tobiasz20 Posted May 6, 2016 Report Posted May 6, 2016 Hej koledzy. Potrzebuję waszej pomocy/opini. W firmie w której pracuję jest flota ok 50 samochodów służbowych które muszą być "czyste":) Do tej pory korzystaliśmy z myjni zewnętrznej, ale szef obliczył że własna myjnia wyjdzie taniej;) , przejął mały, stary lokal po myjni która upadła i od tej pory mamy myć tylko swoje samochody firmowe na tej myjni. Bez działań komercyjnych, nikomu innemu usług świadczyć nie będziemy. Każde auto ma być myte min 2 razy na tydzień(samochody robią spore przebiegi). Potrzebuję porady co kupić, z jakiej firmy żeby szef był zadowolony z efektów, ja żebym robił zamówienie raz, dwa razy w m-cu a nie co kilka dni:) Od razu mówię że chodzi tylko o "mycie" odkurzenie i przetarcie szyb i plastików, żadnych pędzelków i korekt lakieru nie będzie Środki jakie będą potrzebne to: -wydajny szampon -coś do kokpitu, fajnie jakby od razu pachniało;) - no i coś do przetarcia szyb Wszystko musi być w dużych opakowaniach, żebym nie robił zamówień 2 razy w tygodniu tylko 1-2 w miesiącu:) rzeczy takie jak myjka, odkurzacz, "szczotki i gąbki" do rysowania lakieru już szefu kupił przynajmniej myjkę i odkurzacz kupił profi Proszę o wasze rady:) co i gdzie kupić, może macie jakiegoś zaprzyjaźnionego handlowca na Kraków i okolice?
koder Posted May 19, 2016 Report Posted May 19, 2016 639576 "szczotki i gąbki" do rysowania lakieru już szefu kupił 50 aut myte dwa razy w tygodniu co najmniej to daje 20 aut dziennie- będziecie mieć czas na zabawy z gąbkami? W wypożyczalni mojego znajomego leci aktywna piana i to spłukują myjką ciśnieniową a później osuszają auto. Moim zdaniem w przypadku floty nie ma sensu bawić się w mycie ręczne- szkoda czasu i lakieru. Swoją drogą jaką myjkę tam macie?
Moderator krd Posted May 20, 2016 Moderator Report Posted May 20, 2016 642548 aktywna piana i to spłukują myjką ciśnieniową a później osuszają auto 642548 nie ma sensu bawić się w mycie ręczne- szkoda czasu i lakieru. A ja myślę, że szkoda lakieru na takie "mycie bezdotykowe"... Jak ma być w miarę dobrze i tanio oraz w baniakach to zainteresowałbym się ofertą Shiny Garage, ADBL.
mbieniek Posted May 20, 2016 Report Posted May 20, 2016 Szkoda, że szef pospieszył się z myjką, AutoSmart oferuje pianę aktywną oraz wosk na mokro z baniek, dostajesz system z dwoma kompresorami oraz dwoma pistoletami na bębnach podwieszane przy suficie, w każdym dobre ciśnienie.
tobiasz20 Posted May 22, 2016 Author Report Posted May 22, 2016 wystartowaliśmy;) dokładnie myjemy po ok 20 samochodów dziennie.... jedziemy z szamponem k2 express(5l za ok 25zł) do kokpitów kupiłem CLINEX EXPERT(5l za 44zł), ale efekt nie najlepszy i zapach po nałożeniu nie wyczuwalny w aucie, myślę że trzeba będzie to zmienić- tego produktu raczej nie polecę do szyb płyn shiny garage zielony;) i on jest ok. Generalnie na razie chłopaki jadą gąbkami:), tylko dostawczaki myją na szybkości szczotką na kiju;) Niestety cenowo shiny garage i inne markowe produkty odpadają szef patrzy na wydatki, ma być tanio i auta mają wyglądać na czyste;) pozdrawiam Dodane po 8 minutach 56 sekundach: 639576 "szczotki i gąbki" do rysowania lakieru już szefu kupił 50 aut myte dwa razy w tygodniu co najmniej to daje 20 aut dziennie- będziecie mieć czas na zabawy z gąbkami? W wypożyczalni mojego znajomego leci aktywna piana i to spłukują myjką ciśnieniową a później osuszają auto. Moim zdaniem w przypadku floty nie ma sensu bawić się w mycie ręczne- szkoda czasu i lakieru. Swoją drogą jaką myjkę tam macie? myjka KARCHER HD serii 7
koder Posted May 22, 2016 Report Posted May 22, 2016 642695 A ja myślę, że szkoda lakieru na takie "mycie bezdotykowe"... A ja myślę, że mając flotę za grube miliony nie robili partactwa. Tak samo myślę, że auto flotowe jest dosyć szybko sprzedawane i lakier aż takiego ciężkiego żywota nie ma. 642700 Szkoda, że szef pospieszył się z myjką, AutoSmart oferuje pianę aktywną oraz wosk na mokro z baniek, dostajesz system z dwoma kompresorami oraz dwoma pistoletami na bębnach podwieszane przy suficie, w każdym dobre ciśnienie. Pewnie byłoby za drogo 643064 do szyb płyn shiny garage zielony Bezsensowny koszt, blisko 20 zł za pół litra płynu do mycia szyb, wybrałbym inną drogę- dobre spryskiwacze i środek w baniakach. 643064 Generalnie na razie chłopaki jadą gąbkami:), tylko dostawczaki myją na szybkości szczotką na kiju;) Bez prewasha? 643064 szef patrzy na wydatki, ma być tanio i auta mają wyglądać na czyste;) Tak się nie da. Imho chemia to podstawa i nie powinno się na tym oszczędzać. 643064 myjka KARCHER HD serii 7 Całkiem ok, szkoda że bez grzania wody, ale wtedy to już tylko spalinowe. Postscriptum jeśli chcesz profi porad to mogę poprosić znajomego, zrobi audyt i pokaże co trzeba zrobić, przeszkoli pracowników itd., wszystko na fvat. PS 2 dziwne, że szef coś wylicza po czym Ty musisz łazić po forach i pytać się ludzi. Mało to profesjonalne. Ten temat mógłby być świetnym przyczynkiem do rozmowy dlaczego polskie przedsiębiorstwa są w takim sobie stanie a mamy rynek zagranicznych koncernów
gacuus Posted June 5, 2016 Report Posted June 5, 2016 Znam ten sam temat tylko ja pracuje na komisie, ma być tanio i jak najtaniej. Do mycia aut szkoda wydać na szampon bo dimmer wydajniejszy a kupić drógi środek to juz wydatek. Jeśli mówisz mu że plastiki płowieją od dimmera to powie ci że pewnie wysechł na plastikach i dla tego. Do środka nie kupi jakiegoś APC bo dimmerem też można. I to taka rozmowa. byle było w czysto i jak najtaniej. A do polerki Tempo jest królem. A co do aut flotowych, leasing 2-3 lata i auto idzie dalej w świat. Dla tego wydaje mi się ze szef nie będzie inwestował w chemie, to auto robocze, ma zarobić na siebie po skończonym okresie leasingu wymiana floty na nowe.
markowiks Posted June 14, 2016 Report Posted June 14, 2016 dostajesz system z dwoma kompresorami oraz dwoma pistoletami Na ile aut starczą takie pistolety ? Jak wytrzymałość dysz ? Koszty eksploatacji takiego systemu ?
Recommended Posts