Jump to content

Max wett look i głębia na lakierze Electric Orange

Recommended Posts

Posted

Witam

W nie długim czasie chcę się zabrać za swoją Foczkę

a mianowicie chodzi mi czy na tym kolorze da rade wydobyć

maksymalny mokry efekt i głębie, jest dość specyficzny,

inaczej wygląda w dzień inaczej w nocy, rożnie w słońcu, raz ciemny,

raz jasny i między innymi za to Kocham to autko :)

Ale do rzeczy, na dzień dzisiejszy dysponuję:

-Dodo Juice Szampon Super Natural

-Dodo Juice Born to Slippy 500ml

-Dodo Juice Glinka Super Natural

-Dodo Juice Lime Prime 250ml

-Wax Collinite No.476S

-Smart Wax Smart Detail Kit

Colli 476 może zostawię na "cięższe" czasy,

między klinerem a woskiem chciał bym jeszcze coś wcisnąć

a mianowicie jakieś Glaze typu Poorboy’s World Black Hole

ale czy będzie zadowalający efekt na tego typu lakierze...

a może Poorboy’s World White Diamond Show Glaze lub

Deep Crystal Step 2 Polish, Mags Show Car Glaze ...

Co do wosku, jeśli do lepszego efektu będzie potrzebny zakup

następnego to nie ma problemu jestem otwarty na propozycję co

da bdb. „mokry” efekt i głębie na tym kolorze, może coś z

Natty's Paste Wax Red

Mags 16

Dodo Super Natural

etc...

Na wosk+ Glaze mogę przeznaczyć ok. 200-300 PLN-ów

Wszystkie produkty będą nakładane ręcznie bo jeszcze nie dorobiłem się

polerki mechanicznej.

Kilka zdjęć Pacjenta :)

bf253394a335d2f5med.jpg

6ea961c845df1a43med.jpg

31f995b2e112cb75med.jpg

fd09928c9d5ed614med.jpg

Więc Waszym zdaniem co by było dobrym rozwiązaniem

żeby osiągnąć bdb. wett look/głębia na Elektrycznej Pomarańczy.

Pozdrawiam

Posted

Łukasz-no1, weź i poszukaj i poczytaj troche ... jest temat gdzie jest dużo powiedziane ...

Posted

Moim zdaniem nic złego nie zrobił zakładając ten temat. Łukaszowi chodzi o konkretny kolor - widziałem taki na żywo i faktycznie dosyć ciekawe łapie odcienie.

Posted
Moim zdaniem nic złego nie zrobił zakładając ten temat. Łukaszowi chodzi o konkretny kolor - widziałem taki na żywo i faktycznie dosyć ciekawe łapie odcienie.

Tu się zgodzę że chodzi mi właśnie o ten konkretny kolor, nie wiem czy

widziałeś ten kolor w nocy przy sztucznym świetle, wtedy potrafi pokazać "co potrafi"

Czytałem trochę Forum zanim się zarejestrowałem, fakt na temat weet look-u piszę

naprawdę DUŻO ale praktycznie wszystko odnosi się do Ciemnych lakierów

a u mnie z tym nie jest prosta sprawa bo ten lakier w pwłnym słońcu potrafi być

wręcz złoty/żółty a nocą hyyy zależy od światła.

kanar,

CAR CRAZY,

to może white diamond na to Chemical Guys Pete's 53'

i poprawić Chemical Guys Butter Wet wax lub mgiełka detailera

co o tym sadzicie...

Pozdrawiam

Posted

Ja mam perłowy lakier, ale też jasny i ogólnie nie nastawiałbym się na jakiś szałowy efekt, wywołany politurą. Według moich doświadczeń, najwięcej daje przygotowanie powierzchni i odpowiednio nałożony wosk, poprzedzony dobrym cleanerem. Raczej dla świętego spokoju używam Meg's DC2 (jak się skończy, przesiądę się na coś innego z ww.). Dotychczas używałem NXT i #16, które dawały chłodny odcień, i Zymol Japon - cieplejszy. W sezonie, gdy częściej można woskować, spróbuję czegoś z Dodo. Może dla Ciebie będzie odpowiedni Banana Armour? Pamiętaj, że wosk to wisienka na torcie, przyłóż się do przygotowania lakieru.

