Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znajomy kupił Focusa z zaciekami (zdjęcie) na masce od płynu do spryskiwaczy po poprzednim właścicielu, który używał jakiegoś taniego szajsu.

Za dwa tygodnie będziemy z tym walczyć i potrzebuję pomocy jakimi środkami na to zadziałać ?

Posiadam szampan neutralne ph, glinkę, ironx, cleaner&wax meguiars, quick detailer morning dew shiny garage.

Co polecacie dokupić mocniejszego, bardziej aktywnego żeby zadziałało na te przebarwienia ?

13835490_1382749181742390_981826425_o.jpgimage uploading site

Opublikowano

Jakieś APC + glinka i powinno zejść. Jeśli nie to spróbuj pastą polerską lekko ścierną ręcznie lub jak masz maszynę to nią przeleć.

• Moderator
Opublikowano

typowe dla focusow. swoje spryskiwacze uzywam tylko w deszczu.

Reczna polerka tricolorem i cleanerem powinna pomoc

Opublikowano

ostatnio robiłem mazde z zaciekami po jakimś kijowym płynie i poszło dopiero papierem 2000 na mokro, jak ci nie pójdzie myciem i polerowaniem to właśnie papier zostaje

Opublikowano

Papier to chyba ostateczność.

Ja próbowałbym ręcznie z jakąś lekkościerna pastą albo cleanerem.

Spróbuj najpierw tym co masz, czyli glinka + cleaner Meguiars, jak nie pomoże to wtedy kupisz coś mocniejszego.

Najprosciej byłoby maszyną przelecieć.

Opublikowano

Też mi się wydaje że maszynka i pasta będzie potrzebna niestety...

Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja na pierwszy ogień spróbował bym jakimś ściernym cleanerem . Wg Mnie powinno dać radę

Opublikowano

Sonax extreme,zostawił u mnie podobne ślady. 4nano Scrub Alkaline poradził sobie z nimi bez problemowo :)

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Glinka raczej też nie da rady bo to nie jest na powierzchni lakierniczej tylko wżery w powłokę...

Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka