Pajko Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Cześć i czołem W zeszłym tygodniu miałem przyjemność pracować przy ciekawym , wg Mnie kultowym już aucie Honda Integra Type R . Auto pod koniec zeszłego roku zostało w całości pomalowane co wróżyło lekka prace , jakże się myliłem - zobaczycie niżej Właściciel jako zabezpieczenie wybrał UNC-r'a , ja od siebie wrzuciłem jeszcze na felgi 4Nano RP . Szybki spis tego na czym pracowałem -Dekontaminacja Abdl Vampire Liquid - Pricktbord -Adbl APC Pro - Glinka Soft'a -Pre wash i mycie ręczne Tenzi Pink - SG RD - Adbl APC Pro 4Nano UV - Dodo Juice Korekta Koch heavyCut - Menzerna 2500 - Koch Antihologram Pady - NAT - Booski - Flexi Szyby Ipa - Megs CGC - Glaco Koła Adbl tyre cleaner - Adbl vampire liquid SG b2b - 4 nano RP Powłoka UNC-r Tak auto prezentowało się po podstawieniu , oczywiście jak to ostatnio bywa musiało padać Vampir i prickt zrobili swoje czas na piane i resztę O kołach nie zapomniałem Czas na ręczne "mizianie" w wiadrze 4 Nano UV w stężeniu na bolka oko Glinka w ruch , jestem mocno zdziwiony bo jak na lakier położony kilka miesięcy temu i dobrą pracę Vampira i Prickt'a glinka trochę ściągnęła Można wjechać do garażu na suszenie i inspekcję Lakiernicza polerka Czas na 50/50 bez większego komentarza Nie jest źle Teraz czas na finish - zdjęcia z mycia już standardowo odpuszczam , szkoda mi czasu Mycie końcowe i detale Właściciel miał jeszcze jedno życzenie , zabezpieczyć nowy wydech przed montażem - No problem jak to się mówi Zdjęć z prac nad LSP nie mam , bo wpadłem w wir pracy mam tylko takie pokazujące co będzie zabezpieczeniem Za to zdjęć po jest trochę . Powłoka zrobiła tu niesamowitą robotę auto wygląda naprawdę kozacko brakowało jej tego , przy takim nakładzie finansowym i pracy jaką wykonał właściciel . Dzięki za wytrwałość . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenega Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 czekałem na ta relację już po zajawce, która widziałem wcześniej wiedziałem że będzie miazga - no i jest tego właśnie tylko brakowało temu projektowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalk Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Efekt jest powalający Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 9 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Wenega, Brakowało oj brakowało , urzekło Mnie to auto . Właściciel bardzo zadowolony i o to chodziło . rafalk, na żywo wygląda jeszcze lepiej , i wbrew pozorom w cieniu powłoka pokazuje swoje WOW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekrk Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 No fiu fiu te ostatnie zdjęcia pod chmurkami i łąki dookoła:) Robią robotę Jak na tapetę od razu. Jak ci się pracowało UNC-R w porównaniu do takiego Mohsa np. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 9 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Mohsa to mogę codziennie nakładać - łatwiej niż nie jeden wosk , UNC-r wymaga już większego nakładu pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Degus Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Piękne auto ITR to moje małe marzenie. Kawał dobrej roboty ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekrk Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Pajko Super ci te zdjęcia wyszły, od 9 z dołu wszystkie jak z obrazka Łatwo się lakier poddawał cięciu? I jeszcze jak oceniasz pady marki Boski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 9 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Lakier baaaaardzo miękki - świeży to pewnie też ma znaczenie . Pady Bosskiego bardzo mi się spodobały i przypadły do gustu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hub Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Piękna robota , fory (HDR? ) świetne, jak koledzy mówią: na tapetę Wykorzystanie sanek latem okazuje się trafnym pomysłem PS. Więcej światła do garażowych zdjęć użytych produktów. Szacun! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 9 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Sanki to podstawa w moim garażu używam ich do wszelkich prac nie tylko przy aucie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bliźniak Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Brawo jako fan Hondy podoba mi się i relacja i samochód.Super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Honda teraz wygląda jak z photoshopa Czym odtłuszczałeś przed powłoką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwid92 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Świtne auto, świetna robota, świetny efekt. 3x TAK! Dziękuję Ci za te zdjęcia, będę miał nową tapetę w pokoju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma_ko Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Bravo. Gratki włascielowi auta i Pracy włożonej oraz wyniku Pielegnować to auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coobah Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Bardzo porządny efekt końcowy Jeździłbym! Jak ogarnąłeś temat naklejek na bokach auta? Korekta była "wokół" czy naklejki zdejmowałeś i wpadły nowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Szał Czym nakładałeś UNCra? Samą kosteczką czy ze szmatką zamszową? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 10 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 646873 Jak ogarnąłeś temat naklejek na bokach auta?Korekta była "wokół" czy naklejki zdejmowałeś i wpadły nowe? Było z tym gimnastyki , bo naklejki to jakiś biały kruk , było jechane ręcznie między literkami . 646887 Czym nakładałeś UNCra? Samą kosteczką czy ze szmatką zamszową? Szmatka zamszową - szmatką na kosteczce i wacikiem kosmetycznym , zależy gdzie i jak było trzeba dojść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driverIN Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Na samym początku te auto aż tak mnie nie urzekło, ale po Twojej pracy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razorvwmk3 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Znowu fotki w PS obrobione z efektu finalnego. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekrk Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Czemu tak uważasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 12 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Bo to kolejny internetowy "znafca" . Który wie lepiej niż ja . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekrk Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Bardzo ładne zdjęcia wyszły to od razu musi być PS? szkoda się nimi denerwować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fancivi Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Po części zgodzę się z jarekrk że trochę PS-a za dużo i HDR-u bo miałem okazję też popracować przy czarnej Integrze i w trybie auto zdjęcia i odbicia o wiele fajniej się prezentowały niż podciągnięte I wiem jak to na żywo mogło wyglądać A co do pracy to dobra robota bo właściciel zadowolony ;D A mówiliśmy mu że lakiernik choćby nie wiem jaki był to nie wypoleruje tak jak być powinno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 13 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Robię to ostatni raz ! Nie mam zwyczaju komuś się tłumaczyć tym bardziej z czegoś czego jestem pewny . Po za tym nie mam 15 lat żeby kłócić się o swoją rację . Moje zdjęcia to nie HDR są to zdjęcia zrobione lustrzanką w trybie manualnym , zdjęcia z wcześniejszych etapów lecą w trybie auto dla oszczędności mojego czasu . W PS jedynie co jest zrobione to czasami auto-kolor i zmniejszenie rodziałki do wymogów naszego forum . Tu jest moje zdjęcie - w pełnej rozdziałce - http://imgur.com/OJgmbtG Tu HDR - też w pełnej rozdziałce - http://imgur.com/tuxF2kG Do zrobienia HDR'a użyłem pierwszego lepszego programu z googla , widać różnice ? I wytłumaczcie mi czy lepiej oglądać relacje robione telefonem - czy jakimś słabym aparatem ? Czy fajną relację z dobrymi fotkami Mógłbym każde zdjęcie robić w trybie manualnym i poświecić na każde zdjęcie 15 minut ustawiając swiatło itp wiem że z waszej perspektywy było by to fajne ale nie z mojej bo zamiast przykładać się do efektu końcowego więcej czasu poświęcił bym na zdjęcia Nie rozumiem też ludzi którzy zamiast cieszyć się że komuś się jeszcze chce zrobić coś dla innych bez interesownie to hejtują . Mają wiedzę podaną na tacy za friko . Oglądnie nie musi czytać i zadawać idiotycznych pytań , ale nie lepiej pokazać swoją polaczkowość . Ja swoją wiedzę teoretyczną czerpałem głównie z relacji nie zadawałem głupich pytań jak to większość "świeżych" ma w zwyczaju Nie dziwie się że nikt nie chce już wrzucać relacji na forum , zostało nas nie wielu którzy to robią . Bo każdy myśli nie będę wrzucał bo za chwilę zamiast konkretnej krytyki czy podrzucenia pomysłu co poprawić będzie hejt na hejcie . Tyle z mojej strony nie zamierzam więcej komentować tematu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi