Bzyk Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 dBone, napiszesz coś o tym patencie z płynem do szyb ?
cptolgierd Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 Bzyk, na pad glinkowy na maszynie. Do poślizgu używali płynu do szyb
dBone Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 Dokładnie, zielony płyn do szyb Sonax, taki jak na stacji można kupić albo w markecie, jest według nich idealny jako lubrykant do glinki :-D
cptolgierd Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 Nie wiem czy nie była tez mowa o niebieskim - została rzucona próbka jedna. Chyba z serii Profi?
dBone Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 Tak, ale mówił że zielony jest kiepski do szyb, za to świetny do glinkowania. Za to niebieski z serii pro jest podobno dużo lepszy do szkła i do tego polecali go używać.
piotro Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2016 fajne byly Panie i jedzonko Jedzonko zacne to prawda
powalla Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2016 Foty ktoś robił , czy tylko mamy te "panie" sobie wyobrażać ?
dBone Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2016 O foty to trzeba by MrC pomęczyć, coś tam pstrykali w czasie szkolenia. A na razie możesz sobie tylko wyobrażać różne rzeczy..
Pucerman Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2016 dzis testowalem paste sonaxową łan stepową dedykowaną pod DA co kupilem na pokazie u mrcleanera i calkiem fajna jest, ale nie bede smarowal mią plastikow i opon jak radzil Antoni od Flexa
dBone Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2016 Ciekawi mnie czy faktycznie tak działa jak Antoni mówił. Jak się zaopatrze w pasty to może jakiś stary kawałek listwy zewnętrznej posmalcuje na próbę
art'ek Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2016 dzis testowalem paste sonaxową łan stepową dedykowaną pod DA co kupilem na pokazie u mrcleanera i calkiem fajna jest, ale nie bede smarowal mią plastikow i opon jak radzil Antoni od Flexa Antonio popatrzcie na dyplomy
Dante05 Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2016 Pucerman, fajnie by było jak byś przedstawił test w porównaniu do np. Menzerny albo Kocha albo przynajmniej podzielił się spostrzeżeniami. Jakie efekty, na jakim padzie, na jakiej maszynie, jaki lakier i ile przejazdów Żałuje, że nie kupiłem tej pasty. Na forum w żadnej relacji z PSB ani w tematach z pastami nie było nic o pastach Sonaxa a już są sporo czasu na rynku.
SubaruSK Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2016 Lakier skody, polerka krauss p7 reszty nie wiem
Pucerman Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2016 tak jak napisal Jacek, Lakier ori Czarny uni skoda 1999 pocięty na Menzernie 400 Krausem P7 z pro woolem od flexi. Wiadomo jeden wielki holos. Pasta Sonax to ex04-06 + zolty RoyalPad na Rupesie Duetto ladnie wyprowadzilo lakier choc holosy nie zniknely do konca. W kolejnym etapie powinny zniknac po czerwonym RoyalPadzie z Menzerna 3500. Co do Sonaxa ex to za cholere nie udalo mi sie go wypracowac do znikniecia a dalem 4 groszki na pad135mm i jechalem Rupesem 14minut na panelu ok 50x50cm. Nie pyli wcale i latwo sie sciera. Wg Wojciecha (sonaxowy kaznodzieja ze spotkania) nie brudzi tworzyw. Dla mnie pasta bardzo fajna jako one step
Dante05 Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2016 Dziwne, że holosy nie zeszły Aczkolwiek jak robiłem polish PF2500 po cięciu na Vectrze B to też nie zeszły całkowicie.
Pucerman Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2016 wlasnie wrocilem ze swojej pieczary, co do holosow to zeszly, poprostu wczoraj nie dotarlem tym co trzeba (butelki z ipa i z woda mam identyczne) co do docierania to lepiej odczekac az wyschnie na lakierze bo sie troche marze. Ja robilem tak ze caly bok auta najpierw oblecialem tym sonaxem a potem zaczalem scierac od pierwszego elementu. Pasta jak najbardziej na duzy plus.
jbiz Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2016 Foty ktoś robił , czy tylko mamy te "panie" sobie wyobrażać ? zobacz sobie na stronie MrCleanera na fb
SlawkO Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2016 Foty ktoś robił , czy tylko mamy te "panie" sobie wyobrażać ? zobacz sobie na stronie MrCleanera na fb Ja tam nie widze zadnych fotek ze szkolenia
dBone Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2016 Bo nie ma żadnych ze szkolenia, ale w sumie jakieś dziewczyny tam są.. ;-)
jbiz Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2016 To te same dziewczyny zawsze myślałem ze to z sieci obrazki zaciągnięte a tu miła niespodzianka
marco80 Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2016 Są zdjęcia ale wydaje mi się że tylko z pierwszej tury?Panie też są tak że miłego oglądania
Rekomendowane odpowiedzi