Posted
to może white diamond na to Chemical Guys Pete's 53'

i poprawić Chemical Guys Butter Wet wax lub mgiełka detailera

Kiepski pomysł - jak już to na odwrót, ale ja i tak bym na Twoim miejscu nie kombinował tylko najpierw kupił jakiś dobry wosk i użył go bez żadnego mazidła tylko zaraz na cleaner który masz.

Swego czasu widziałem na DW electric orange zrobiony Zaino i wyglądał dość ciekawie.

Posted

Globy dobrze prawi. Odpowiednie przygotowanie powierzchni odróżnia auta czyste od aut olśniewających, max weet-looka na tym kolorze napewno nie uzyskasz chodzi mi o porównanie do jakiegoś ciemnego koloru. Porządnie przygotuj lakier po glince zastosuj jakiś cleaner a po cleanerze glaze np. M80 (posiada małe właściwości ścierne ale zawiera też olejki ożywiające kolor) i po tym może być megs 16 i napewno będzie :good:

Posted
ale ja i tak bym na Twoim miejscu nie kombinował tylko najpierw kupił jakiś dobry wosk i użył go bez żadnego mazidła tylko zaraz na cleaner który masz.

Swego czasu widziałem na DW electric orange zrobiony Zaino i wyglądał dość ciekawie.

Może to i słusznie, najpierw sam wosk, a jak nie będzie jeszcze to,

to wtedy zapodać coś pod wosk :)

Jak byś znalazł gdzieś te fotki było by miło...

Pozdrawiam

• Administrator
Posted

Proponowałbym poprzeglądać tematy na zagranicznych forach,gdzie ST w kolorze Electric Orange przewiją się bardzo często,znajdziejsz napewno takie combo które spełni Twoje oczekiwania.

Faktem jest że lakier wygląda już przy wyjeździe z fabryki wygląda kosmicznie :good:

Focus nr.1

Focus nr.2

Focus nr.3

Focus nr.4

IMO nr.2 wygląda bosko.

Posted

IMO nr.2 wygląda bosko.

Dzięki wielkie :)

Fakt jak dla mnie to faktycznie 2 Miażdży :-]

I do czegoś w ten deseń będę dążył

Jeśli dobrze luknąłem to taki efekt został

osiągnięty za pomocą Dodo SN i przygotowania

powłoki mechanicznie, czego

u mnie nie będzie, wszystko ręcznie.

Pozdrawiam

Posted
przygotowania

powłoki mechanicznie, czego

u mnie nie będzie, wszystko ręcznie.

nie przejmuj się tym, na początek ręcznie wystarczy, a to co zostanie będzie już widoczne tylko pod słońce, lakier będzie wyglądał i tak o wieeeele lepiej

Posted

Łukasz, ja na Twoim aucie użyłbym tylko jeden wosk w sferze budżetowej (budżetowej odnośnie cen eksploatacji Twojego samochodu), a mianowicie Swissvax Concorso.

I nie mam innego lepszego pomysłu.

Zobacz sobie moją Kawasaki Versys w równie ciekawym kolorze z nałożonym właśnie SV Concorso.

Posted

Witam

nie przejmuj się tym, na początek ręcznie wystarczy, a to co zostanie będzie już widoczne tylko pod słońce, lakier będzie wyglądał i tak o wieeeele lepiej

Dzięki za słowa otuchy :good:

Łukasz, ja na Twoim aucie użyłbym tylko jeden wosk w sferze budżetowej (budżetowej odnośnie cen eksploatacji Twojego samochodu), a mianowicie Swissvax Concorso.

Dzięki za propozycje ale jeszcze nie doszedłem do takiego zaawansowania w dziedzinie Detailigu żeby stosować Swissvax Concorso, wolał bym wydać te pieniądze na jakieś przewody w stalowym oplocie +motul RBF600 bo na razie Tuning mechaniczny jest moja pasją a w wizualny (detailing) dopiero się zagłębiam, co nie oznacza że nie skorzystam w przyszłości z produktów z "wyższej" polki.

Reasumując pierwszy sezon jako początkujący Detailer zamierzam spędzić na próbach/porównaniach/testach różnych środków, które będą najlepiej współgrać z lakierem tego auta i nie zamierzam spocząć na laurach przy jednych kosmetykach na parę lat...

Na dzień dzisiejszy został jeszcze zamówiony wosk Dodo SN iii trochę rzeczy z PoorBoy's (zamówienie w drodze) :) Jaki wyjdzie z tego efekt, na pewno się z Wami podzielę tymi wiadomościami/zdjęciami.

Pozdrawiam