Dimmu Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Cześć, jakiś czas temu dostałem do odświeżenia rzadko już widywaną na ulicach Toyotę Corolle. Auto przyjechało na kołach z Włoch. Właściciel postanowił ją nieco odświeżyć. Auto tuż po przyjeździe wyglądało tak: image hosting Mycie wstępne i zasadnicze Na wstępie użyta została piana Active Foam od Blink, nastepnie szampon PRO i dalej APC PRO oraz Tire Cleaner do wyczyszczenia detali, gum, plastików, uszczelek itp. Do dekontaminacji użyłem Prickborta, Aresa od Unique i Glinki od Bilt Hamber. W użyciu była też rękawica Clay Mitt od Liquids Elements ale do niej nie mogę się przekonać, więc szybko ją odpuściłem. Korekta lakieru Samochód pokry tradycyjnie gęstą siatką swirli, kila obcierek do blachy z którymi nie walczyłem, bo nie takie było zadanie. Oprócz przodu, tj błotników i maski reszta w oryginalnym lakierze o grubości 60-80 um. Z jednej strony mało, z drugiej zaś nie ma dramatu . Nie walczymy o 100%, usuwamy tyle ile się da bez zbędnego ryzyka. Takie było założenie. Na wspomnianej masce i przednich błotnikach spora morka, to chciałem usunąć bo kompletnie nie pasowało do reszty samochodu. Czego użyłem? Dużo kombinacji past i padów. Pasty to Koch 8.2, Meguiars 105, Menzerna 2000, 3000, 4000 Pady głównie Nat, pojedyńcze szt. Lake Country czy flexi. Oprócz past i padów papier app 2000 i krążki abralon 2000, 3000, 4000 i trizact 6000 Maszyny to Makita i DA Lare 9mm Samochód po korekcie został zabezpieczony Nano Glaze od Wolf's Chemicals. Pierwszy raz tego używałem, uczucia mam mieszane. Myślę ze to raczej produkt na zadbane lakiery, ale te zaraz po korekcie Gumy i plastiki na zewnątrz to Shiny Garage Back To Black. W moim odczuciu świetny produkt. Po skończeniu karoserii, wnętrze również zostało ogarnięte. Dywany i fotele wyprane ekstrakcyjnie za pomocą Georga, prespraya i płukanki od tersusa. Plastiki wyczyszczone za pomoca APC od ADBL'a Nie pamiętam co położyłem na plastiki we wnętrzu Finalnie samochód w dniu wydania prezentował się tak : Dzięki jeśli ktoś tu dotarł, jeśli nie, to też dzięki Krytykę biorę z otwartymi ramionami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandy Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Pierwszy, smaruję scrolla i oglądam Efekt na duży plus, dużo zdjęć i fajnie się ogląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiancd Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 OMG! Właściciel chyba "trochę" skakał ze szczęścia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrayBoy Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Fajnie wyszło Śmieszny kij on automatu teraz to są takie kciuki tylko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blacha8 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Ładnie wyszło, efekt super. Co to za maszyna, którą czyściłeś fotele? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Funner Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Gdzieś kiedyś czytałem relację właściciela z zakupu i powrotu do Polski, chyba na złomniku jak dobrze kojarzę Bardzo przyjemny efekt, 50/50 na tylnej blendzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimmu Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zdjęć dużo ale nieco chaotycznie i mdławo Właściciel bardzo zadowolony Auto jest na złomniku Maszyna to tapicerki to nic innego jak wiertarka ze szczotką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmorka Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 cukiereczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coobah Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Świetna Toyota bardzo odżyła. Chętnie bym przygarnął takie autko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedras_GW Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Maszyna to tapicerki to nic innego jak wiertarka ze szczotką Mógłbyś podać linka do tej szczotki, bo chyba robi robotę na mocno zabrudzonych tapicerkach.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remer294 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zdradzisz rąbka tajemnicy ile policzyłeś za tą usługę klienta, ciekawy strasznie jestem możesz PRIV napisac jeśli nie chcesz publicznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbakr Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Tez bylbym ciekaw moze bym sie sam skusił bo widze KR to moje okolice Cześć rzeczy sam zrobię ale jakoś lakier mnie odstrasza A dwa czy drobne rzeczy ( jakies małe zaprawki jesli jest konieczność ) lakirnicze też robisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Praca ładna, ale z oczywistych względów nie będzie uwzględniona w konkursie PSB. Na dwóch zdjęciach wyraźnie widoczna była reklama firmy - wykasowałem je zamiast usuwać całą relację... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimmu Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Po poludniu odpiszę na Wasze pytania. krd, dzieki! Ramki pewnie nie zamazalem Następnym razem się przyłożę lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Auto przyjemnie odzyskało blask. Mógłbyś podać linka do tej szczotki, bo chyba robi robotę na mocno zabrudzonych tapicerkach.... Kuknij na szczotkę oferowaną przez Verad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimmu Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 632593 Mógłbyś podać linka do tej szczotki, bo chyba robi robotę na mocno zabrudzonych tapicerkach.... http://shiningcar.pl/pl/p/ShiningCar-Carpet-Brush-/1540 . Podobno w Castoramie można złożyć taniej Przy większej ilości samochodów można zaoszczędzić rękę. 632591 Chętnie bym przygarnął takie autko W automacie super, jeździłbym codziennie. 632635 Zdradzisz rąbka tajemnicy ile policzyłeś za tą usługę klienta, ciekawy strasznie jestem 1 (jeden) złoty Auto trafiło do mnie w ramach akcji na fb. Dodatkowo dostałem skrzynkę pomarańczy i kilku kolejnych Klientów 632641 A dwa czy drobne rzeczy ( jakies małe zaprawki jesli jest konieczność ) lakirnicze też robisz? Jakieś drobiazgi tak, ale strasznie tego nie lubię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimmu Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Po ponad roku Toyota ma się całkiem dobrze, a nawet świetnie. Myta w tym czasie chyba 3 razy przez właściciela, zaliczyła Włochy i trochę Polski. Naprawdę trzyma się swietnie. Tutaj po White Diamod'zie i Nattys Red. upload piccertificity.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi