Hubert Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2016 Znajomy kupił Focusa z zaciekami (zdjęcie) na masce od płynu do spryskiwaczy po poprzednim właścicielu, który używał jakiegoś taniego szajsu. Za dwa tygodnie będziemy z tym walczyć i potrzebuję pomocy jakimi środkami na to zadziałać ? Posiadam szampan neutralne ph, glinkę, ironx, cleaner&wax meguiars, quick detailer morning dew shiny garage. Co polecacie dokupić mocniejszego, bardziej aktywnego żeby zadziałało na te przebarwienia ? image uploading site
Libero Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2016 Jakieś APC + glinka i powinno zejść. Jeśli nie to spróbuj pastą polerską lekko ścierną ręcznie lub jak masz maszynę to nią przeleć.
Moderator Domel Opublikowano 24 Lipca 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2016 typowe dla focusow. swoje spryskiwacze uzywam tylko w deszczu. Reczna polerka tricolorem i cleanerem powinna pomoc
kiler113 Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2016 ostatnio robiłem mazde z zaciekami po jakimś kijowym płynie i poszło dopiero papierem 2000 na mokro, jak ci nie pójdzie myciem i polerowaniem to właśnie papier zostaje
Blacha8 Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2016 Papier to chyba ostateczność. Ja próbowałbym ręcznie z jakąś lekkościerna pastą albo cleanerem. Spróbuj najpierw tym co masz, czyli glinka + cleaner Meguiars, jak nie pomoże to wtedy kupisz coś mocniejszego. Najprosciej byłoby maszyną przelecieć.
Freddy Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2016 Też mi się wydaje że maszynka i pasta będzie potrzebna niestety... Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka
Pajko Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2016 Ja na pierwszy ogień spróbował bym jakimś ściernym cleanerem . Wg Mnie powinno dać radę
Gregor 29 Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2016 Sonax extreme,zostawił u mnie podobne ślady. 4nano Scrub Alkaline poradził sobie z nimi bez problemowo
Geniusz Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2016 655430 Sonax extreme No właśnie u mnie też zostawia. Po myciu szamponem zawsze schodzi
CrisAGC Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2016 Sonax zostawia ślady, mycie ręczne + QD1 i wszystko schodzi
Ipkol Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 A czy IPA pomoże coś na takie zacieki czy konieczne jest zastosowanie czegoś lekkościernego typu ScratchX ?
wooke Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 IPA nic nie zdziała. Spróbuj glinką albo cleanerem ściernym.
Freddy Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Glinka raczej też nie da rady bo to nie jest na powierzchni lakierniczej tylko wżery w powłokę... Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka
Swoop Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2016 w dużej mierze można się pozbyć zacieków podpinając przed dyszami spryskiwaczy taki oto zaworek: http://allegro.pl/zawor-zaworek-zwrotny ... 43444.html Byłem deko sceptycznie nastawiony, a że 10 zł nie majątek, to zamówiłem do Mondeo i Yarisa. Działa pięknie i nic na lakierze nie zostaje
Rekomendowane odpowiedzi