Nie mam zdjęć z aplikacji, ale filmik z działania po 2 tygodniach :)

Oczywiście na masce znacznie gorzej, ale to akurat standard :P

Posted

Również miałem przyjemność pracy z QD od Funky Witch.

Podobnie jak krd, Botox nakładałem jedną stroną fibry i przecierałem drugą.

Z moich obserwacji:

- łatwa aplikacja (brak mazania, problemów z dotarciem itp.)

- zauważalne lekkie przyciemnienie (na ciemnozielonym lakierze)

- bardzo fajna śliskość lakieru po użyciu QD

- duża wydajność

- super zapach :D

Rano, gdy na aucie jest rosa, widoczne są kropelki - nie tak spektakularne jak po użyciu BSD.

Jednak w mojej opinii nadmierne kropelkowanie nie jest pożądane, wręcz uprzykrza życie.

Wracając do wydajności, warto wspomnieć, że prawdopodobnie przyczynił się do tego dołączony atomizer.

Na całe auto zużyłem dosłownie kilka/kilkanaście ml produktu.

Posted
Akurat mi się kończy QD1 i nie powiem, zaczynam rozmyślać nad jego zmianą ;)

Super, zachęcam do sprawdzenia. Na 100% będziesz zadowolony.

Pozdrawiam

Posted

Zamówione i czekam na dostawę :) zdam relację

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Posted

[ref]InspektorKot[/ref], ale te nasze świętokrzyskie Astry G są wymuskane :D.

Posted

[ref=#aa0000]Slovak[/ref], typowy dziadkowóz więc musi błyszczeć :D

Byłem dziś na bezdotyku, odpychanie wody na poziomie QD1 czy MD.

Zdjęć ani filmiku nie mam.

• 1 month later...
Posted
[ref]InspektorKot[/ref], Botox łapie kurz ? Bo MD strasznie :)

Ja aplikowałem w poniedziałek u siebie i jestem zdumiony kurz osiada w naprawdę minimalnych ilościach.

Właśnie zapomniałem, że aplikowałem, a chciałem opisać wrażenia po pracy z tym produktem.

Zero jakichkolwiek problemów z dotarciem, atomizer na ogromny plus idealna mgiełka, delikatne przyciemnienie lakieru.

Kilka fotek po aplikacji.

9cxJ0Zr.jpg

EzO0qNK.jpg

k58jJ9V.jpg

LlTfiN8.jpg

Posted

dejwid92 dzięki za opinię i zdjęcia.

Przypominam, że jest już dostępny najnowszy produkt Funky Witch Mademoiselle. Matowy dressing do plastików i gum :)

Wkrótce także pojawi się kolejna nowość......... :D

• 1 month later...
Posted

Mam takie pytanie do Was - użytkownicy Botoxa. Czy Wam też tak mocno ciągnie kurz do siebie? Nie wiem co jest ale u mnie strasznie, dużo bardziej niż Morning Dew.

Posted

Z moich obserwacji wynika, że przyciąga kurz mniej od SG MD. Coś pomiędzy ADBL QD1 a BSD, choć są to różnice subtelne.

Całkiem przyzwoity produkt w tej kwestii.

Posted

Botox mniej ciągnie kurz od MD . Morning ciągnie kurz jak głupi , Botox w tej kwestii jest lepszy .

Posted

Długo to analizowałem, zastanawiałem się.......

Czytałem opinię użytkowników, rozmawiałem z nimi i każdy z nich mówił, że Botox nie ciągnie kurzu tak jak MD.

Na szczęście wszystko się wyjaśniło :D

Pozdrawiam

Posted

Czy Botox będzie dobry na Chemical Guys Hardcore Paste Wax? Jest to wosk naturalny z dodatkiem polimerów. Chciałbym go trochę wspomóc po myciu.

Posted

Zamowilem kosmetyki w tym wlasnie kilka produktow od Was. Niestety QD, QW oraz mademoiselle zamarzy w polowie :( czy mam juz zaczac plakac? Czy jednak nie stacily wlasciwosci?